Fler av våra must have när vi köpte FrankieBoy.

Fortsättning av listan med våra måsten. Utan inbördes ordning.

Värmesystem med temperaturangivelse

I bilen vi hyrde förra sommaren hade ett värmesystem där vi kunde välja mellan 1-5. Ingen möjlighet att ange att vi vill ha 19 grader i bilen t.ex. Det kände vi var viktigt, så nu har vi digital panel där vi kan styra ALDE värmesystemet ganska mycket.

Dubbla armstöd

Förarstolarna används inte bara när vi åker på vägarna, vi vänder dem och de är en del av vår soffgrupp. Jag älskar att ha armarna på armstöd, så det var viktigt att även passagerarstolen hade armstöd så jag kan sitta skönt oavsett om jag kör eller inte.

Ugn

Alla tips vi läste skrev att en ugn är viktig, så då skrev vi upp det på listan. Men vi har faktiskt inte använt ugnen så jättemycket – fast vi är glada att vi har den, hur skulle vi annars kunna göra scones och varma mackor. Så inte livsviktig, men absolut väldigt lyxigt.

Markis

Att fälla ut markisen när solen gassar är väldigt skönt. Men det är också ombonande att få lite tak. Dock är det inte så att markisen alltid fälls ut. Det är ju lite meck med stormlinor t.ex. och det är inte överallt det är ok att en boar in sig. Markisen är också bra att skugga husbilsväggen med där kylskåpet sitter, för att inte belasta kylaggregetat i solgasset.

Stort garage för bl.a cyklar

Vi ville inte ha cyklarna på utsidan av bilen. Det blir större överhäng och dessutom blir de skitiga. Så ett stort garage där vi får plats med våra vanliga cyklar var viktigt. När vi beställde bilen mätte vi på en 2017 års modell och det visade sig att garaget är mindre på vår. Men det funkar för våra cyklar efter lite finurlande och till torkskåp när cyklarna inte är där.

Isolerad bodel och tankar

Hela bilen är isolerad med dubbelgolv. Hur väl vet vi inte, men vi har inga problem att behålla värmen och det blir inte ruskigt varmt inne heller när solen gassar.

Farthållare

En farthållare är nödvändig tycker vi. För mig är det viktigt för jag får tyngre och tyngre fot och rätt var det är så kör jag alldeles för fort. Konstigt nog är det lätt att köra för fort även med 5 ton.. har jag märkt. Roger använder den knappt, han har farten i blodet.

Skofack

Vi vill inte att skorna ska ligga och skräpa vid dörren och vi vill att de ska vara lätt att byta skor. I den här bilen har vi ett stort utrymme i golvet precis vid dörren där vi förvarar skorna. Jättebra utrymme!

Separat dusch

Det finns många varianter för badrumslayouten i husbilar. Vi tycker inte om när duschen är för liten eller när duschen är på samma utrymme som toalettstolen där en drar ett draperi om sig. Så vi siktade in oss på alternativet med separat dusch. har dock sett andra lösningar som skulle funka också, huvudsaken är att en får plats och kan tvätta även fötterna 🙂

Minst 2 bodelsbatterier

Vi behöver lagra ström så minst 2 bodelsbatterier ville vi ha. Det är vad vi har nu och vi kanske kommer utöka med ett till. Eller byta till litiumbatterier. För mer lagring hade varit tryggare.

Del 1 – av våra must have hittar du här.

Del 3 – med våra must have

Del 4 – med våra must have

/Anna