Nya grannar från Sverige & England

När en som vi bor på landsbygden så är nya grannar inte något som händer varje dag! Men nu har det hänt!

Ny granne från England

I veckan fick vi äntligen se lite rörelse i huset vi har utsikt mot från balkongen. Huset har stått tomt sedan 2010 då det byggdes. Det sägs att de som byggde huset aldrig flyttade in då de omkom i en bilolycka. Ett igenbommat hus utan någon som helst aktivitet, men där fälten omkring betats av får, så marken har hållits efter i alla fall.

Men nu är det alltså sålt och det är ett par från norra England som köpt det. Vi har inte själva haft äran att träffa dem än, men våra andra brittiska grannar har berättat att de driver en Fish´n´chips restaurang i England. De kommer tydligen inte flytta hit på heltid – inte än i alla fall – utan detta är deras second home. Det är huset längst till vänster i bilden.

Ny granne från Sverige

I fredags träffade vi våra andra nya grannar, en familj från Sverige. De har köpt ett hus i en by nära oss, inte ens i samma kommun, men ändå grannar tycker vi. Fast de bor inte där. Det är deras andra hem och vi tyckte det var roligt att ses och även få se deras hus.

Eftersom vi bor här nere kan vi hjälpa dem med eventuella saker med huset, om det skulle behövas, det känns bra att kunna ge ökad trygghet för dem då de inte är här.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Nya grannar från Sverige & England”

  1. Profilbild för Urmas Lepp
    Urmas Lepp

    Vad trevligt att ni har fått nya grannar! Jag antar att den svenska familjen är den som har köpt min kompis hus i grannbyn. Jag tyckte att dom verkade väldigt trevliga när jag träffade dom för första gången på flygplatsen. Bra att ni också har kommit överens om att sköta deras hus när dom inte är ”på plats”. Jag har ju undrat över hur dom hade tänkt sig lösa detta.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Ja det är den familjen. Och ja de är väldigt trevliga och det är ju lätt för oss att hjälpa dem i fall de skulle behöva 🙂

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.