WordPress plugins

Om du har en blogg eller hemsida byggd på WordPress och den ligger på en egen domän (www.dindomän.se t.ex.) – då passar det här inlägget för dig!

När jag sätter upp sajter för mina kunder kopplar jag på en del olika plugins, beroende på hur sajten är utformad och ska användas.

Det finns massor att välja emellan och jag har testat många, testar fortfarande när jag hittar ett jag inte tidigare provat.

Dessa plugin är installerade på Webbtanten, jag använder inte alltid samma på alla sajter men flera av dessa är återkommande på de flesta sajter.

Var försiktig när du installerar plugins!
Ta ett i taget och se hur sidan reagerar, om den blir långsammare eller om saker och ting hänger sig. Webbtantens blogg har väldigt många plugins, inget som du ska eftersträva. Hitta bra och snabba plugins och installera inte fler än vad du verkligen behöver.

Länkarna nedan startar inga nerladdningar, du kommer till sidan där du kan välja att ladda ner. Där finns mer information om de olika pluginen så du kan lugnt klicka dig vidare om du blir nyfiken på ett plugin!

wp-db backup
Ett plugin som gör en backup av din databas med det mellanrum du själv väljer. Du kan välja att få backupfilen mailad till dig eller sparad på din ftp t.ex.

wp smush.it
Med detta plugin optimeras dina bilder för webben vilket bidrar till att din sida visas snabbare i webbläsarna. Inga inställningar behöver göras, det sker automatiskt på de bilder du laddar upp. Vill du ”smusha” dina redan uppladdade filer kan du göra det, om du vill.
All in one SEO pack
Hjälper till att sökmotoroptimera sajten. En del inställningar måste göras direkt och de kan vara svåra att göra om man är oinsatt. Finns dock instruktioner på internet om detta, men är för djup nivå för denna blogg. Detta plugin är inget man bara installerar och sedan glömmer bort. På varje inlägg måste man ange en titel och en beskrivning som är genomtänkt för sökmotoroptimeringen.
Comment Notifier
I detta tema fanns inte möjligheten att få mail när någon fortsätter att lämna kommentarer i på ett blogginlägg man själv kommenterat. Detta tillägget fixar till det.
Cynatic WP Gallery
Ett snyggt galleri av bilder i inlägget gillar jag. Detta har Andreas på Cynatic gjort och jag använder det bland annat i inlägget om sommarens TweetupVimle.
 • Andreas hemsida
 • Nerladdningssida
Efficient Related Posts
När man läser ett inlägg och kanske gillar det man läser och snabbt vill hitta liknande inlägg, ja då är det bra om det står sådana listade på inlägget. Dessutom bidrar detta inlägget till ökad internläkning vilket gillas av Google. Detta följer vilka etiketter man har på inlägget, enkelt och smidigt.
Feed Statistics
Allt fler läser bloggar genom att prenumerera på RSS flödet. Detta plugin visar mig hur många som gör det. Just nu är det 94 st. som får in Webbtantens inlägg i sin RSS-läsare.
Google Analytics
Ett plugin där man kan lägga in sin Google Analytics nr och sedan kan utläsa statistic och beteenden på Google Analytics webbplats. Snabbt, smidigt och enkelt utan att mecka i koden.
Google XML Sitemap
Nödvändigt plugin för att Google o andra sökmotorer ska hitta din bloggs nya inlägg bättre helt enkelt. Ska du bara installera ett enda inlägg rekommenderar jag dig detta.
Nofollow Free
Detta plugin tar bort ”nofollow” på mina kommentatorers länkar. Det är ett sätt för mig att tacka för kommentaren när jag ger lite länkkraft tillbaka till deras blogg rent tekniskt. Eftersom jag godkänner alla kommentarer först behöver jag inte vara orolig för att någon spammare ska utnyttja detta och fylla mina kommentatorsfält med länkar till sajter jag inte vill stödja.
NoSpam NX
Testar detta spamskydd som alternativ till Akismet. Mycket nöjd faktiskt!
Secure WordPress
Eftersom jag hade ett oönskat besök (intrång) här på bloggen för ett tag sedan p.g.a. att jag inte uppdaterat mitt tema vill jag sätta in alla plugins som kan tänkas förhindra det i fortsättningen. Detta pluginet genomför vissa justeringar på min sajt som ska minimera risken för intrång.
ShareThis
Plugins med dela-knappar finns det en uppsjö av! Inte lätt att hitta sin favorit alltid. Jag har valt detta för jag tycker det är stilrent och snyggt. Dessutom gillar jag att det framgår hur många som klickat på de olika knapparna.
Simple Image Link
Med detta plugin har jag gjort widgeten på sidan där jag visar min senaste webbpublicering. Mycket smidigt att inte behöva anpassa bilden i storlek utan bara länkar till den bilden jag använder i min portfolio på wordpresshemsida.nu
Social Media Widget
Detta plugin ger mig möjligheten att i sidan snyggt presentera de olika sociala plattformar jag befinner mig på som ex. Twitter och Facebook.
Under Construktion
Använder detta plugin när jag jobbar på en sajt. Det kan vara innan den är publicerad och det kan vara när jag gör en justering eller testar något nytt. Detta plugin lägger sig framför sidan och därmed förhindrar besökare att se vad jag jobbar med i bakgrunden. En snygg och stilren text dyker upp som jag själv formulera vid varje tillfälle om jag vill. Exempelvis ”Uppdateringar pågår…”.  Finns även färdig lösning man kan köra på eller så kan man göra en helt egen variant.
WordPress Firewall 2
Detta plugin stopper attacker mot min sida. Inte alla gissar jag, men de vanligaste förekommande.
WP no category base
Det här inlägget ändrar kategorisidornas url från https://anna-forsberg.se/kategori/titel-på-inlägget/ till https://anna-forsberg.se/titel-på-inlägget/. tar alltså bort kategorinamnet i urlen.
 • Nerladdningssida
WP Super cache
Ett plugin som snabbar på sidan genom att ”cacha” innehållet. Jag är själv dåligt insatt i hur de olika cachepluginen rent tekniskt fungerar så jag har bara följt andras råd och installerat detta. Här behöver jag lära mig mer! Någon som har en bra länk kanske att dela med sig av?
WP Touch
Tack vare detta plugin kan du lätt läsa Webbtantens blogg i din mobil, om du har en touchscreen will säga. Gamla modeller tar jag inte hänsyn till 🙂
Som sagt, det finns många plugin kopplat till den här bloggen, du behöver säkert inte alla på din! Har du tips på plugins du inte kan vara utan, skriv gärna en kommentar!
Tacksam om du delar med dig genom att klicka på någon av knapparna nedan. Kan ju vara fler som behöver ha lite tips på plugins!

