plats för återhämtning

Storförbrukare av smärtstillande tabletter

Sen vi kom till Sverige har vi ätit mängder med medicin, båda två. Mer än vi troligen nånsin ätit.

Vi har tryckt i oss Alvedon, Panodil, Ipren, Bisolvon, kortisonspray och antiinflammatoriska tabletter i stora antal den här sommaren. Och jag som verkligen undviker tabletter och medicin så mycket som jag kan tycker inte alls om att detta varit nödvändigt.

Varför?

Ja det kan en ju verkligen undra, varför äta en massa tabletter när en inte gillar det. Vi fick varsin rejäl förkylning i juni, som varade i 3-4 veckor. Och eftersom vi samtidigt hade många kundbesök inbokade kunde vi bara flytta en del av dem till andra tider. Så. Vi försökte verkligen kurera oss och samtidigt sköta våra åtaganden. Tabletter behövdes för att få ihop det. Vilket så klart inte förbättrade något, men vi klarade i alla fall av det vi föresatt oss att göra.

Vi har också varit hos tandläkaren en del och gjort saker som gör ont. Och jag väntar dessutom på att tandläkaren ska komma tillbaka från semestern så jag kan få min slutgiltiga dom på om mina smärtor behöver åtgärdas vidare eller om det går över av sig självt. Just nu kör jag en dunderkur med Ipren och Alvedon för att försöka ta bort ev. inflammation så det kan uteslutas i tandläkarens bedömning i nästa vecka.

Sjuka nu igen. Den här gången är det luftrören som drabbades. Alltså in med full dos av kortison för mig (som är astmatiker) för att hindra lunginflammation. Samma förkylning, med hosta, har drabbat Roger som nu går på tabletter för att orka med Tess och Crilles flytt i torsdags samt vårt besök i Dalhalla idag.

Sen kan en ju analysera varför vi åkt på två kraftiga förkylningar på så kort tid. Har inga vetenskapliga svar på det, men tror det beror på stora skillnader och omställningen från våra månader utomlands:

 • stressen vi kände kom över oss ganska snabbt efter att ha kommit till Sverige
 • möten med mängder av människor, inomhus
 • för lite återhämtning

Så nästa sommar i Sverige kommer se helt annorlunda ut. Vi kommer inte planera in så mycket, utan försöka behålla den lugna och stilla livsstil vi vill ha och bevisligen mår bäst av.

Visst är det fantastiskt att varje grej i livet ger ny erfarenhet. Eller som jag alltid sagt till min pärla, min dotter:

Varje erfarenhet skapar ett nytt lager på pärlan.

I slutet av nästa vecka börjar vår resa söderut, den kan ta långa omvägar innan vi kommer över Sveriges gräns, men då lämnar vi alla fall området där våra nära och kära finns.

Bilden är från Fotö, en plats vi tror vi kommer spendera mycket tid nästa sommar.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

16 svar till ”Storförbrukare av smärtstillande tabletter”

 1. Profilbild för Lars Fridh
  Lars Fridh

  Skall bli roligt att följa er resa söderut. Vår resa söderut börjar den 17 september o kommer att pågå i ca 8 månader.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad kul att ni oxå ska söderut. Kan vi följa er på nåt sätt? Blogg/Instagram eller liknande?

   1. Profilbild för Lars Fridh
    Lars Fridh

    Vi har Instagram, som du redan
    följer (carinaolars). När vi startar vår resa kommer du att kunna följa vår resa.

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Åh, det är ni 🙂 Vad bra!

 2. Profilbild för Tone

  Kjedelig med alle ”vondter” og plager dere har hatt. Det er kanskje et signal fra kroppen at den heller vil være et annet sted :-). I solen sørover og uten stress.
  Håper det snart går bedre når dere starter på turen sydover .-).
  Vi gleder oss også til neste ”vinterlagring”, – men drar ikke før i slutten av september.
  God tur og klem fra oss.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är trist! Men vi är glada ändå, är ju inte helt utslagna tack och lov (och tack vare tabletterna). Vi ses söderöver! Tack för omtanken.

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Nog är det trist att drabbas av förkylningar och annat elände. Tyvärr känner jag igen det. ”Det södra halvåret” var mycket bättre för kroppen och värken höll sig ordentligt i shack.
  Hoppas ni får en bra konsert i kväll, att tandläkaren hjälper dej och att ni känner er piggare snart igen!
  Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är trist och det södra halvåret är bättre för hälsan. Men vi har lärt oss nåt och hoppas vi kan göra nästa sommar bättre hälsomässigt också nu när vi tagit en stor smäll detta året. Tack för omtanken vännen!

 4. Profilbild för Christel

  Jag ska inte säga att ni ska ta det lugnt för det är jag inte så bra på själv. För min del tycker jag att det blir så automatiskt när vi är ute med husbilen oavsett vilket land vi befinner oss i. Förstår att det blir annorlunda för er. Nu undrar jag ändå om ni kanske stannar någonstans i Skåne under färden söderut?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är lätt att ryckas med i ett för högt tempo. Ja vi kommer garanterat att stanna i Skåne. När och var vet vi inte dock.

 5. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Vi hyllar principen vad gäller piller:
  Det är tur att de finns men synd att de ska behövas!
  Hoppas allt blir bättre när i kommer söderöver och får ett lugnare tempo.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är en bra princip, och jag har insett att jag både vill och behöver knapra lite ibland. Det blir lugnare nu, vi har inte mycket kvar på vår to-do.

 6. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Goa Anna o Roger, hoppas ni tillfrisknar riktigt snart. Tyvärr är det samma för oss, all vår energi går åt att kurera otäck hosta o förkylning. Vi spånar oxå vad dessa förkylningar beror på. Hör av er när ni är i Skåne även om vi kanske inte ska blanda våra baciller. Men en go varm kram skickar vi till er glädjespridare o inspirationsmästare.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jobbigt med förkylningarna! Vore gött att ses igen när vi rullar igenom Skåne. I vinter lär vi ju inte kunnas se då ni rullar åt annat håll än oss.

 7. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är det tur att värkpiller finns,använder en del!
  Och visst är hälsan bättre i värmen 🙂

  Ha det gott o krya på er….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja är mkt tacksam att vi har möjligheten att få hjälp mot smärtan. Nu hoppas vi det blir mindre framöver. Tack!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.