Premiärdoppet närmar sig

Arbetet med poolen pågår fortfarande. Det är intensiva dagar med mycket oväsen, grabbarna svettas och arbetat hårt för att bli klara.

Det är väl sällan ett sånt här stort projekt rullar på utan att stöta på gupp på vägen. Den annars så pålitliga solen har bjudit in regnmolnen eller så har den gassat obarmhärtigt tillsammans med höga temperaturer. Det har varit manfall på grund av sjukdom och materialbrist. Det är väl de gupp som påverkat bygget av poolen hos oss.

Samtidigt som vi sett poolen ta form har vi ägnat oss åt att se till att de som jobbar inte torkar ut och att de får lite energi fram på eftermiddagen. De har ätit sina luncher i vår pergola, självfallet har vi erbjudit dem den skugga vi har och själva suttit inne och ätit.

Vårt parasoll har de också när det passat typen av jobb de utfört.

Vill du se bilder och läsa om hur det gått med poolbygget fram till nu ser du alla inlägg länkade längst ner i detta inlägg.

Läget idag

Idag jobbas det med att göra klart putsningen av trappan på morgonen. Sen sätts resten av plastlisten runt kanten. Kanske några kantstenar hinner sättas också. Innan de går hem för dagen så fuktspärras det sista på trappan.

Toppstenen, som alltså ska ligga uppe på kanten blev det leveransstrul med, en pall är borta. Kevin jagar, så vi vet inte när resterande stenar kommer. Det påverkar inget annat än utseendet så det är ju bra!

På torsdag ska vi tydligen få reda på när de kommer och sätter linern. Vi är lovade att det ska ske denna veckan, men jag misstänker att det inte blir så, då det ska vara 41 grader på lördag.

Vattenpåfyllnad gör vi mestadels med en tankbil, ett företag som sköter sånt i kommunen kommer med en full bil, 17 kubik. Det är inte tillåtet att fylla en pool från vattenkranen i Ourique kommun. När vi vet vilken dag linern kommer sättas kan vi boka leverans av vattnet. Men. När linern är satt så behöver vi fylla vatten direkt så det täcker botten, gärna 50cm. Så det kommer vi ta från kranen då vi sannolikt inte kommer kunna tajma det med tankbilen. Men vi får se, kan vi samordna så gör vi det så klart!

Så. Vi kan inte planera premiären än, men den är nära!

Översta bilden tog jag i går när de gått hem för dagen.

Alla inlägg om poolbygget

Publicerat:

i:

40 svar till ”Premiärdoppet närmar sig”

 1. Profilbild för Anna Viebke
  Anna Viebke

  Kan känna glädjen av hur det är nära. Så nära. Kommer blir fantastiskt!
  Skönt ni inte hoppar på trenden med svart pool. Vore inte så mysigt glida ner i. Lite huu på den trenden faktiskt.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Fattar inte varför en vill hoppa i ett svart hål… Ja nu längtar vi verkligen! Kram

 2. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Så härligt att se att premiärdoppet närmar sig, speciellt nu om temperaturen stiger mot 40 grader!
  Nu håller vi alla tummar att de sista momenten ska gå riktigt smidigt och så fint det blir, men inte visste jag att det finns de som vill ha en svart pool, fy så hemskt…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi får nog inte bada i helgen, tror inte linerpersonerna vill jobba i en svart pool i 40 grader. Men vi får se! Att hoppa i ett svart hål är inte min grej heller.

 3. Profilbild för LillaSyster

  Håller tummarna för att pallen som saknas kommer tillrätta och att du/ni snart kan premiärbada! Det ser ju lovande ut. Klart att en svart pool drar ju till sig värme, men snyggt är det då inte. Tur att ni inte är så moderna ♡
  Ha en fin tisdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi kan tack och lov bada utan att kantstenen ligger på plats, så det är linern som är det kritiska nu. Tack för hållna tummar! Detsamma!

 4. Profilbild för Barbro

  Himla pedagogiskt inlägg. Det gillar jag. 🙂
  Ser tydligt vilket stort jobb det är att bygga en pool. Inte gjort i en handvändning.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra du gillar 🙂 Jag är ju lite av en dokumenterare.. så det är ju bra det fyller den funktionen även för er som läser.

 5. Profilbild för Znogge

  Det är ett stort projekt med ett poolbygge men så härligt när det blir klart.
  Lite omtanke om byggarna är verkligen inte fel för jag kan tänka mig att det är ett tufft jobb i värmen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är ett tufft jobb för dem verkligen. Så mycket större projekt än jag någonsin kunde föreställa mig.

 6. Profilbild för Ingrid

  Hoppas att ni snart kan få ta er ett dopp i den nya poolen.
  Ha en fin tisdag1
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Det hoppas vi också, detsamma!

 7. Profilbild för Anita

  Det är verkligen roligt att följa ert poolbygge och du beskriver det så bra i både bild och text. Kan inte säga att jag avundas er lördagsprognos på 41 grader. Men tänk när poolen är klar och ni kan glida ner i vattnet och svalka av er. Det känns som ni har ett bra team som jobbar och ni verkar ta väl hand om dom.
  Lycka till med fortsättningen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att höra Anita! 41 grader är lite för varmt även för mig. Då är vi inne och läser en bok 🙂 Ja det blir härligt att sitta på bänken i poolen och slappa! Vi är väldigt nöjda med vårt byggteam! Tack!

 8. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Spännande! Snart får ni anställa en poolskötare…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur! Nej vi kommer sköta poolen själva, men ta hjälp om det är något som krisar så klart.

