Kåhög, Partille 1998-2007

Fortsätter berättelsen om var jag bott. Det tog inte lång tid för mig och Roger att börja leta efter ett hus tillsammans. Det blev i Kåhög i Partille som vi landade.

Kåhög är ett villaområde i Jonsered, i Partille kommun, en idyll skulle jag vilja kalla det. Åtminstone kändes det verkligen så när vi bodde där. Lantligt med bra kommunikationer och med skolor inom cykelavstånd. Och med Göteborg bara nån mil bort.

Här är alla inläggen om var jag bott hittills under mitt liv:

Jobb & utbildning

Efter jobbet på Hellermann så återvände jag till Swisslog, främst för att slippa pendla till Göteborg och dessutom genom Tingstadstunneln. Jag utbildade mig till inköpare via Silf samtidigt som jag jobbade heltid, och jag kunde sen titulera mig inköpare. Jobbade som inköpare på Swisslog i några år.

Sen hamnade jag hos en leverantör, en mekanisk verkstad, som jag fått god relation till. Jag insåg de behövde hjälp att strukturera upp allt administrativt på företaget och jag föreslog att de skulle anställa mig. Vilket de gjorde. Jag vände företagets röda siffror till fina vinster genom att effektivisera arbetet och implementera system av olika slag.

När jag slutade anställdes tre personer för att göra mitt jobb. Några år senare gick de i konkurs.

Fritid

Vår fritid ägnades mestadels till renovering. Men det var också när vi bodde här som vi började träna, körde boxpass och styrketräning tillsammans. Det var också i huset i Kåhög som mitt intresse för trädgården började. Inte odling, men blommor och rabatter var roligt. Vi tittade gärna på film tillsammans allihop.

Vi hade ett film & TV-rum i huset i Kåhög.

Självfallet så var barnens fritidsintressen det som mestadels styrde vår fritid. Hockey och dans var det bland annat som vi blev engagerade i. Ett år hade vi säsongsbiljetter hela familjen och såg Frölunda Indians alla hemmamatcher, de vann SM-guld det året!

Men massor av tid la jag på Chico, vår minigris som flyttade in hos oss 2003 och jag började skapa webbplatser, bland annat en om minigrisar.

Boenden i Kåhög

Kåhög tillhör Jonsered och Partille kommun, så när vi flyttade till Kåhög från Jonsered så kunde barnen gå kvar i samma skola. Vi bodde på två olika ställen, se prickarna i översta bilden.

Hus från 1930

Huset vi köpte var mörkgrönt täckt med eternitplattor. Och som du nog redan vet gillar vi renovering och huset i Kåhög var det första vi renoverade tillsammans. Roger hade haft ett hus innan som han renoverat.

Huset var på 170kvm (efter att vi inrett vinden), fördelat på 3 våningar. Plus källare. Taket lades om, eternitplattorna togs bort och husets originalfasad med tjocka plankor som t.o.m. släppte kåda målades gult istället. Vi satte in ett nytt kök, nya badrum, byggde carport & förråd, inredde vinden, byggde stor altan, anlade rabatter, bytte ut villaoljan mot luft/luft värmepump etc. Alla rum målades och tapetserades, nya golv eller slipning av trägolv. Huset var en byggarbetsplats i princip hela tiden som vi bodde där.

Lägenhet i nybyggt parhus

Vi köpte oss en liten gård i Vimle som sommarstuga och framtida bostad. Efter ett tag insåg vi att vi inte ville hålla på att underhålla och sköta två fastigheter.

Så vi sålde huset i Kåhög och flyttade in i en hyresrätt, ett nybyggt parhus på samma gata. Tre sovrum, ett vardagsrum och kök i öppen planlösning och en liten uteplats. Men jag trivdes inte där, mådde dessutom fysiskt dåligt, troligen på grund av byggmaterial och plastmattor.

Beslutet att flytta till Vimle togs tidigare än planerat och i maj 2007 lämnade vi Kåhög.

Något särskilt om Kåhög

Järnvägen går genom Kåhög, alla tåg mellan ex. Göteborg och Stockholm passerar. Det finns också en bondgård i Kåhög, som många barn från skolor besöker för att lära sig mer om både djur och lantbruk. Både järnvägen och bondgården har funnits där länge, långt innan husen började byggas.

När vi var på ett bymöte så var det personer som önskade att byalaget skulle arbeta för att lägga ner både bondgård och järnväg, eftersom det störde. De kunde inte hänga tvätt ute under vårgödslingen och godståget kl. 03 gjorde så glasen skallrade i deras hus. Det var det första och det sista bymötet vi var med på!

Publicerat:

i:

28 svar till ”Kåhög, Partille 1998-2007”

 1. Profilbild för en vanlig man

  Trevliga inlägg.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, kul du tycker det.

