vid fågelbordet

Vid fågelbordet i Partille

Mina svärföräldrar har ett fågelbord där de året om ser till att traktens fåglar alltid är mätta. Det blev en fotosession med nya objektivet där.

Jag kunde inte gömma mig, men stod i hörnet av huset och tog stöd mot stuprännan och försökte fånga alla fina små fåglar. Det var ganska mörkt där så det blev underexponerat, jag höll dessutom kameran med handen (och ett tungt objektiv på) men jag blev glad för resultatet! Min första riktiga lilla fotosession med nya objektivet.

Det blev talgoxe, blåmes och gråsparv som fastnade.

Fick även med ett par små ungar som vågat sig fram till fågelbordet. Att få med fågelfröet i näbben var kul, men skärpan blev inte bra på någon av de bilderna. Men vad gör det, inget tycker jag!

Detta var en kul liten fågelstund, ser fram emot de jag ska ha här hemma! Men nu är det i alla fall lite svenska fåglar dokumenterade från vår vecka i Sverige.

Publicerat:

i:

32 svar till ”Vid fågelbordet i Partille”

 1. Profilbild för Anita

  Tycker du lyckats mycket bra med tanke på handhållen kamera. Och inte gör det något att det är lite oskärpa på några av bilderna. Det är ofta känslan som gör bilden och känsla finns det verkligen i bilden där fågeln sitter i gräset med fröet i näbben.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, jag är nöjd med mitt första försök. Vet ju att det är något jag behöver öva på, och ni får följa med på resan tänker jag. Känslan är där, det tycker jag med.

 2. Profilbild för LillaSyster

  Du ställer höga krav på dig själv. För att hålla det tunga objektivet med handen tycker jag att du ska vara riktigt nöjd. Fin fin bildserie. Och schysst att mata fåglarna året om, riktigt så snäll är inte jag. Men snart är det dags att hamstra mat och börja mata igen. Stod nyss och tittade på en blåmes som hämtade frukost (ohyra- antar jag i mina ögon) i plommonträdet. Ha en fin dag, här ser ut att bli soligt, men än är det ganska kyligt +8

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag ställer alltid höga krav på mig själv. Jag är nöjd med dessa bilderna, för att vara det första jag fotade (tillsammans med tuvan som satt på taket vid samma tillfälle) med nya objektivet. Du får hänga med på utvecklingsresan 🙂 Bra fåglarna hjälper till att äta ohyran! Skönt med sol, hoppas det driver upp temperaturen lite också.

 3. Profilbild för Znogge

  Jag tycker också att du lyckades utmärkt bra med handhållen kamera. Det blev en riktigt fin bildserie. Så fint att se till att fåglarna har mat hela året. Där känner de sig garanterat välkomna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst blev det bra, men det kan bli bättre och det är ju en del av det roliga med ett nytt objektiv. Ja där är fåglar, ekorrar och rådjur bland annat välkomna.

 4. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Fina fågelfoton. Det är roligt att fånga fåglar, fjärilar och flygfän, ännu roligare när de sitter där de ska sitta , att man har lyckats fånga dem. Du har gjort det bra.
  Vi höll också våra fåglar med mat året om, de får ju ungar, behöver stöd…
  Ha en fin måndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Nöjd med min första stund med objektivet. Tänker det är mycket som kan bli bättre, och det är ju det roliga med en ny leksak 🙂 Detsamma!

 5. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Visst är det mysigt att följa fåglar, jag matar inte (råttvarning), men har mycket fåglar i vår lilla trädgård.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är fantastiskt roligt att iaktta fåglar, så roligt jag kunde göra det lite i Sverige också.

 6. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  De här korten ska du verkligen vara nöjd med. Att handhållna kamera med ett sådant objektiv är inte lätt, det vill till att fåglarna sitter rejält stilla. Å andra sidan blir det massor med suddiga kort även när vi använder stativ.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Rejält suddiga kort åker i soptunnan direkt. Men tycker jag fick till det bra här, och att det skakade lite så där första gången tycker jag är helt okej.

