Själva hemma i några dagar

Själva hemma i några dagar

Har haft några sköna dagar där vi varit helt själva hemma. Och arbetat så klart. Men ändå, inga andra personer har varit här.

Vi är otroligt tacksamma för att vi har hittat effektiva och mycket trevliga hantverkare. De är lätta att prata med och vi känner oss trygga med ha dem här hela dagarna.
Men vi är vana vid att vara själva.

Vår grind är stängd på nätterna och även på dagarna om vi inte har någon anledning att öppna den. När det ska komma hantverkare behöver vi gå upp och öppna på morgonen så de kan köra in. Nu är det ingen som börjar jobba tidigt så det är ingen fara, men vi ställer ändå klockan för att vara säker på att vi inte försover oss.
Vi är vana att vakna av oss själva, inte klockan.

Det är lätt att känna sig lite i vägen när det är andra personer överallt. Roger har inte velat jobba med bilmaskinen inne i huset samtidigt som andra varit där eftersom det dammar ner så otroligt. Och jag har tyckt att det varit jobbigt att gå och tömma toatanken i septitankluckan till exempel när de jobbat vid servicehuset. Vi har också känt att vi behöver vara tillgängliga för frågor så klart. Vi är vana vid att styra vårt arbete själva, helt och hållet.

Förra veckan hade vi folk här hela tiden:
– värme/vatten montörerna
– byggaren
– elektrikern
arborister
– bagaren med pappa lämnade får (igen)
– dörrbyggare

Nu har vi haft huset för oss själva i några dagar och vi njuter av att inte behöva ta hänsyn till någon annan. Att inte behöva planera och parera så alla kan utföra sin uppgift så smidigt som möjligt. Samtidigt som vi också tycker det är fantastiskt att arbetet går så fort framåt när alla är här och jobbar. Men lite andrum behövde vi.

I veckan jobbade på med våra egna grejer, Roger tog bort alla golvklinkers samt resterande väggkakel, jag jobbade i trädgården, skottkärrade ut det Roger rivit ner, skötte företaget och tog hand om våra kunder samt lagade all mat. Bina och humlorna sköter också sitt med pollineringen!

Idag kommer IKEA med kök och badrum, och Roger ska laga maten (pasta med svampsås). För idag är det inte en vanlig dag – det är min födelsedag!

Publicerat:

i:

38 svar till “Själva hemma i några dagar”

 1. Grattis på födelsedagen! Hoppas att du får en härlig dag i solen:) Själv ska jag packa klart husbilen för den första turen nu i Påsk.

 2. Först GRATTIS på födelsedagen! Förstår att det kan vara skönt att få några dagar på egen hand, men så härligt att all renovering går så fort framåt. Med den här farten dröjer det inte länge innan ni kan njuta av er tillvaro i huset ”på riktigt”.
  GLAD Påsk önskar vi er!

 3. Stort GRATTIS på födelsedagen Anna!
  Njut av dagen och ha en riktigt Glad Påsk.

 4. Grattis på födelsedagen! Hoppas den blir bra, med lite lagom mycket jobb????☀️????

 5. Grattis på din födelsedag! ????????. Hoppas att ni kan njuta riktigt mycket nu när ni äntligen får vara ensamma lite.

  Hälsningar Lena K.

 6. Stort grattis på din dag! Hoppas solen lyser på er så ni kan njuta utomhus.
  Kanske dags att ta en vilodag

 7. Grattis på födelsedagen! Njut av varandra, dagen, solen, spirande grönska och pollinerande insekter! Jättefin bild du ger oss idag!
  Glad Påsk!
  Kram

 8. Förstår verkligen känslan med att man kan behöva egentid, vi är likadana.

  Stort grattis på din dag – hoppas den blir som du önskar! ????☀️????

 9. Grattis! Vi åker på premiärtur med husbilen. Blir Skåne som vi älskar. Ska försöka ta ett premiärdopp i havet! ????

 10. JAG vill också GRATTA ❣️ Med GLADA påskhälsningar från Gustavsbergs camping i Nora????

 11. Grattis på din dag????????och hoppas den blev bra.
  Söndagar är en trevlig dag då jag kan läsa alla inläggen.

 12. Grattis i efterskott! Jag läser med nöje alla inlägg på söndagen. Ha det skönt i solen och jag tror på 2 månader till inflytt ????????

 13. Jag har haft fler mardrömmar om dessa sqatters och är så glad att vi träffat på människor som ser till vårat hus då vi inte är här. Vi har ju jalusier och låst grind vilket är viktigt här i Frankrike. Tänkte lite på er som behöver åka till Sverige då och då.

  • Vi har grannar som kan kolla till vårt hus när vi inte är här. Hela tomten är inhägnad med högt staket och till och med taggtråd överst och grinden är låst. Tack för din omtanke

 14. Börjar med en grattis hälsning om än några dagar senare ????????
  Det där med o ha andra människor i huset kan jag förstå känns jobbigt, för att inte tala om när en har hantverkare att passa tider för när det blivit en vana o sova till en vaknar utan väckarklocka, vi kan även tycka det är stressande kvällen innan ????????????

Translate »