bad-krozingen-tyskland

Inte bara termalbad i Bad-Krozingen

Tre nätter hade vi bokat den här platsen i Bad-Krozingen för att bada i varma bassänger och cykla runt i omgivningarna. Men.

Vi bokade om, så vi stannar i sex nätter i stället. Vi cyklade runt lite kort i stan igår eftermiddag och det är allt en trevlig plats Roger hittat. En stor och härlig park, mysiga hus, en hel del restauranger och en bäck som rinner genom hela stan. Bad-Krozingen som är vårt första stopp i Tyskland levererar minsann.

Varför stanna längre?

Om vi hade stått tre nätter hade vi haft två dagar att göra något på, och vi tänkte vi skulle bada en dag och cykla den andra. Men redan efter ett par timmar förstod vi att vi ville stanna längre. Varför det kanske du undrar?

Fria tåg- & bussresor i regionen

I priset för ställplatsen så ingår det fria tåg- & bussresor. Vi kan med andra ord ta tåget till Basel i Schweiz, vilket vi ska göra idag. Vi kan inte ta husbilen in i Schweiz för där gäller inte vårt körkort för så tung husbil. Nu kan vi ändå besöka Schweiz, utan extra kostnad.

Vi kan också ta tåget upp i Schwarzwaldskogen om vi vill det. Det vill vi väldigt gärna utnyttja, så då behöver vi en 1-2 dagar till, utöver bad och cykeltur

Helt ok wi-fi

Det är Formel 1 på söndag och då är det bra om vi kan stå någonstans där det är bra wi-fi. Dessutom ska jag jobba en hel del och uppskattar då en bra lina istället för att använda min pott i telefonabonnemanget.

Osäkert väder

Det ska regna och bli kallare. Och det ska det vara en bra bit upp i Tyskland. Så vi kan inte rymma från det. Då kan vi lika gärna stå här, koppla på elen (som kostar €3,5/dag) och ha alla bekvämligheter vi gillar när det är kasst väder. Dessutom har vi ju en fantastisk badanläggning att utnyttja.

Bad ingår

När en står i 3 dagar ingår inträdet till termalbadet (normalpris 16€ per person). Om vi står 6 nätter hoppas vi det ingår två… det vet vi inte än. Edit: Nej det ingår inte en biljett per 3 dagar. Utan en biljett per vistelse så vi fick inte fler biljetter.

Känns som rena rånet

Faktum är att vi tycker det är ett ruskigt trevligt pris för allt detta:

 • 6 nätter på ställplats där vi har en liten uteplats så vi kan sitta ute, här finns vatten och tömning (och el om en vill betala extra för det)
 • 1 inträden för två personer på termalbadet Vita Classica (6 inomhus- & 2 utomhuspooler – bastudelen som är ”textilfri” ingår inte)
 • resa tur och retur Basel med tåg för två
 • resa nån annanstans med tåg/buss, för två
 • vacker omgivning

Vi betalar alltså endast €81,- alltså ca 851,- – allt som allt! Plus den el vi kanske köper om det är regnigt och ruskigt.

Jamen vi tror vi kan trivas, idag drar vi i alla fall till Basel och lämnar FrankieBoy i tryggt förvar på ställplatsen, som är en parkering med lite grönt mellan bilarna. Inget speciellt, men helt okej! Och det är varmt och soligt. Tjoflöjt!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

16 svar till ”Inte bara termalbad i Bad-Krozingen”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Låter som ett riktigt bra ställe ni hittat. Kul att tåg/buss också ingår. Det har jag inte hört från något annat ställe. Då får ni ju både avkoppling och storstad. Ha det så härligt!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Känns riktigt bra hittills i af 🙂 Trots regn och rusk nu.

 2. Profilbild för Tommy Lindgren
  Tommy Lindgren

  Denna plats vill vi få mera info om. Låter helt underbart. Lite undrande om det du skriver om att Ert körkort inte gäller i Alplandet. Detta hade jag inte en aning om. Trodde att våra B-körkort gällde över hela Europa för att framföra våra mobila hem.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Följ länkarna i inlägget så kan ni hitta mer info. Och grandfather rule har inte Schweiz godkänt. Jag har inte hittat någon myndighetslänk som beskriver detta, har inte letat särskilt mycket, men här är ett svar i af. https://www.husbilsklubben.se/forums/threads/husbil-över-3-500-kg-i-schweiz.113014/

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Låter härligt gott,även att få bada är intressant värre 🙂
  Ha det gott o njut….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det ska bli skönt att få doppa ner kroppen i riktigt varmt vatten. Älskar att bada!

 4. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Vilken smart idé att buss/tågresor ingår i ställplatspriset. Vi har också undvikit Schweiz på våra husbilsturer.
  Det här stället får vi nog kolla upp lite närmare.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det smart! Då stannar ju folk i omgivningen och handlar.

 5. Profilbild för Ama de casa

  Himla smart av er att planera så det finns tid för ändringar i planerna 🙂 Förstår att ni väljer att fördubbla tiden där, verkar ju hur bra – och prisvärt – som helst! 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi har väldigt luftiga planer, det passar oss bäst 🙂

 6. Profilbild för Solan
  Solan

  Vita Classica plaskar vi nästan alltid på till och från övervintringen i Spanien/Portugal.
  Härliga omgivningar och en välskött kurpark.
  Hälsningar Solan

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad kul att ni varit här och gillar! Vi har inte kommit in till bassängerna än, men ser fram emot det.

 7. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  TACK för ett toppentips på vår väg uppåt, vi är nu i Frankrike på väg till Frankiafabriken i Marktschorgast Tyskland på gränsen till Tjeckien.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vassego! Vi står här till måndag, kommer ni innan dess så hojta. Boka för att vara säker på att få plats.

 8. Profilbild för Annica Rosander

  Vilken fin plats. Vi har tänkt återvända till de trakterna i höst. Körde igenom där 2017 och sov en natt uppe i bergen, det gav mersmak. Finns det toaletter på ställplatsen? Vi brukar ju bo på campingar men denna ställplats känns intressant.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nej finns ingen toa på ställplatsen. Men det kanske finns så en kan låna inne på Vita Classica. Där kan en duscha i af om en vill för nån peng. Vi använder i bilen så har inte full koll.

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.