Ravin, skog och vackra vyer i Bourgogne

Ravin, skog och vackra vyer i Bourgogne

I söndags gjorde vi en tur ut i naturen. Vi är lite less på städer så en dag på cykeln ut på landsbygden blev vår sista utflykt från campingen i Savigny-les-Beaune.

Från campingen cyklade vi genom skogen och väldigt branta backar till byn Claviollon, som ligger ett antal hundra meter upp på kanten av ravinen. Men tack vare elcyklarna så kom vi upp och när flåsandet väl upphört så kunde vi njuta av de mäktiga vyerna. Och sen cykla vidare, över fler kullar och ner och upp för backar hela tiden. Till slut kom vi fram till ruinen av det gamla klostret Abbaye Sainte-Marguerite och därefter var det nedförsbacke till byn Bouilland. Vägen tillbaka till campingen blev via bilvägen, men det var bara 3-4 bilar som körde om oss så vi kunde njuta av att fara ner för backarna i ravinen med lilla floden/stora bäcken le Rhoin intill och bergskammarna på var sin sida av oss.

Det blev en skön cykeltur på lite drygt 2 mil, men som sagt väldigt backigt. I det här området såg vi inte en enda vinodling, däremot björk, murgröna, järnek, maskrosor, raps och andra fantastiska växter. Kan verkligen rekommendera en tur i naturen här.

Här är lite bilder från vår lilla cykelutflykt, samt en karta över ravinen. Här kan ni läsa mer om området (på franska dessvärre, men går ju att översätta med Google)

le-rhoin-ravin
Belöningen efter att ha cyklat upp för backarna
Vårblommor
På väg ner hamnar vi på en platå.
Älskar de skira bladen på våren
Här ledde vi cyklarna istället.
Abbaye Sainte-Marguerite
Raps, bergskam och byn Bouilland
Bouilland
Bilvägen ner genom ravinen
Kartan över ravinen

En fin avslutning på påskhelgen var det och vi kommer nog utforska mer av naturen hädanefter istället för städerna, för det här gav mersmak verkligen!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

16 svar till “Ravin, skog och vackra vyer i Bourgogne”

  • Tack Christel för att du hänger med, det mesta är roligare med sällskap 😀

 1. Hei, meget flott blogg, følger med hver dag 🙂
  Et lite spørsmål til Roger, er han fornøyd med el-sykkelen sin ? ser at det er en NCM Moscow.

  • Tack så mycket! Ja vi är båda nöjda med våra elcyklar. Och du har rätt i att det är en Moscow som Roger har.

  • Tack Britt-Marie, det var lite svårt att få till bilderna när solen var så stark, men tyckte ändå de gav en viss inblick i vad vi fick uppleva.

  • Ja det var väldigt fint där och elcykel är grymt, så glad jag ändrade mig 😀

Translate »