 9. Profilbild för Mamma C

  Så kul att det närmar sig ett premiärdopp snart.
  Ha en bra dag i värmen.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så roligt! Tack, detsamma!

 10. Profilbild för Marianne

  Så fort det gått hitintills, tycker jag alltså. Nu är det nära och jag kan nästan känna glädjen och förväntningarna av premiärdoppet.
  41 grader, det låter lite väl varmt!
  Men svart pool? Det låter hemskt mina öron, men smaken är olika och tur är väl det.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det nära nu. 41 grader är lite för varmt för mig med. Då sitter vi inne och läser!

 11. Profilbild för Susjos

  Oj, vad det jobbas på! Tycker också att det har gått fort. Hoppas att det fortsätter så! Förstår att du längtar till bad!!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, jag längtar verkligen efter bad! Men jag är inte så otålig då det var sagt september från början.. och vi kommer nog få bada i juni 🙂

 12. Profilbild för Tess

  Gud så skönt de måste kännas när allt är klart, ni gör ett bra jobb i vilket fall 🙂 ❤️

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det ska bli så härligt att få hoppa och dyka och leka i vattnet!

 13. Profilbild för Susie på Stjärnarve...

  Åh vad jag avundas dig – det är underbart med pool. Vi har ju också en, men min gubbe vägrade i våras att göra den badklar (aggregatet som förvaras inne på verkstan över vintern måste köras fram, poolen – som är i glasfiber måste skrubbas ren, sköljas och sen fyllas upp, sen måste den skötas under säsongen). Till saken hör att det är jag – som alltså fortfarande har problem efter stroken förra sommaren – som badar i den varje dag. Rolle är inte alls lika badsugen trots att vi brukar ha 27/28 grader i den!
  KRAM-Susie

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Förstår att det inte blev en pool i år med tanke på era förutsättningar nu. Men kanske det blir nästa sommar!

 14. Profilbild för Lillan Kind

  Det har verkligen hänt mycket med poolbygget, även om det som alltid vid stora byggprojekt tillstöter diverse gupp på vägen😊 Så härligt att premiärdoppet är i sikte nu! Jag är så glad för eran skull😃

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det, lite gupp får en räkna med. Snart badar jag!!

 15. Profilbild för Anita Bergglund

  Fint kommer det att bli och en pool ger så mycket, både att doppa sig i och att titta på. Hos oss fanns redan en pool, tack o lov, det är ett ganska så omfattande bygge 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Och leka och simma i! Förstår det var skönt eran var på plats redan när ni flyttade dit. Det är onekligen ett större bygge än jag tänkt mig.

 16. Profilbild för Christina Karlsson

  Wow, vad mysigt med pool! Hoppas att du snart får ta ditt premiärdopp, kan tänka mig att det behövs i den här hettan. När det gäller bygge så tar det mesta alltid så mycket längre tid än vad man tror, men när det är klart då är det dags att njuta.
  Ha en fin midsommarvecka!
  Christina

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag hoppas det med. Varje dag tar oss närmare 🙂 Detsamma!

 17. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Vad spännande att få följa alla steg och man inser att det är väldigt mycket mer jobb och fler detaljer än man kunde ana. Snart plaskar ni omkring i er härliga pool och njuter ännu mer av att bo där ni har valt att bo 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är verkligen många detaljer, sånt jag inte hade en aning om. Kul att dokumentera. Vi kommer njuta ännu mer, helt rätt!

 18. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Tänk ändå, att ni snart har en pool! Vilket hallelujamoment! Sen får ni nog ingenting gjort längre, utan ligger där och flyter av och an från kant till kant.
  Det är väl bara Semlan med kattungarna som får er upp ur spat…de ska ju ha tonfisk.
  41 grader varmt till lördag, pust. Här lovar de över trettio grader nästa vecka, men vi har haft det så gott som nästan alla dagar redan. Konstigt nog så verkar jag ha anpassat mig väldigt bra, tänker inte ens på att det är så varmt som det är.
  Poolkram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har velat ha en pool sedan typ år 2004, så det känns fantastiskt att nu drygt 20 år senare faktiskt få det. Och jag kommer nog få simhud mellan tårna. Tur kattfamiljen behöver mig ibland! Visst är 41 grader lite för varmt även för mig, vi är inne då och läser. Jag vill helst ha 34-35 grader, då är luftfuktigheten låg och värmen inte olidlig på något sätt. Pizzakram minsann!

 19. Profilbild för Matilda

  Smart att de kommer med tankbil! Kan ju bli förrödande för vattenåtgången ifall alla får för sig att tappa upp poolerna samtidigt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är smart.. men riktigt dyrt, mkt dyrare än att ta från kranen. Men bättre med det än att ta så mycket som krävs från dricksvattnet.

 20. Profilbild för Paula Merio

  Svarta poolkanter! Ja nuförtiden ska allt vara svart, svarta kök, svarta hus, man blir väl deprimerad av mindre! Dottern tillhör svart-älskarnas skara, när jag beundrar vita hus beundrar hon grannhuset som är svart..
  Jisses så varmt ni har det, o jag som klagar över 30 grader idag och inte en vindpust.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag gillar svart i många sammanhang, men inte i poolen!

Senaste inläggen

Väderprognos

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
07:1218:19 WET
LörSönMånTisOns
15°C / 9°C
17°C / 9°C
13°C / 5°C
15°C / 4°C
17°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.