rokka serien

Rokka, en bra deckarserie

Jag har precis läst ut den 8:e av de utgivna deckarna i serien om Johan Rokka. Och jag har längtat efter nästa lästillfälle varje gång jag lagt ifrån mig läsplattan.

Att läsa en bokserie så som jag kollar på ex. Netflix tycker jag är härligt. Att veta att det finns fler böcker att fortsätta med när en är slut. Ibland blir det lite upprepningar, men jag har förståelse för det eftersom alla inte läser böckerna direkt efter varandra och det är ju lätt att missa viktiga detaljer.

Mord och relationer

Jag missade första boken i den här serien men de andra sju har jag läst i rätt ordning. Och jag gillade faktiskt alla skarpt. Ibland kan jag tycka att böcker i en serie blir sämre och sämre efterhand som de publiceras, men den här håller fortfarande hög kvalitet!

Så klart handlar det om mord i varje bok. Grova sådana, men ändå är det inte så äckligt beskrivet. Inget ”gottande” i hur offren dödats eller hur de ser ut efteråt. Jag får använda min (brist på) fantasi vilket gör att jag kan hålla det på den nivå som jag vill. Så skönt!

Jag brukar kunna veta vem mördaren är tidigt i deckare, men Gabriella Ullberg Westin lyckas hålla mig osäker rätt långt in i boken.

Karaktärer & miljö

Men en bra deckarserie handlar ju även mycket om karaktärerna och miljön där allt utspelas. Den här serien utspelar sig i Hudiksvall, jag har inte varit där så kan inte relatera till platserna. Men miljön beskrivs lagom mycket så jag får en känsla utan att för den sakens skull behöva skumma igenom för långa textsjok om det.

Huvudkaraktärerna Johan Rokka och Jonna Weissman är intressanta att följa, se deras personliga utveckling genom böckerna. Se hur de hanterar sina bakgrunder (som inte varit de lättaste) och hur de kämpar med sina relationer, både med varandra och andra.

Jag vet inte om det kommer flera böcker, men om det gör det så ska jag självfallet läsa den med! Men det dröjer säkert eftersom den senaste boken kom i våras.

Nu får jag leta efter andra böcker, och kör nog lite feel good igen innan jag dyker ner i nästa deckarserie (om jag hittar någon jag inte redan läst).

Gillar du deckare? Har du läst någon du vill rekommendera?

Publicerat:

i:

26 svar till ”Rokka, en bra deckarserie”

 1. Profilbild för Anette

  Det var ett tag sedan jag läste något riktigt bra.
  Jag har inte läst något av författaren du rekommenderar men ska genast göra det.
  Tack för tipset 😀 och trevlig helg.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hoppas du gillar! Detsamma önskar jag dig.

 2. Profilbild för Inge Kastberg
  Inge Kastberg

  Om du inte läst dem redan så är min personliga favorit Ed Mcbains långa serie om 87:e polisdistriktet i den fiktiva staden. författarens riktiga namn är Evan Hunter och under det namnet har han skrivit andra litterära skatter.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Den serien har jag inte läst och faktiskt inget av den författaren heller. Det ska jag kolla upp, tack Inge!

 3. Profilbild för Micke

  Skönt att det inte blir så intensivt beskrivet själva brottet, det är ju arbetet med att lösa det som är den stora behållningen inkl livet i övrigt runtom.

  Sv: riktigt sköna säten i de nya vagnarna.
  Tacksamt.

  Ha det fint nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt så tycker jag med. Vad härligt att höra att de nya spårvagnarna har sköns säten!

