Tidsplanering för renoveringen

Tidsplanering för renoveringen

Jag är en optimist men ofta också en realist. Roger är mer åt det pessimistiska hållet, men väldigt mycket en realist också. Det märks i tidsplanen att vi drar åt olika håll.

Pratade med ett par kompisar häromdagen och fick frågan om när vi tror vi kan flytta ut från vanen och börja bo i huset istället. Vi insåg då att vi har olika tidsplaner. Jag sa max två månader och Roger sa fyra månader.

Med tanke på att vi haft huset i 1,5 månad och redan hunnit med så mycket så är jag övertygad om att vi kommer att kunna bo i huset senast i början av juni. Roger vill gärna ha lite marginal för saker som kan gå fel och tror det dröjer till augusti.

Bilden visar hur det ser ut just nu. Massor av byggskräp utanför huset.

Innan återuppbyggnad

Denna veckan river vi ner det sista. Allt kakel på väggar och golv åker av och skottkärras ut ur huset. Dessutom ska väggarna befrias från lös puts. Detta är planerat att vara klart senast på fredag.

Därefter kommer Fernando och fyller igen alla ”kanaler” i golvet. Golvet kommer även att flytspacklas och väggarna ska putsas på flera ställen.

När allt det är klart kan vi börja städa, måla, kakla, lägga golv samt inreda kök och badrum.

Rumsordning

Badrummet gör vi först, sen köket. Därefter blir det vårt sovrum. Men eftersom det ska vara samma golv i kök, vardagsrum och hall så kommer vi lägga det klart i de tre rummen innan vi börjar med vårt sovrum.

Sist blir gästrummet fixat, det är där vi samlar sånt som ska monteras och användas i de andra rummen. Så först när det är tömt kan vi börja fundera på hur det ska bli där inne.

Vad tror du? Kommer vi kunna flytta in i huset senast i början av juni, eller kommer Vega vara vårt hem hela sommaren?

Publicerat:

i:

12 svar till “Tidsplanering för renoveringen”

  1. Ni flyttar in när server klart, jag lovar. Tänk bara så. Ert hus är jätte gulligt.

  2. Svårt att säja när ni flyttar in. Kan komma saker i mellan ni hittar på något nytt eller hantverkaren tar lite ledigt.
    Men färdigt blir det och både fint och stiligt.
    Trevlig Påsk

Translate »