glutenfria kärleksmums

Saftiga glutenfria kärleksmums

Att baka glutenfritt är inte alltid så kul, de mjuka kakorna faller ofta ihop och de hårda smälter ut på plåten.

Fast ibland går det riktigt bra och då gäller det att spara det receptet och dela med sig till andra! Jag fick ett ryck i söndags och hittade ett recept på köket.se med kärleksmums. Jag tog en chansning och bara bytte ut vetemjölet mot det glutenfria mjölet jag använder. Och det blev så bra!

Riktigt fluffiga och saftiga kärleksmums blev det till efterrätt och resten åkte in i frysen för framtida fikastunder. När jag precis lagt på glasyren kom José, bagaren i byn som har några av sina får hos oss. Självfallet skar jag en bit till honom och han tyckte det var gott, bra betyg av självaste bagaren med andra ord.

-> Här är receptet jag använde!

Jag använde alltså glutenfritt mjöl istället. Dessutom använde jag en större form, min är 20x30cm, och jag tyckte tjockleken på kakan blev alldeles lagom. Och sugrör har jag inte så använde provstickan att göra en del hål med. Men annars följde jag receptet.

Så om du vill njuta av ett saftigt glutenfritt fika – här är receptet för dig!

Publicerat:

i:

2 svar till ”Saftiga glutenfria kärleksmums”

  1. Profilbild för Hannas krypin

    Älskar kärleksmums, en kaka man verkligen inte kan misslyckas med.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Verkligen urgott, men att det skulle bli så fluffigt med glutenfritt mjöl blev en positiv överraskning 😀

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.