Det blev inte så mycket av Danmark med husbil som vi tänkt. Att kunna ändra planerna när vi vill är en enorm frihet. En frihet vi utnyttjar och är väldigt tacksamma för.

Efter Köpenhamn var vi inställda på att stanna på ett par platser till innan vi nådde fram till västkusten. Men vi tappade lusten för Danmark. Främst på grund av valutan faktiskt. Allt är så otroligt dyrt så vi känner att vi nog hellre återvänder hit när det är bättre förutsättningar. En av grejerna med Danmark är ju stränder och bad. Och det är det inte väder för nu ändå egentligen.

Korsade Danmark med husbil

Vi körde från Köpenhamn till Rømø, stannade i Fredericia och planerade att sova där i gästhamnen, men det var inte så mysigt och fridfullt som vi hoppats så vi drog vidare igen och stannade inte förrän vi kom hit till Rømø (ni kan se resvägen på kartan). När vi satt där och lät milen passera reagerade jag över flera saker. Det är lite av lyxen när en rullar genom olika miljöer och länder, som exempelvis Danmark med husbil eller bil, att iaktta och reflektera.

Röda tegelhus

Jag älskar verkligen de flesta byggnader vi passerar, det är gamla hus, byggda i rött tegel eller hus med snyggt putsad vit fasad. De flesta husen och trädgårdarna är välvårdade. Ser mysigt ut!

Många svenskar på väg hem

Vi har mött väldigt många svenska husbilar på vägen. Troligen är de på väg hem till Sverige. Vi tänker att de är på väg åt fel håll 🙂 Men tur vi alla är olika!

Julgransodlingar

Vägarna kantas av julgransodlingar. Det ser ut som kungsgranar eller möjligen silvergranar. Otroligt snygga, Kalle Anka-perfekta granar. Hade inte en aning om att Danmark var stora på det, importerar vi härifrån till Sverige kanske?

Många lastbilar

Jag har sett fler lastbilar idag än jag gjort på hela sommaren tror jag. Enormt många lastbilar som kör genom Danmark!

Var är djuren?

Det var väldigt lite djur ute på ängarna. De flesta djur stod säkert inne i de väldigt fina lagårdarna. Vet ju att djurhållningen i det här landet inte är lika omsorgsfull som i Sverige, så skulle inte förvåna mig om bönderna la pengarna på byggnader och gård istället för djuren. Står djuren instängda även på sommaren?!

Charmkurser saknas här

Jag har inte mötts med vänlighet av någon i ett serviceyrke. Servitris eller campingpersonal, varken i telefon eller vid besök. Känns märkligt, då de ju som alla andra länder måste ha turismen för att överleva. Och nu när svenska kronan är så svag gentemot den danska kunde ju lite trevligt bemötande kanske ändå locka till sig lite fler. En campingägare uttryckte att jag var oteknisk… hon känner inte mig, men hade ändå en klar bild av en klumpig svensk medelålders blondin. Jag orkade inte ens försvara mig, blev så paff över bemötandet!

Danmark borde vara landet för mig

Jag som älskar vyer med vidder och böljande åkrar borde kanske bo här i Danmark. Det är också hyfsat nära till havet oavsett var en befinner sig. Att det är cykelvägar överallt är ju fantastiskt bra. Det är ett platt land och jag hade älskat att cykla omkring här. Dock gillar jag inte öl, kan inte äta wienerbröd och äter inte heller kött (varken röd pølse eller annat kött). Så kanske det ändå inte är för mig…

Idag utforskar vi Rømø och det lovar jag berätta mer om!

Bild: Havsfruen i Köpenhamn, fotograf Roger

/Anna