husbilen gungar som båt

När bilen gungar värre än en båt på öppet hav

Det kanske inte är riktigt sant, att det är värre än en båt på öppet hav. Men jösses vad stark blåst kan sätta FrankieBoy i gungning!

Häromnatten blåste det verkligen rejält. Vi stod inte intill vattnet, utan några kilometer in från kusten. Dock var det väldigt öppna vyer omkring oss, vilket jag ju älskar. Men bevisligen inte alltid helt optimalt.

Vi håller koll i väderappar för att veta var det är varmt och skönt, men vinden har inte jag i alla fall haft så där jättebra koll på. Eftersom vädret styr våra resmål till viss del är det nu dags att även fokusera på vindstyrkan. För natten till igår hade jag det jobbigt. Väldigt stor skillnad mot när vi stod på Rømø där det också blåste, men vi stod mer skyddade där.

Det är konsekvenserna jag är rädd för

När jag trodde vi skulle få påhälsning i bilen (den första natten jag var orolig och inte kunde sova – i april nån gång) så var det inte rädsla för att någon skulle ta våra saker eller skada oss. Utan mina tankar upphöll sig vid hur jag skulle reagera när larmet eventuellt går. Ska jag låtsas sova? Ska jag se till att ha något vapen (brödkavel kanske!) tillgänglig i sängen?

Och när det blåste så där otäckt var det inte heller rädsla för att vinden skulle orsaka skada – utan hur jag skulle hantera den skadan. Jag funderade på om fönsterluckorna skulle flyga av och vad jag skulle göra om de gjorde det. Skulle de flyga in i en annan bil? Vad skulle vi göra om en annan husbils lösa saker flyger in i vår och vi därmed får skador som hindrar vår vidare färd. Såna tankar. Ja de höll mig vaken i två timmar, tills jag började sysselsätta mig med att kolla Instagram och Twitter istället. För på Twitter finns alltid någon vaken och på Instagram följer jag människor från hela världen så där var det också lite nytt sen sist.

När det mojnat lite kunde jag somna om och då sov jag som en stock igen! Och ingen skada så klart på bilen, alla luckor satt kvar och inga lösa prylar har flugit omkring på ställplatsen. Men jag fick ju besökt Twitter och det är ju ganska sällan numera 😀

Och jo, jag älskar blåst – men det ska ju vara lite så där lagom.

/Anna

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

Publicerat:

i:

12 svar till ”När bilen gungar värre än en båt på öppet hav”

 1. Profilbild för Christel

  Naturens krafter är oberäkneliga, men efter en sömnlös natt följer oftast en god. Oron är oftast större än verkligheten, visst är det skönt att kunna roa sig med något då för att skingra tankarna. Något av det bästa med att bo i bil eller båt är att upplevelserna av naturens skiftningar blir mycket större.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag som älskar naturens krafter egentligen.. konstigt att mina hjärnspöken sätter igång såna där tankar. Men som du säger, i natt sov jag hur gott som helst, och länge! Håller med dig om närheten till alla upplevelser, det är fantastiskt.

 2. Profilbild för Our Vantastic Travels

  Oj oj vad blåsten kan ställa till med när man börjar tänka efter. Tur att det ändå inte skett någon skada under natten.
  Vi har haft tur som inte känt av någon blåst varken vid Atlantkusten eller utefter Biscaya.
  Ha en fortsatt go tur

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är ju det viktigaste att det bara var hjärnspöken. Tack!

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Vi gillar inte heller blåst,då man är lite blåst förut! 🙂

  Ha det gott på resan….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi får nog lära oss att undvika platser där det blåser över 10m/s typ.

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Nej usch jag är inte heller nån vän av blåst! Vi stod i Östersund i somras och var tvungen att flytta bilen så de kom rakt framifrån istället. Trodde i skulle välta….. Då skaffade jag appen Windy.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nej, du hade verkligen inte trivts den natten. Appen laddas genast ner, tack!

 5. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Förstår dig.
  Vi var i Frankrike också några år sedan när ett oväder blåste upp från ingenstans. Det var mitt på eftermiddagen, men maken var snabb att leta efter en plast nära ett öppet hav då därifrån skulle inget flyga på oss! Sedan satt vi där då hela bilen skakade, blixtarna slog ner och hela värden var bara mörka moln.
  Försöker numera tänka även på detta också inför natten. Vid en risk för blåst … ” leta efter någon stabil buske av barr som skydd… eller en vägg, eller en större bil … 😉 ” -muntrar vi för oss själva.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Bra tips, tack, dessvärre är det svårt för oss att hitta större bilar, är bara småbilar ute och kör här verkar det som 😀

 6. Profilbild för Helena på S/Y Wilma

  Förstår att även ni på hjul kan ha svajiga dagar.. För oss som seglar så håller vi ständigt koll på vädret, när vi ankrar så blir det flera gånger per dag. Använd gärna Windy.com när ni kollar väder. Där får ni upp detaljerad väderinformation och ni lan välja om ni vill se åska, nederbörd, vindstyrka o riktning (och annat som kanske en seglare har mer nytta av). På PC är windy bäst, men funkar på mindre enheter också. Ni kan också se om ni lägger kartan över stort område se hur låg- och högtrycken förflyttar sig. Då kan ni lättare sicksacka er mellan dåligt väder. Som att stanna kustnära när det är sol o vindstilla men söka er bort från havet när ni har stark pålandsvind. Ett tips bara ?. Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för tips om Windy – jag har nu två Windyappar 😀 Det jag mest kikat på nu är tidvattnet, det är ju ruskigt häftig naturkraft.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
34°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.