Har haft några sköna dagar där vi varit helt själva hemma. Och arbetat så klart. Men ändå, inga andra personer har varit här.

Vi är otroligt tacksamma för att vi har hittat effektiva och mycket trevliga hantverkare. De är lätta att prata med och vi känner oss trygga med ha dem här hela dagarna.
Men vi är vana vid att vara själva.

Vår grind är stängd på nätterna och även på dagarna om vi inte har någon anledning att öppna den. När det ska komma hantverkare behöver vi gå upp och öppna på morgonen så de kan köra in. Nu är det ingen som börjar jobba tidigt så det är ingen fara, men vi ställer ändå klockan för att vara säker på att vi inte försover oss.
Vi är vana att vakna av oss själva, inte klockan.

Det är lätt att känna sig lite i vägen när det är andra personer överallt. Roger har inte velat jobba med bilmaskinen inne i huset samtidigt som andra varit där eftersom det dammar ner så otroligt. Och jag har tyckt att det varit jobbigt att gå och tömma toatanken i septitankluckan till exempel när de jobbat vid servicehuset. Vi har också känt att vi behöver vara tillgängliga för frågor så klart. Vi är vana vid att styra vårt arbete själva, helt och hållet.

Förra veckan hade vi folk här hela tiden:
– värme/vatten montörerna
– byggaren
– elektrikern
arborister
– bagaren med pappa lämnade får (igen)
– dörrbyggare

Nu har vi haft huset för oss själva i några dagar och vi njuter av att inte behöva ta hänsyn till någon annan. Att inte behöva planera och parera så alla kan utföra sin uppgift så smidigt som möjligt. Samtidigt som vi också tycker det är fantastiskt att arbetet går så fort framåt när alla är här och jobbar. Men lite andrum behövde vi.

I veckan jobbade på med våra egna grejer, Roger tog bort alla golvklinkers samt resterande väggkakel, jag jobbade i trädgården, skottkärrade ut det Roger rivit ner, skötte företaget och tog hand om våra kunder samt lagade all mat. Bina och humlorna sköter också sitt med pollineringen!

Idag kommer IKEA med kök och badrum, och Roger ska laga maten (pasta med svampsås). För idag är det inte en vanlig dag – det är min födelsedag!