Vi drog till Spanien över dagen i måndags! Med ett par stopp på vägen.

Jag gör ett annat inlägg senare om platserna i Portugal vi stannade på. Idag fokuserar vi på Spanien.

Varför åkte vi till Spanien?

Vi hade två avsikter med vår utflykt.

  1. Det viktigaste var att åka till en Mercadona igen. Den fantastiska mataffären som vi verkligen saknar. Vi tänkte bunkra upp med glutenfria varor (som de är väldigt bra på) samt några av deras egna varor. Se bilderna 🙂
  2. Sen ville vi åka till ett apotek i Spanien för att köpa myggmedel. En salva att lägga på myggbettet som gör att kliandet helt upphör! Finns inte i Portugal. Och den tuben vi köpte för tre år sedan är nästan slut.

Så inget livsnödvändigt alls, men en rolig utflykt.

Bästa myggmedlet!

Och varför bara över dagen?

När vi nu ändå var ute och åkte varför inte ta några övernattningar samtidigt och utforska lite? Faktum är att lusten inte riktigt infunnit sig än. Vårt fokus är att få ordning på hus och trädgård och vi känner att vi inte vill tänka bort det riktigt än.

Visst hade vi kunnat ta en natt någonstans på vägen, om det inte vore för bevattningen av våra grönsaker. Bevattningssystem för sålådorna är inte på. plats än. Och det går inte att hoppa över bevattningen ens en dag än. Det är fortfarande för varmt för att växterna skulle klara det. Det minskar vår frihet, men det kommer bli ändring på det framöver. Och som sagt just nu har vi ändå ingen direkt lust.

Detta handlade vi!

Vi passade på att handla allt möjligt som vi behövde, som vi lika gärna kunde köpt här hemma i Portugal. Men när vi ändå var i en mataffär vi älskar så följde allt möjligt med hem. Bilderna visar bara det som vi verkligen längtat efter att köpa på just Mercadona.

Tomate fritos, så otroligt god att använda istället för eller i kombo med krossade tomater. Blev även en flaska ketchup.
Roger älskar Coca-cola och Mercadonas egna Cola är den ända han kan tänka sig att ersätta Coca-cola med. Kostar 0,4 €/styck
Glutenfri smördeg är riktigt lyx. Ett paket blev det, exakt vad jag ska göra med det vet jag inte än. Idéer?
Gucka med 95%. avokado. Vi spär ut den med lite majonnäs för mildare smak och räcker längre. Väldigt bra komplement till hemmagjord. Kostar €1,59/st, två burkar följde med hem.
Snabbmat som är väldigt god. €1,75
Färdkost 🙂 Ett av få glutenfria ”köbekakor” som är goda.
Fantastiskt goda pizzor! Fyra var, blev en god middag när vi kom hem med pizzasallad gjord av egen vitkål. Halv pizza räcker gott!

Det var 1,5 år sedan vi var på Mercadona, det lär inte dröja så länge igen. Kombinerar gärna utflyktsmål med Mercadonabesök!