registryoffice-gibraltar

På begäran – här är vårt bröllop!

Sanna ville veta mer om vårt bröllop och det är klart jag gärna berättar, men var beredda på ett låångt inlägg!

Det var en gång.. 2002, närmare bestämt. Nä, från början:

Sommaren 1997 träffades vi, vi förlovade oss på Lucia 1997. Att vi skulle gifta oss bestämdes tidigt, borgligt skulle det vara. Jag hade ju redan haft mitt stora bröllop med vit klänning och släp i kyrkan och Roger är inte mycket för kyrkan.

Men eftersom barnomsorgsavgiften styrdes av om vi var gifta el. sambo, så sparade vi 1500;-/mån på att bara vara sambo. Hösten 2001 började vi planera sommarsemestern för 2002, vi skulle utomlands. Hade siktet inställt på Spanien och ett par veckor av sol & bad. När vi planerade kom vi på att om vi ändå gör en sån stor och dyr resa så skulle vi ju kunna slå ihop den med smekmånaden.

Men att gifta sig här hemma 2 min. i rådhuset.. nä, det lockade inte alls. Då kom vi på idén att försöka bli vigda i Spanien, men vi skulle då vara tvungna att ta oss till Madrid, om vi ville ha svensktalande vigselförättare, vilket låg för långt bort från kusten.

Då kom idén på Gibraltar, som ju är engelskt. Sagt och gjort – vi bokade vigsel den 24 juni 2002 kl. 12.00 på Gibraltars ”Registry Office”. Vi bestämde att vi inte skulle berätta för någon om våra planer, men föräldrar och tärnan blev förstås informerade i god tid.

Vi hittade en finfin etagelägenhet i Estepona (ca 3,5 mil från Gibraltar utmed solkusten) på 190 kvm med uteplats och en balkong för en överkomlig summa! Där kunde vi inhysa även tärnan och min mamma. Rogers föräldrar och pappa & Ruth fick tag i lägenheter i samma byggnad som oss, så alla var samlade. Vi var där i tre veckor, Pappa och Ruth var där i ca 10 dgr, resten spenderade ca en vecka med oss.

Vigseln var härligt svettig och fantastisk; ”I do, solemnly declare…”. Jag kommer aldrig att glömma den kvarten! Ut i värmen, hyrd fotograf fixade bilder både inne och ute. Sedan tog en taxi oss till andra sidan klippan, till ett fantastiskt hotell som låg vid foten av klippan.

Vi bjöd våra gäster på en mycket god 3-rätters middag. Efteråt åkte våra föräldrar iväg till Estepona, medan jag, Roger, barnen och vår tärna stannade kvar över natten. Mitt och Rogers rum låg så att vi kunde sitta på balkongen och titta ut över Medelhavet, bort mot Afrika. Vi åt kvällsmat i vårt rum tillsammans med barnen och U, det blev förstås engelska scones och tea!

Publicerat:

i:

5 svar till ”På begäran – här är vårt bröllop!”

 1. Profilbild för Lotta
  Lotta

  Åh, vad härligt! Jag vill också göra något riktigt häftigt och annorlunda när jag gifter mig! Men… Då kanske man ska vara förlovad först? =)

 2. Profilbild för Cornelias Corner
  Cornelias Corner

  Vad roligt att få ta del av ert bröllop! Verkar ha varit helt underbart!

 3. Profilbild för Stina
  Stina

  Å vad fina ni är!
  Låter som ett helt perfekt bröllop tycker jag!

  Kram!

 4. Profilbild för StyggaLillaLoppan
  StyggaLillaLoppan

  ni är så gulliga och barnen så små….. ha nu en toppen måndag !

 5. Profilbild för huga
  huga

  åhå är det så ni ser ut!? Vad spännande! Romantiskt! Det vill jag åxå göra!!

Vädret

Ourique, PT
12°
Soligt
06:5920:06 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 11°C
29°C / 10°C
29°C / 10°C
27°C / 11°C
26°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.