Ibland går det för fort, och det gjorde det när jag skrev inlägget om att vi inte är ute efter låga skatter utan att vi flyttar på grund av Portugals klimat.

Klimatflyktingar, vilket är ordet jag använde, är något helt annat än det vi är. Något som jag inte alls tänkte på när jag skrev inlägget. Tacksam för att en person upplyste mig om det så jag kunde ändra!

Den största anledningen till att vi lämnar Sverige är att vi vill ha och behöver ett varmare klimat. Därför kändes ordet rätt, men fingrarna agerade för snabbt och huvudet tänkte inte hela vägen. Om du som läser blev illa berörd av mitt ordval så vill jag be om ursäkt för det.

Om du hängt med här ett tag så vet du att jag är noga med mina ordval. Använder t.ex. numera inte alls orden måste eller unna samt undviker han/hon/man. Därför är jag så glad när jag blir uppmärksammad när jag tänkt fel (eller inte tänkt alls..).

Jag har ändrat ordvalet på det andra inlägget.

Bilden är en bild från 2019 över Praia Arrifana på Algarves västkust, ett surfparadis.