 4. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Deon Meyer har en ny på BookBeat som heter ” som är bra.Mörk flod”

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Å har den kommit nu? Tack, går genast in och läser den i Storytel då 🙂

 5. Profilbild för Ingrid

  Jag har faktiskt inte läst några deckare på ett bra tag, däremot ser jag ofta krim-serier och thrillers på Netflix. feelgod-böcker har det blivit mycket av senaste tiden och jag kan rekommendera ”Den hemliga dottern” av Shilpi Somaya Gowda. den utspelar sig del i Indien, del i Sanfransco och jag tyckte mycket om den.
  Ha en fin helg

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för tips! Noterat! Detsamma

 6. Profilbild för Äventyret framtiden

  Tack för tipset!
  Jag har två väninnor här som gillar deckare liksom jag gör och vi byter böcker med varandra, kommenterar och har det jättetrevligt. Nu har vi pappersböcker som vi tillgår, plockar ihop, får av andra osv men när de är slut så blir nog att läsa via datorn.
  Ingrid här ovan skriver om ”Den hemliga dottern”. Jag kan rekommendera den boken jag också!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad trevligt! Jag byter oxå böcker när jag kommer över. Men det blir ju en del digitalt ändå. Jag har noterat den boken nu på min vill läsa lista.

 7. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Tack för ett bra lästips. Jag gillar serier av böcker så man lär känna personerna. Just nu ska jag börja med del fyra i Denise Rudbergs serie, Kontrahenterna om tre kvinnor med olika bakgrund som ägnar sig åt signalspårning under andra världskriget. Ingen deckarserie men bra böcker tycker jag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Den serien har jag inte läst, men hennes andra serie om poliserna har jag läst och gillar. Noterar ner, tack

 8. Profilbild för BP

  Jag läser ju så gott som endast deckare, men den serien hade jag inte hört talas om. Stort tack för tipset:-)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vassego, hoppas du gillar!

 9. Profilbild för Ditte

  Tack för tipset! Jag läser en del deckare men denna har jag helt missat. Ingen serie eller författare jag hört talas om men ska absolut testa.
  Läser mycket av det mesta.
  Har alltid en pappersbok till hands och en jag lyssnar på via Storytel, så det blir en del och en hel del blandad litteratur.
  Pascal Engmans senaste bok ”Kokain” kan jag rekommendera och även flera av hans böcker bla. ”Änkorna”
  Andra tips är ; Amerikansk jord av Jeanine Cummins (en spännande bok om våldet i Mexico och en mor och son på flykt till USA. )
  Malin Persson Giolito tycker jag också skriver bra deckare likaså Sofie Sarenbrant.
  I en annan genre är ”Den tyska flickan” av Armando Lucas Correra” .

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hoppas du gillar Rokka! Tack för dina tips, Sofie Sarenbrant har jag läst allt av men de andra är nya för mig. Noterar!

 10. Profilbild för Susjos

  Tack för tipset, har inte heller hört talas om den här serien. Jag gillar deckare, men det var länge sen jag läste nån.
  Som Ditte gillar jag Malin Persson Giolito. Har nyligen också läst ”Amerikansk jord”, ingen deckare, men oj vilken spännande bok!
  Nu har jag i vår bokklubb valt ” När bergen sjunger” av en vietnamesisk författare, som handlar om Vietnam och den verkar bra!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för dina tips, de är noterade. Hoppas du gillar Rokka om du väljer att läsa. Detsamma!

 11. Profilbild för Veiken

  Så bra med tips om bra böcker! Jag har aldrig hört talas om Rokka eller författaren. Ska ladda ner första boken när jag läst den boken jag håller på med! 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att höra! Hoppas du gillar den också.

 12. Profilbild för Tricia Pimental
  Tricia Pimental

  My favorite mysteries will always be those of Agatha Christie featuring the master sleuth Hercule Poirot. Right now I am reading some of them and then watching the videos to see how true to the story the theatrical productions are.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   We have watched a couple of Poirot-movies recently but it’s not my favorites. I don’t know why but Agatha Christie is not for me 🙂 A nice activity to first read and then watch the movie to compare!

 13. Profilbild för Ulla Billing
  Ulla Billing

  Hej! Kan varmt rekommendera Sharon Boltons bokserie om den kvinnliga polisen Lacey Flint! Engelsk deckare när den är som bäst…!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hej, tack för tips, den serien har jag nu noterat ner!

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.