morgon & kvällsdopp

Morgon- & kvällsdopp

Sommaren är här, för nu blir det både morgon- & kvällsdopp, ja i uteduschen alltså.

Det finns en sak jag verkligen förknippar med sommar och det är morgon- & kvällsdopp. Tidigare har det varit när jag varit på en plats nära vatten av något slag. Jag har aldrig bott vid havet eller sjö, men jag har bott i husbil i tre år och då ofta valt att stå nära havet. Jag har också innan dess varit hos släkt och vänner som haft närheten till vatten, och särskilt morgondoppen har varit något jag verkligen älskat. Ofta nakenbad dessutom.

Vi bor fortfarande inte vid havet (55 min bilväg dit) och vi har ingen pool. Än. Men vi har en ljuvlig utedusch som jag använder flitigt, särskilt på dagarna och det sista jag gör innan jag går in för kvällen.

Men i fredags var det första gången det var så varmt på morgonen (och jag också var varm efter att ha sopat på altanen) att jag tyckte det lockade med ett ”morgondopp”! Och jösses vad skönt det var, vilken underbar start på dagen det är att stå där med svalt vatten sköljande över min nakna kropp samtidigt som jag njuter av utsikten över vidderna omkring oss.

Temperaturen har väl också varit något som självklart påverkat när jag tycker det är sommar, men här i Portugal är det ju bra temperaturer året om (mer eller mindre) så först nu kom den där riktiga sommarkänslan.

Vad förknippar du med sommaren?

Bilden är från kvällsdoppet i fredags.

Publicerat:

i:

10 svar till ”Morgon- & kvällsdopp”

 1. Profilbild för Äventyret framtiden

  Ser helt underbart skönt ut! Snyggt kakel också.
  Ja, vad förknippar jag med sommaren.
  Jag skulle du som du, gärna ta ett morgondopp i havet men så har det inte blivit p.g.a olika geografiska omständigheter, trots närheten till havet men ändå lite väl långt bortifrån för att bara doppa sig.
  Öppen dörr, öppet fönster med en gardin som böljar på av den lätta sommarbrisen, det är en skön känsla. Också att gå ut och lyssna på allt som vaknar, känna fukten i morgongräset. Här blir det terrassen utan gräs.
  God morgon och ha en fin dag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Älskar vår utedusch, kaklet blev så himla bra! Dina sommarkänslor stämmer för mig oxå. Men de har falnat lite då jag gör allt det liksom året runt här. Fast jag har inga gardiner dock..men andra har så jag kan njuta av deras fladdrande. Jag har ju gardinerna iof på pergolan! Ja något gräs finns inte här heller på sommaren, då allt är torkat.

 2. Profilbild för Ama de casa

  Vi bor väldigt nära havet men vi går aldrig ned och lägger oss på stranden eller badar i havet. I början gjorde vi det i princip dagligdags, men nu har det blivit lite av känslan ”jomen det är ju soligt och fint imorgon också”. Fast promenader efter strandpromenaden det blir det väldig ofta.
  Sen händer det fortfarande att jag duschar nån gång emellanåt 😉 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det blir kanske så om en bott vid havet en längre tid, tjusningen kanske mattas? Vi ligger ytterst sällan på en strand. Men visst händer det, har t.om beställt ett parasoll och strandstolar häromdagen! Det är bra att du duschar nån gång ibland 🙂

 3. Profilbild för Anette

  Oj, vad härligt du har det där i din nya dusch.
  I vår lilla italienska bergsby har vi en flod nere i dalgången där ett dopp svalkar ordentligt. Tyvärr ska vi sedan gå uppåt, uppåt uppåt, efter badet och då är man badsugen igen. Vi ska också fixa en utedusch i sommar.
  Inte så fin och kaklad som din men det kommer ändå att bli bra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja den är helt underbar! Oj, ja då förstår jag det skulle vara skönt att ta en svalkande dusch när ni kommer hem igen. Blir bra, oavsett hur det den ser ut. Förra året körde vi med trädgårdsslang och det går det med!

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  I er utedusch med den ljuvliga utsikten förstår jag att det nästan kan liknas vid ett morgondopp.
  För oss är sommaren intimt förknippad med en härlig kväll på solvarma klippor i Bohuslän medan solen går ner i havet.
  En av mina döttrar var inte speciellt gammal när hon uttryckte det som ”Tänk när man kommer hit; Då får man ro i själen…”

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja ro i själen är verkligen något havet ger! Solvarma klippor är onekligen svårslagen sommarkänsla. Hoppas ni får många sådana tillfällen i sommar.

 5. Profilbild för Ditte

  Härligt!
  Sommaren för mig är mycket men att spendera tid vi havet eller på havet (gärna segla) ingår.
  Är gärna i Stockholms eller Ålands skärgård. Är också förtjust i västkusten och solvarma klippor. Men nära havet vill jag vara.
  Förr har vi båtluffat mycket i Grekland och i Kroatien och det är fina minnen-

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Båtluffat har jag aldrig gjort, har funnits på önskelistan tidigare, men är bortplockad nu. Men kanske kan vara värt att lägga tillbaka igen kanske 🙂 Havet är alltid underbart tycker jag med.

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.