Tre nätter hade vi bokat den här platsen i Bad-Krozingen för att bada i varma bassänger och cykla runt i omgivningarna. Men.

Vi bokade om, så vi stannar i sex nätter i stället. Vi cyklade runt lite kort i stan igår eftermiddag och det är allt en trevlig plats Roger hittat. En stor och härlig park, mysiga hus, en hel del restauranger och en bäck som rinner genom hela stan. Bad-Krozingen som är vårt första stopp i Tyskland levererar minsann.

Varför stanna längre?

Om vi hade stått tre nätter hade vi haft två dagar att göra något på, och vi tänkte vi skulle bada en dag och cykla den andra. Men redan efter ett par timmar förstod vi att vi ville stanna längre. Varför det kanske du undrar?

Fria tåg- & bussresor i regionen

I priset för ställplatsen så ingår det fria tåg- & bussresor. Vi kan med andra ord ta tåget till Basel i Schweiz, vilket vi ska göra idag. Vi kan inte ta husbilen in i Schweiz för där gäller inte vårt körkort för så tung husbil. Nu kan vi ändå besöka Schweiz, utan extra kostnad.

Vi kan också ta tåget upp i Schwarzwaldskogen om vi vill det. Det vill vi väldigt gärna utnyttja, så då behöver vi en 1-2 dagar till, utöver bad och cykeltur

Helt ok wi-fi

Det är Formel 1 på söndag och då är det bra om vi kan stå någonstans där det är bra wi-fi. Dessutom ska jag jobba en hel del och uppskattar då en bra lina istället för att använda min pott i telefonabonnemanget.

Osäkert väder

Det ska regna och bli kallare. Och det ska det vara en bra bit upp i Tyskland. Så vi kan inte rymma från det. Då kan vi lika gärna stå här, koppla på elen (som kostar €3,5/dag) och ha alla bekvämligheter vi gillar när det är kasst väder. Dessutom har vi ju en fantastisk badanläggning att utnyttja.

Bad ingår

När en står i 3 dagar ingår inträdet till termalbadet (normalpris 16€ per person). Om vi står 6 nätter hoppas vi det ingår två… det vet vi inte än. Edit: Nej det ingår inte en biljett per 3 dagar. Utan en biljett per vistelse så vi fick inte fler biljetter.

Känns som rena rånet

Faktum är att vi tycker det är ett ruskigt trevligt pris för allt detta:

  • 6 nätter på ställplats där vi har en liten uteplats så vi kan sitta ute, här finns vatten och tömning (och el om en vill betala extra för det)
  • 1 inträden för två personer på termalbadet Vita Classica (6 inomhus- & 2 utomhuspooler – bastudelen som är ”textilfri” ingår inte)
  • resa tur och retur Basel med tåg för två
  • resa nån annanstans med tåg/buss, för två
  • vacker omgivning

Vi betalar alltså endast €81,- alltså ca 851,- – allt som allt! Plus den el vi kanske köper om det är regnigt och ruskigt.

Jamen vi tror vi kan trivas, idag drar vi i alla fall till Basel och lämnar FrankieBoy i tryggt förvar på ställplatsen, som är en parkering med lite grönt mellan bilarna. Inget speciellt, men helt okej! Och det är varmt och soligt. Tjoflöjt!

/Anna & Roger