Almöns camping

Våra ”måsten” när vi köpte husbil – del 2

Fler av våra must have när vi köpte FrankieBoy.

Fortsättning av listan med våra måsten. Utan inbördes ordning.

Värmesystem med temperaturangivelse

I bilen vi hyrde förra sommaren hade ett värmesystem där vi kunde välja mellan 1-5. Ingen möjlighet att ange att vi vill ha 19 grader i bilen t.ex. Det kände vi var viktigt, så nu har vi digital panel där vi kan styra ALDE värmesystemet ganska mycket.

Dubbla armstöd

Förarstolarna används inte bara när vi åker på vägarna, vi vänder dem och de är en del av vår soffgrupp. Jag älskar att ha armarna på armstöd, så det var viktigt att även passagerarstolen hade armstöd så jag kan sitta skönt oavsett om jag kör eller inte.

Ugn

Alla tips vi läste skrev att en ugn är viktig, så då skrev vi upp det på listan. Men vi har faktiskt inte använt ugnen så jättemycket – fast vi är glada att vi har den, hur skulle vi annars kunna göra scones och varma mackor. Så inte livsviktig, men absolut väldigt lyxigt.

Markis

Att fälla ut markisen när solen gassar är väldigt skönt. Men det är också ombonande att få lite tak. Dock är det inte så att markisen alltid fälls ut. Det är ju lite meck med stormlinor t.ex. och det är inte överallt det är ok att en boar in sig. Markisen är också bra att skugga husbilsväggen med där kylskåpet sitter, för att inte belasta kylaggregetat i solgasset.

Stort garage för bl.a cyklar

Vi ville inte ha cyklarna på utsidan av bilen. Det blir större överhäng och dessutom blir de skitiga. Så ett stort garage där vi får plats med våra vanliga cyklar var viktigt. När vi beställde bilen mätte vi på en 2017 års modell och det visade sig att garaget är mindre på vår. Men det funkar för våra cyklar efter lite finurlande och till torkskåp när cyklarna inte är där.

Isolerad bodel och tankar

Hela bilen är isolerad med dubbelgolv. Hur väl vet vi inte, men vi har inga problem att behålla värmen och det blir inte ruskigt varmt inne heller när solen gassar.

Farthållare

En farthållare är nödvändig tycker vi. För mig är det viktigt för jag får tyngre och tyngre fot och rätt var det är så kör jag alldeles för fort. Konstigt nog är det lätt att köra för fort även med 5 ton.. har jag märkt. Roger använder den knappt, han har farten i blodet.

Skofack

Vi vill inte att skorna ska ligga och skräpa vid dörren och vi vill att de ska vara lätt att byta skor. I den här bilen har vi ett stort utrymme i golvet precis vid dörren där vi förvarar skorna. Jättebra utrymme!

Separat dusch

Det finns många varianter för badrumslayouten i husbilar. Vi tycker inte om när duschen är för liten eller när duschen är på samma utrymme som toalettstolen där en drar ett draperi om sig. Så vi siktade in oss på alternativet med separat dusch. har dock sett andra lösningar som skulle funka också, huvudsaken är att en får plats och kan tvätta även fötterna 🙂

Minst 2 bodelsbatterier

Vi behöver lagra ström så minst 2 bodelsbatterier ville vi ha. Det är vad vi har nu och vi kanske kommer utöka med ett till. Eller byta till litiumbatterier. För mer lagring hade varit tryggare.

Del 1 – av våra must have hittar du här.

Del 3 – med våra must have

Del 4 – med våra must have

/Anna

Publicerat:

i:

14 svar till ”Våra ”måsten” när vi köpte husbil – del 2”

 1. Profilbild för Linnea – Lanclin.com

  Vi hade en liknande lista när vi köpte vår Äventyrsbil. Nu var det ju vår första bekantskap med husbil som fenomen över huvud taget så när barnen vägrar följa med längre och ny bil behövs kommer nog listan se annorlunda ut för vi har redan kommit på vad vi nog kommer vilja ha då 🙂 Nu såg den ut såhär:
  -Barnkammare med våningsäng.
  -Alkov med dubbelsäng.
  -6 bältade platser.
  -backkamera
  -farthållare.
  -Ac
  -max 3,5 ton
  -cykelställ.
  -lastvikt så vi får med oss packning för 4 personer.
  +en del saker jag säkert glömt 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Detta är vår första husbil också, så vi kommer säkert ha andra val när vi väljer nästa bil. Men det är ju också tjusningen att både livet och behoven ändras. Tror barnkammare är bra när barnen är med, då får de oxå egna krypin.

 2. Profilbild för Ewaluvan

  Låter riktigt lyxigt, men förstår att man har andra krav när det är ens permanenta boende än om det bara gäller ledigheter och semestrar.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja när det är vårt hem blir det andra krav så klart. Vi gillar ju lyx å andra sidan och om en har möjlighet varför inte liksom 🙂

 3. Profilbild för Liw

  Vilka matnyttiga tips om man har eller funderar på att skaffa husbil ? Det där med separat dusch hade jag också prioriterat. Markis låter ju också skönt att ha samt dubbla batterier. Små lyxigheter som ändå betyder mycket i er vardag kan jag tro…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Mycket är kanske smaksaker, men för oss viktiga i alla fall. Markis är toppen, men går inte att använda överallt dels pga väder men oxå underlag och regler styr.

 4. Profilbild för Rolle o Carina

  Bor man hela tiden i bilen som ni så gäller det att ha det bekvämt!

  Ha det gott o njut……

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja, vi har så klart andra krav än de som bara är ute några veckor och helger varje år. Vi njuter, lovar 🙂

 5. Profilbild för Emma
  Emma

  Kul att läsa hur ni tänker kring detta !!!! Bra mat tips du gav:kr

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Kommer två inlägg till om detta 🙂

 6. Profilbild för Kors och Tvärs

  Tänk så spännande att se och upptäcka att vår lista förändrats betydligt mellan första och nuvarande bil.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det tror jag säkert! Misstänker vår lista också ändrar sig med tiden. Vi hade ju ingen erfarenhet utan satte samman listan utifrån alla andras erfarenheter

 7. Profilbild för Emma

  Verkar som ni har en stor husbil. Ja men detta är ju något man verkligen måste ha när man reser som ni gör.
  Jag vet inte om du redan har gjort i något inlägg men lust att visa bilder på hur ni har de i husbilen !??

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja den är ganska stor. Här finns lite bilder, men även film på stories på Instagram 🙂 https://anna-forsberg.se/var-husbil-frankieboy/

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.