husbilsmat

Vilken mat funkar att laga i husbilen?

Tänker att det mesta egentligen går att laga, eftersom vi har både gasgrill, gasspis, elplatta och ugn. Men ändå sorterar jag nu recepten som är samlade i Evernote i ”Husbilsrecept”, ”Recept” och ”Sötsaker”.

När jag ramlar på bra recept så sparar jag de i en mapp i Evernote. Där kan jag sedan söka fram lämpligt recept utifrån ingredienser jag har hemma till exempel.

Jag tänker att vi kommer laga mer mat själva när vi bor i husbilen mot vad vi gör nu när vi bor mitt i city och har blivit lata av bekvämligheten. Dels för att vi ofta kommer att stå långt från restauranger men också för att vi har som målsättning att minimera våra utgifter så mycket vi kan. Men samtidigt kunna njuta av sånt vi älskar, som t.ex. god mat.

Vi kommer inte vilja laga mat som tar lång tid. Vi kommer inte heller vilja/kunna laga storkok ofta då vi har begränsat frys/kylutrymme. Vi kommer gärna att grilla, det har vi längtat efter sen vi flyttade till lägenheten.

Det finns massor av recept att välja och vraka på, och jag ser faktiskt fram emot att testa mig fram och hitta nya favoritrecept!

Vad är ditt bästa recept på enkel och snabb mat? Jag äter inte gluten, musslor, hela bönor, kyckling eller kött, så har du nån favorit utan de ingredienserna som du vill dela med dig av så blir jag väldigt glad!

/Anna

Bilden är från en middag på restaurang Momenti Liberi i Alingsås på Alla Hjärtans Dag. 

Publicerat:

i:

4 svar till ”Vilken mat funkar att laga i husbilen?”

 1. Profilbild för Liw

  Mitt tips på enkel snabb och god mat är färsk pasta. Och sen fixa en sås genom att bara blanda en färskost med valfri smak och creme fraiche. Voila så har du en supergod snabb pastarätt. 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Perfekt, tack! Finns riktgt god glutenfri pasta numera så det ska jag njuta av.

 2. Profilbild för Helena Roth

  Ris funkar va? I sådana fall så vill jag tipsa om ett superenkelt och smarrigt recept på libanesisk Mujdarrah: https://herothecoach.com/2016/04/06/mujdarrah/
  Räddare i nöden mången gång här hemma!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Mums! Det ska jag prova – jag har lärt mig att äta Belugalinser så passar ju utmärkt för mig.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.