Välkomnades hem med en varm kram

När vi kom hem hit till Portugal efter resan till Sverige så slog vädret om och blev så varmt och skönt!

Gnällde ju på vädret i Sverige, vi frös och var allmänt irriterade på både snö och regn.

Men här hemma har det i helgen varit över 30 dagar, vi har varit ute från morgon till kväll och bara njutit. Pysslat i trädgården, suttit och läst i skuggan och ätit ute. Vi har fixat lite med pergolan och putsen på baksidan av huset, fast vad vi än gjort har vi njutit.

Det var helt underbart att få den här värmen, att kunna nyttja uteduschen och land i vårt hemma. För det är så här vi vill ha det. Varmt, behagligt och soligt. Vi tinar upp efter vår vecka i Sverige.

En del av lyxen från köksträdgården

De flesta plantorna hade klarat sig fint av vännens omvårdnad. Dock var några för små för att egentligen flytta ut under plasten, så de hade bränt sönder. Men jag har flyttat in de små som överlevt i vitrinskåpet på balkongen igen så de är skyddade tills de växt till sig. Vi äter en stor sallad varje dag med grönsaker vi plockat i köksträdgården. Fräscht, gott, fullt med vitaminer och mineraler samt helt utan gifter, det är lyx det!

Det har dykt upp mygg när vi var borta, så just nu pågår utrotningsmetoden. Det är bara några stycken varje morgon på verandan (en avsevärt skillnad mot vad vi hade innan vi tätade septiktanken) så det är ingen fara på taket, men vi vill ju minimera så mycket vi kan.

Ser fram emot en lång och skön sommar!

Publicerat:

i:

6 svar till ”Välkomnades hem med en varm kram”

 1. Profilbild för Äventyret framtiden

  Visst är det lyx att kunna äta egenodlade grönsaker. Man vet hur de har vuxit och smaken är den allra bästa. Bättre kan man inte ha det.
  Pergolan ser spännande ut. Är det vanligt tyg ni har runt ”väggarna” eller är det något speciellt? Vi har ju vår terrass som vi funderar på; hur vi ska få till ett skönt skydd och funderar på alla möjliga lösningar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi provar med billiga gardiner från IKEA i steg 1. Kanske de inte håller för vindarna, men då får vi hitta på något annat till nästa år. Till tak är tanken att vi ska ha segelduk, men inte hittat rätt där än. Har ni några idéer vi kanske kan ha glädje av?

 2. Profilbild för Äventyret framtiden

  Tack för svaret Anna!
  Tillsvidare är vi idélösa, men funderar på hur vi ska lösa det hela på ett bra och praktiskt sätt. Troligen inte i sommar alls när vi har de där dunkande apparaterna på andra sidan gränden men efter det så vill vi gärna ha något som fungerar bra här hos oss. Vi gör våra rundor till olika uteplatser, terrasser och tar intryck. Kanske det bara bli ett parasoll men på något sätt skulle vi vilja ha lite mera än så. Bloggar säkert om det när det blir mera aktuellt. Nu är vi fortfarande bara i första stadiet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kanske vi kan inspirera varandra då 🙂 Lycka till med er lösning!

 3. Profilbild för Ditte

  Pergolan ser väldigt fin ut och här kommer ni nog att spendera en hel del tid. Har sett liknand ehär hos oss till de som har takterrasser och där har de också ett tak i markisväv som man kan dra ut. Fint om det blir alltför hett. En segelduk låter ju toppen.
  Så roligt med det ni odlar och som nu kommer upp och att ni redan kan skörda.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack det kommer bli underbart med pergolan när den är klar, här är det ju alltid hett på sommaren. Vi skördar ju året runt, olika grönsaker, men alltid finns det nåt att hämta i köksträdgården, det är enormt härligt!

Vädret

Ourique, PT
21°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.