 2. Profilbild för Znogge

  Så trevligt att få läsa mer om dig och din livshistora. Att underhålla två hus är maffigt. När jag bodde hemma bodde vi i villa på vintern och sommarstuga på sommaren. Det krävdes väldigt mycket så för vår del blev det aldrig ett alternativ.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att du gillar. Ja det blev mycket med två hus att totalrenovera samtidigt 🙂

 3. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Kul läsning igen, men hög igenkänningsfaktor, område inte så långt från mig. Trots detta har jag inte varit så mycket i Kåhög, men passerat många, många gånger, framför allt med tåget och gör det fortfarande minst en gång i veckan.
  Kände de som hade Kåhögs gård, men de är borta nu.
  Den blå skinnsoffan känner jag igen, tror jag hade en likadan eller i alla fall väldigt lik.
  Glad midsommar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är kanske inte så mycket att besöka om en inte bor där. Är ju bara bostäder, och en bondgård 🙂 Det var en väldigt skön soffa! Detsamma!

 4. Profilbild för Mamma C

  Tack för en trevlig läsning om din livshistoria.
  Ha en bra onsdag.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du läser, tack detsamma!

 5. Profilbild för Hanneles bokparadis

  En tidsresa, ni byggde nytt hus, enklare… och råd till sommarstuga hade vi inte råd med, tyckte banken, men vi hade nära till havet, allt. Vi hade tre hockeypojkar samtidigt, mycket tid i ishallar… jag var den enda mamman som var med och spelade i föräldrarmatcher… 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det en tidsresa, roligt att ha det dokumenterat tillsammans med allt annat på bloggen. Iskalla kvällar i ishallar!

  2. Profilbild för Hanneles bokparadis

   (menade att vi byggde nytt, att reparera gammalt med fyra små barn var inget alternativ)

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Jag förstod det 🙂

 6. Profilbild för LillaSyster

  Det fina gula huset hade jag nog inte kunnat skiljas ifrån……

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Äsch det är ju bara ett hus 🙂

 7. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Vilket vackert hus men nu förstår jag att det här med att renovera huset i Portugal inte var någon match efter det mastodontjobbet.
  Kul att få ta del av din livshistoria som gjort att du hamnat på den plats du är idag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jodå vi tyckte om det huset. Också 🙂 Kul du läser!

 8. Profilbild för Marianne

  Fint hus i kåhög, så roligt med minigrisen som uppförde sej som en hund:)
  Vilka konstiga tankar att lägga ner bondgården? Ibland undrar jag varför folk flyttar till landet. Jag hade häst inhyrd på en gammal fin gård på Ingarö för många år sedan, i närheten byggde stadsbor stora kåkar och sen gnällde de över att det var hästskit på vägen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja han var som en hund, men smartare, vår goa Chico. Folk är knäppa helt enkelt .)

 9. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Huset blev superfint och nästa ägare var säkert väldigt nöjd med att ni hade gjort allt jobb 😀 Det måste ha känts lite trist att det du hade byggt upp så bra i jobbet raserades så snabbt när du hade slutat. Man kan tycka att några lärdomar skulle ha funnits kvar. Vilken söt liten gris, en riktig liten kelgris kanske 😀
  Kul att få ännu en pusselbit till ditt livspussel 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jodå de var jättenöjda och bor kvar än tror jag. Ja trist att det raserades, men samtidigt så känner jag att jag vet att jag gjorde ett väldigt bra jobb när jag var där i alla fall. Chico var definitivt en kelgris!

 10. Profilbild för Susjos

  Vilket fint gult hus ni bodde i, och jösses så ni renoverade det! Imponerande!
  Kul att läsa lite om din bakgrund 🙂
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var ett jättefint hus, onödigt stort dock 🙂 Detsamma!

 11. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Jag läste högt för Uffe om när du tyckte att den mekaniska verkstaden skulle anställa dig, vilket de gjorde. Att du fick ordning på det hela tvivlar jag inte det minsta på, vem annars än du som är så otroligt strukturell? Du var ju så rätt där. Vi skrattade gott åt det hemska ödet att de senare gick i konkurs.Hur hemska vi är men det blev så festligt. Utan Anna går det åt h-t.
  Vilken resa ni har gjort! Kul att få ta del av den !
  Så skönt att ni har hittat hem i Ourique!
  Kramar från oss!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag insåg mitt värde i det yrkesmässiga livet då, när de inte klarade sig utan att anställa tre personer, och ändå inte klarade sig. Så att lägga min tid på egna företag var verkligen det bästa jag kunde göra. Kul ni hänger med och att jag kan ge er härliga skratt värmer! Visst är det bra vi hittat hem i Ourique. Tidig morgonkram!

 12. Profilbild för Micke

  Har en liten koppling till kåhög, ingen personlig men ändå.
  Kul att läsa din historia om detta, härlig Anna.

  Ha en fin kväll nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Kul du kände igen dig, nu är det kväll här, soffan är intagen!

 13. Profilbild för Anita

  Det är så roligt att följa ditt liv. Och viken otroligt söt gris. Så söt han är när han sitter och väntar på ”varsegod”. Det gula huset var fin.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad glad jag blir att du tycker det Anita. Ja han var en väldigt fin och väldigt speciell gris. En riktig mammagris 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.