Ungersk Gulasch

Ungersk Gulasch

En perfekt höstmiddag som även blir ett gäng lunchlådor i frysen.

Ingredienser:

  • 1,5 kg nötkött (fransyska eller högrev)
  • 1 kg potatis
  • 4 st. medelstora lökar
  • 2 st. tomater
  • 2 st. röda paprikor
  • 2 st. morötter
  • 1 st. persiljerot/palsternacka
  • 1/2 st. selleri
  • 1/2 st. kålrabbi
  • kryddor som salt, paprikapulver, peppar, kummin
  • 4 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 2-2,5 liter vatten

Gör så här:

Skala och hacka löken i små bitar. Fräs den i oljan i en gryta tills löken är halv genomskinligt och börjar få färg. Dra från spisen och rör i paprikapulvret. (fräs aldrig paprikapulver då det blir beskt). Tillsätt de hackade paprikorna, fräs lite och tillsätt de tärnade paprikorna.
Rör om. Skär köttet i små bitar. Tillsätt dem i grytan och rör om. Låt puttra lite. Tillsätt sedan vatten och resten av kryddorna samt pressad vitlök. Låt koka till köttet är halvkokt. Ca 30-40 minuter.
Tillsätt då de tärnade grönsakerna och eventuellt mer kryddor. Koka vidare i 10 minuter och tillsätt till slut den skalade och tärnade potatisarna och koka färdigt.
Tillsätt stark paprika på slutet om du önskar mer sting.
Serveras med en klick creme fraiche eller smetana och ett gott bröd

Publicerat:

i:

Translate »