När jag gjort de olika summeringsinläggen den senaste tiden så tyckte jag det var intressant att också ta fram lite statistik över var vi egentligen sover. Jag ville själv se hur nätterna är fördelade mellan camping och andra boplatser.

Eftersom vårt beteende skiljer sig på Sverige och övriga Europa så har vi delat upp det. I fricampingsiffran ingår alla gratisnätter, oavsett om det är hos vänner, en riktigt ställplats som kostar noll kronor eller om det är en parkering ute i det fria. Statistiken är för vårt första husbilsår. Alltså från 7/4 2018 – 6/4 2019.

Sverige

I Sverige står vi titt som tätt hemma hos vänner och familj. Det påverkar ju siffrorna ganska rejält. Dels var ju hemmabasen i somras Savannen i Alingsås och den är gratis. Och dels var vi villavakter i 5 veckor och det hamnar också under fricamping. I Sverige kan en ju också stå på golfklubbar, det är ju egentligen ställplatser, men tycker det är kul att särskilja för jag tror vi kommer välja mer av den varan i sommar, även om vi inte börjar spela golf i år som vi tänkt.

Fricamping – 90 nätter

Ställplatser – 51 nätter

Camping – 17 nätter

Golfklubbar – 4 nätter

Europa

Och så här ser fördelningen ut i Europa.

Fricamping – 17 nätter

Ställplatser – 140 nätter

Camping – 46 nätter

ställplats palamos

Så ja, vi gillar ställplatser. Välordnade och välskötta platser stämmer fint med våra personligheter, den redige och den halvpedanta. Nu har vi fått facit dessutom.

Och de vi utsett till bästa boplatserna kan du ju läsa om här som faktiskt varit en blandning av ställplatser, campingar och fricamping (även om vi aldrig skulle välja en privat boplats då ingen annan kan nyttja den).

Bilderna är från ställplatsen vi står på nu i Palamós i Spanien.

/Anna