danmark med husbil havsfrun köpenham

Lite av Danmark med husbil

Det blev inte så mycket av Danmark med husbil som vi tänkt. Att kunna ändra planerna när vi vill är en enorm frihet. En frihet vi utnyttjar och är väldigt tacksamma för.

Efter Köpenhamn var vi inställda på att stanna på ett par platser till innan vi nådde fram till västkusten. Men vi tappade lusten för Danmark. Främst på grund av valutan faktiskt. Allt är så otroligt dyrt så vi känner att vi nog hellre återvänder hit när det är bättre förutsättningar. En av grejerna med Danmark är ju stränder och bad. Och det är det inte väder för nu ändå egentligen.

Korsade Danmark med husbil

Vi körde från Köpenhamn till Rømø, stannade i Fredericia och planerade att sova där i gästhamnen, men det var inte så mysigt och fridfullt som vi hoppats så vi drog vidare igen och stannade inte förrän vi kom hit till Rømø (ni kan se resvägen på kartan). När vi satt där och lät milen passera reagerade jag över flera saker. Det är lite av lyxen när en rullar genom olika miljöer och länder, som exempelvis Danmark med husbil eller bil, att iaktta och reflektera.

Röda tegelhus

Jag älskar verkligen de flesta byggnader vi passerar, det är gamla hus, byggda i rött tegel eller hus med snyggt putsad vit fasad. De flesta husen och trädgårdarna är välvårdade. Ser mysigt ut!

Många svenskar på väg hem

Vi har mött väldigt många svenska husbilar på vägen. Troligen är de på väg hem till Sverige. Vi tänker att de är på väg åt fel håll 🙂 Men tur vi alla är olika!

Julgransodlingar

Vägarna kantas av julgransodlingar. Det ser ut som kungsgranar eller möjligen silvergranar. Otroligt snygga, Kalle Anka-perfekta granar. Hade inte en aning om att Danmark var stora på det, importerar vi härifrån till Sverige kanske?

Många lastbilar

Jag har sett fler lastbilar idag än jag gjort på hela sommaren tror jag. Enormt många lastbilar som kör genom Danmark!

Var är djuren?

Det var väldigt lite djur ute på ängarna. De flesta djur stod säkert inne i de väldigt fina lagårdarna. Vet ju att djurhållningen i det här landet inte är lika omsorgsfull som i Sverige, så skulle inte förvåna mig om bönderna la pengarna på byggnader och gård istället för djuren. Står djuren instängda även på sommaren?!

Charmkurser saknas här

Jag har inte mötts med vänlighet av någon i ett serviceyrke. Servitris eller campingpersonal, varken i telefon eller vid besök. Känns märkligt, då de ju som alla andra länder måste ha turismen för att överleva. Och nu när svenska kronan är så svag gentemot den danska kunde ju lite trevligt bemötande kanske ändå locka till sig lite fler. En campingägare uttryckte att jag var oteknisk… hon känner inte mig, men hade ändå en klar bild av en klumpig svensk medelålders blondin. Jag orkade inte ens försvara mig, blev så paff över bemötandet!

Danmark borde vara landet för mig

Jag som älskar vyer med vidder och böljande åkrar borde kanske bo här i Danmark. Det är också hyfsat nära till havet oavsett var en befinner sig. Att det är cykelvägar överallt är ju fantastiskt bra. Det är ett platt land och jag hade älskat att cykla omkring här. Dock gillar jag inte öl, kan inte äta wienerbröd och äter inte heller kött (varken röd pølse eller annat kött). Så kanske det ändå inte är för mig…

Idag utforskar vi Rømø och det lovar jag berätta mer om!

Bild: Havsfruen i Köpenhamn, fotograf Roger

/Anna

Publicerat:

i:

18 svar till ”Lite av Danmark med husbil”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Längesen vi var i Danmark,då med personbil då vi inte ägde en Bobil! 🙂
  Och inte så kul att åka dit nu då Dkr står så högt!
  Inte trevligt heller med ett sånt bemötande på en camping.

  Ha det gott ändå

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Danmark är väldigt fint, men vi får utforska mer en annan gång, håller med!

 2. Profilbild för Charlotte

  Det finns ju en myt om ”dansk hygge” som jag tycker sällan stämmer. Jag är också med om ohjälpsam servicepersonal. Ibland känns det som att jag, som svensk kund, är som något katten dragit in. Och så klart i år extra dyrt också. Känns lite som för dig, Danmark får vänta en stund.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Trist att vi är flera som upplever det så, tänkte det kanske bara var jag som hade otur. Ja, en annan gång utforskar vi mer. Det är väl som Roger säger, vi är bortskämda med hur det var när vi var unga.

 3. Profilbild för Husisblogg

  Nu när ni är i närheten av Ribe, även om det ligger en bit norrut så kan ägarna ge tips om denna mysiga lilla stad. Danmarks äldsta stad med mycket fint att se.
  Har ni sett den mäktiga, långa och breda stranden Lakolk nu när ni är på Römö

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi åkte igenom Ribe på väg till Rømø, men stannade inte. Och ja, vi har varit på Lakolk 🙂

 4. Profilbild för Bella

  Har inte varit i Danmark på år och dar :O men vill gärna dit. Men vet i alles om de blir de närmaste.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Lika bra att vänta in bättre växelkurs 🙂

 5. Profilbild för Helena
  Helena

  Jösses så dyrt det blivit i Danmark nu. Vi har goda erfarenheter av landet o folket – men priset!!! Vi håller oss till billigare platser. Lycka till på er fortsatta resa. Kram från seglarna.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är på tok för dyrt för vår smak oxå. Men hade helt ärligt faktiskt dålig koll på priserna innan vi kom dit. Ville dit, hade inga andra aspekter med. Men nu inser jag hur känslig jag blivit för priserna 🙂

 6. Profilbild för Kors och Tvärs

  Hoppsan Ja där fick jag en del av mina fördommar bekräftade ? Inte förstår man språket heller ? Då är det härligt att kunna dra vidare!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Men jag kan inte språket i Tyskland, Spanien eller Portugal heller 🙂 Engelska funkar riktigt bra i Danmark iaf.

 7. Profilbild för Bella

  Jag gillar att läsa din blogg

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad roligt att höra

 8. Profilbild för Lillan Kind

  Så trist att ni blev så ogästvänligt bemötta! Vi har mest bara åkt igenom landet, så vi har inte märkt av hur människor inom serviceyrken uppför sig.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag hoppas ändå vi haft otur bara.

 9. Profilbild för Alexandra

  Jag har faktiskt lite samma känsla av Danmark, men nu var det iofs rätt längesedan jag var där. Men jag har aldrig besökt Köpenhamn och har en känsla av att jag skulle gilla det – men vem vet!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Köpenhamn är verkligen väl värt ett besök, men kanske nästa sommar erbjuder bättre växlingskurs 🙂

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.