Ostkaka med squash

Ostkaka med squash

Perfekt när man har mycket squash i trädgården och vill göra något som man kan frysa ner och njuta av under en längre tid. Självklart kan du göra denna härliga ostkaka även med köpesquash!

Ingredienser:

  • 5 hg squash
  • 1 dl socker lite drygt
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,75 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 60 gr mandel
  • 3 bittermandlar
  • lite mald vaniljstång eller vaniljpulver

Gör så här:

Dela och kärna ur squashen. Skär i bitar, koka mjuka i vatten, häll av vattnet. Mixa eller mosa. Hacka eller mixa nötterna, häll över i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda. Häll sist i squashmoset och vispa. Smörj en form och häll i smeten.

Grädda i ugn, 200 grader, långt ner i ugnen.

Tid ca 45 min om du gör en hög kaka, ca 20 min om du gör en låg kaka. När du skakar formen lätt ska den ha stannat i mitten, då är den klar. Servera ljummen med lite vispad grädde och gärna hemkokt god sylt.

Bild inte kopplat till detta receptet – utan lånad från Flickr

Publicerat:

i:

Translate »