praia de arrifana

Använt fel ord – tacksam för påpekandet!

Ibland går det för fort, och det gjorde det när jag skrev inlägget om att vi inte är ute efter låga skatter utan att vi flyttar på grund av Portugals klimat.

Klimatflyktingar, vilket är ordet jag använde, är något helt annat än det vi är. Något som jag inte alls tänkte på när jag skrev inlägget. Tacksam för att en person upplyste mig om det så jag kunde ändra!

Den största anledningen till att vi lämnar Sverige är att vi vill ha och behöver ett varmare klimat. Därför kändes ordet rätt, men fingrarna agerade för snabbt och huvudet tänkte inte hela vägen. Om du som läser blev illa berörd av mitt ordval så vill jag be om ursäkt för det.

Om du hängt med här ett tag så vet du att jag är noga med mina ordval. Använder t.ex. numera inte alls orden måste eller unna samt undviker han/hon/man. Därför är jag så glad när jag blir uppmärksammad när jag tänkt fel (eller inte tänkt alls..).

Jag har ändrat ordvalet på det andra inlägget.

Bilden är en bild från 2019 över Praia Arrifana på Algarves västkust, ett surfparadis.

Publicerat:

i:

,

6 svar till ”Använt fel ord – tacksam för påpekandet!”

 1. Profilbild för Lena
  Lena

  Hej!

  Tack för alla fina inlägg ni gör. Jag började att läsa om era äventyr i er husbil, eftersom vi beställt en husbil och är nya på det området men tyckte ni hade så många bra inlägg. Men nu följer jag er i ert nya liv i Portugal. Tack för att ni delar med er, jätte mysigt att läsa.
  Ha en bra påskhelg!

  Hälsningar Lena K

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Lena! Kul att du gillar det jag skriver. Feliz Páscoa till dig med.

  2. Profilbild för Per e.
   Per e.

   Trist att du väljer att pudla för en så banal sak. Jag trodde att du hade använt klimatflykting med glimten i ögat. Trist att folk inte har lite distans och att allt måste vara överdrivet politiskt korrekt. Har läst bloggen länge och gillar innehållet men den här ursäkten tyckte jag var onödig.

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Jaha 🙂 Men jag vill gärna använda rätt ord så det var viktigt för mig att ändra.

    1. Profilbild för Ove Lundqvist
     Ove Lundqvist

     Du är ett föredöme i mångt o mycket jag tänker på det du skriver.
     Jag har börjat tänka på dig när jag jag skriver och undviker hon, han, man och hen.
     Tror ingen är såå lättkränkt men visst är det viktigt hur en skriver för att inte tala om talade ord och betydelse angående att nämna något positivt med en negation ????

     1. Profilbild för Anna Forsberg

      Tack Ove, vad roligt att mina inlägg får dig att tänka en extra vända. Rättningen var mest för mig själv, då jag går tillbaka och läser bloggen ofta. Men tänker också det alltid går att be om ursäkt en gång för mycket. Bättre än en gång för lite.

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.