 7. Profilbild för Marianne

  Så fint, jag tycker inte de är det minsta suddiga 🙂
  I morse såg jag en talgoxe som letade mat i min häck så jag insåg att det är dags att plocka fram deras fröautomater.
  Önskar dej en fin start på veckan,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Vad glada de blir när fröautomaterna kommer fram igen! Detsamma, kram

 8. Profilbild för Mamma C

  Tycker det är superfina bilder på pippina.
  Carin

 9. Profilbild för Emma Ek

  Det blev ju en jättebra första session! Fågelfoto är verkligen klurigt – och ju mindre fågel desto mer rörelse…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Jaha, så kanske det är, då lär jag få träna, för vi har mestadels små fåglar 🙂

 10. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  En väldigt lyckad fotosession med söta små fåglar 😀 Finns inte de här fåglarnar i Portugal? Jag trodde att det var vanliga fåglar i hela Europa men kanske har jag fel. Det vore faktiskt lite kul om våra vanligaste fåglar är unika för oss här i norr 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jodå de finns här också. Fast gråsparv heter spansk sparv 🙂

 11. Profilbild för Micke

  Fåglar är ju speciella, vackra varelser det där.
  Jättebra och fint fotat, du är bäst.

  Ha en fin afton.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   De är så fina, och roliga att titta på. Inte som katter, men ja de kommer nog på andra plats 🙂 Tack!

 12. Profilbild för Jossu

  Underbara bilder, speciellt att du fick med ögonblicken med fröerna i näbbarna.
  Vilken trygghet för dom att veta vart mat finns när det börjar sina i naturen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var kul att få med fröerna. Nästa gång kanske det blir med bättre skärpa också.

 13. Profilbild för Paula Merio

  Fina foton, jag gillar att fota fåglar även om de inte blir superbra. Känslan för naturen och djuren kommer ju ändå med. Du kommer att utveckla en fin fågelfotograferingsförmåga. Vilket långt ord det blev då, haha
  Nu måste jag erkänna att jag ju vet att flyttfåglarna flyger söderut nu när hösten kommer men då kom jag att tänka på att vad har ni då för fåglar därnere under vår och sommar? Alla är väl inte flyttfåglar? Kanske en dum fråga, kanske inte…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det blev ett långt ord 🙂 Tack för att du tror på mig! Jag fotar för att det är kul, om det blir riktigt bra bilder är det extra kul så klart. Vi har fåglar som flyr den heta sommaren, som t.ex. storkar. Det är så tydligt när de kommer och lämnar då de har sina bon så synligt. Och de låter. Men annars är jag inte så kunnig i vad som ev. flyttar hit och dit.

 14. Profilbild för JoY

  Det är roligt att ha fåglarna att titta på. Vi har dom nära men ändå på lite håll, vill inte ha dom ända in på bordet när vi sitter ute. Vi har ett litet vattenfall till dammen och där är dom och badar. Även två andra stora fat som dom skvätter tvättar sig i. Fåglarna har sina rutiner och tider när det är dags för mat och bad. Vilket är roligt att följa.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Våra håller sig ifrån oss, det är bra, vill inte heller ha dem alldeles på oss. Mysigt att era gillar ert vattenfall (så fint att ha ett sånt!). Har inte studerat dem så mycket att jag lärt mig deras rutiner, men kanske jag tar mig tid till det framöver.

 15. Profilbild för Jag

  Toppen att kunna sitta och spana på de små, gör man det ett tag så får man syn på deras egenheter. Kul med fröet i näbben, jättefin bild, sånt blir man glad över att kunna fånga. Fin serie för övrigt också.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är så mysigt att kolla in dem. Har inte upptäckt deras egenheter än, men kanske så småningom jag gör det 🙂 Tack!

 16. Profilbild för Anni

  Vilken tur att du hade packat med objektivet så vi fick se de fina bilderna!

  Kom att tänka på din fråga om krukfötterna hos mig. Du hade reagerat på dem redan i ett tidigare inlägg, när de var nygjorda. Så ja, jag har gjort dem själv. Och är nöjd 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det nya objektivet blev mitt i Sverige 🙂 Tack för påminnelsen om krukfötterna, kort minne.. De är jättefina, jag har ju köpt mina, inte lika fina, men användbara 🙂

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.