twitter

Twitter – jag vill ge dig en ny chans!

Sen november 2009 har jag varit en twittrare. Jag har kommit och gått. Jag har älskat och jag har ogillat. Twitter.

Oavsett hur mycket eller litet tid jag spenderat på Twitter de senaste åren så är jag ändå en twittrare. För i grund och botten älskar jag Twitter. Formatet och hastigheten.

För fyra år sedan skrev jag om hur jag upplevde förändringarna på Twitter och den här meningen från det inlägget stämmer fortfarande väldigt bra på vad jag känner.

Jag vill ha ett aktivt, intressant och aktuellt flöde på Twitter. Jag vill inspireras, få nya insikter och ny kunskap samt ha en respektfull dialog. Jag kan och vill inte förändra hur andra använder sitt Twitter, men jag väljer vad jag vill se i mitt flöde och därför så styr jag mitt eget flöde genom att välja vilka jag följer.

Jag erkänner att jag inte varit så aktiv i att styra upp mitt flöde. Jag följer fortfarande twittrare som delar annat än det jag vill se där. Det betyder ju inte att jag inte gillar personen, utan snarare att jag inte vill se deras tweets. Att deras tweets kanske handlar mycket om politik eller samhällsfrågor, då tappar jag intresset och stänger ner appen istället för att avfölja. Det är viktiga tweets, jag vet – men inte för mig. Jag vill välja när jag ska läsa om t.ex. politik, inte matas med det hela tiden.

Twitter bedömer tweets annorlunda än jag

Twitter används så klart mycket för att nå ut med budskap. Köp det här. Tyck så här. Gör så här. Men jag använder ju Twitter för dialog. För att stilla min nyfikenhet. Twitter bjuder på statistik som man kanske kan tycka är intressant. Jag tycker det, av helt andra anledningar än många andra kanske.

Nedan är den tweet av mina senaste som Twitter tycker rankas högst. För den har högst antal visningar.

 

Här är de tweets jag tycker är mina ”främsta” de senaste 28 dagarna. För de har genererat aktivitet. Jag har fått svar och likes. Något som jag tycker är väldigt mycket roligare än att folk ser.

Twitter – du får en ny chans

Jag ska rensa mitt flöde, jag ska ta bort twittrare som delar sånt jag faktiskt inte vill ha i mitt flöde. Eller åtminstone dölja dem (mute) för jag kanske ändrar mig och vill ha deras tweets i flödet senare. I en annan tid. När jag är någon annanstans i livet.

Vill också hitta twittrare som jag vill följa. Twittrare som gillar dialog, som tycker livet är roligt och som inte bara gnäller och retweetar utan som faktiskt slänger ur sig egna tweets. Banala och roliga. Djupa och analyserande. Alldagliga och allvarliga. Är det du?

Publicerat:

i:

11 svar till ”Twitter – jag vill ge dig en ny chans!”

 1. Profilbild för Charlotte

  Jag har också en ambivalent relation till twitter. För några år sedan var jag väldigt aktiv. Nu är jag där sporadiskt och lägger mest ut länkar… vilket ju inte ger så mycket respons.
  Glad påsk!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Jag är i alla fall mogen att ge Twitter en ny chans. Kanske vi ses i det flödet i framtiden också 🙂

   1. Profilbild för Charlotte

    Så kan det bli. Och jag gillar också ett socialt twitter… inte ett där en bankar varann i huvet.

 2. Profilbild för Kristina

  Det låter som om du ska följa mig :-). Vilket du redan gör! Jag tycker faktiskt att Twitter är bättre än någonsin, trots alla porrbotar.
  1) Jag har en del strökonversationer där med personer som jag inte har på FB eller inte ser på FB för att det döljs av all skit som FB tror jag vill se.
  2) Mina instagrambilder hamnar också på Twitter och de brukar leda till en och annan konversation (annars gillar jag inte flyttningar mellan sociala medier).
  3) Jag kan kolla ”trendar i Sverige” och få koll på vad andra människor tjafsar om för dagen.
  Sedan tycker jag det är lite synd att de ändrat vad man ser om man faktiskt klickar på en viss hashtagg.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Hahah, japp dig har jag följt i många år nu! Gillar inte heller flyttningar mellan sociala medier, fast jag har dessa blogginlägg som puttas ut i flödet.. Däremot inte anna-forsberg.se – flödet, det stoppade jag direkt när jag märkte att de gick ut där med. Aha, trender har jag varit dålig på att kika på, ska låta blicken glida dit också nån gång.

 3. Profilbild för Liw

  Man kan ju som du skriver välja hur man vill använda Twitter. Jag gillar ju också de som delar med sig och erbjuder lite djupare diskussioner. Men tempot är ju högt och ibland hinner man knappt begrunda ett inlägg förrän ett annat pockar på. Men det är ändå ett bra sätt att nå ut

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Att tempot är högt gillar jag 🙂 Det kräver selektering och det är intressant i sig.

 4. Profilbild för Nathalie Sjögren

  Jag måste erkänna att jag har aldrig förstått hur twitter fungerar. Alltså hur man hittar andra människor där. Jag är inte aktiv där alls och har bara kopplat min blogg direkt dit och min fb-sida. Men jag går väldigt sällan in där så jag har ingen koll alls.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Man kollar in de konton som andra följer. Och ser om de twittrar om sånt man vill följa. Man behöver nog följa i alla fall 100-200 st för att få en känsla av vad Twitter är. Att bara slänga ut länkar ger ingenting alls.

 5. Profilbild för Camilla

  Jag satt precis och tänkte på att jag ska testa Twitter igen men litet annorlunda än förut och då ser jag ditt inlägg…..saknar twitter. Tack för all inspiration du ger.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Jag känner att jag vill hantera alla mina kanaler olika. Jag delar sällan samma innehåll, utan en typ på Fb, en annan på Insta och en tredje variant på Twitter. Så om jag publicerar en bild på Insta så delar jag den oftast inte nån annanstans också. Ibland gör jag det, men oftast inte. Vi ses där med vännen!

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.