Publicerat:

i:

10 svar till ”WordPress plugins”

 1. Profilbild för chefstomaten

  Tack för tipsen! Det var några nya i din lista som jag inte provat tidigare.

  Ska ge dig ett tips (som du kanske redan har upptäckt). Jag provar just nu Yoast wordpress SEO och där finns ett alternativ att ta bort kategorier i URL. Mycket nöjd med just denna funktion. Då behöver man inte WP no category base.

  1. Profilbild för @VimleAnna

   Tack för tipset! Det är fler som hänvisar till WP SEO, men jag har oxå hört att Joost plugins kan ställa till det på olika sätt. Har inte provat själv dock!

   1. Profilbild för chefstomaten

    Intressant! Ja ännu så länge har jag inte upptäckt något problem (mer än titeln på sidan där det blir dubbelt – vilket är irriterande). Kanske får byta till All in One SEO? Eller strunta i SEO-plugin, jag är lite för lat för dem iaf. Har satsat på att köra ut massor med material istället – vilket ju också ska vara bra :-).

    1. Profilbild för @VimleAnna
     @VimleAnna

     Ja det är oxå bra! 🙂

 2. Profilbild för Dennis

  Tackar för tipsen! Installerade NoFollow Free som ju är kanon! Ska testa Comment Notifier också. Har saknat en sån funktion.

  Två andra som jag gillar är Simple Fields och WP Minify.

  1. Profilbild för @VimleAnna
   @VimleAnna

   Kul att du gillar tipsen! Ska kika på dina tips också 🙂

 3. Profilbild för Webmastern
  Webmastern

  Använder mig av många, nästan för många, plugins till min blogg och skulle därför vilja ge några tips.

  Eclipse Link Cloaker, döljer dina affiliatelänkar.
  No Self Pings, länkar du till egna bloggposter slipper du se pingbacks från din egen artikel på dessa bloggposter.
  W3 Total Cache, ger dig en snabbare blogg (viktigt i SEO)

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Tack för tips!

 4. Profilbild för Emilia Nilsson

  Bra tips i wp-djungeln, ska testa direkt! Alltid lika osäkert att ladda hem ett dussin plugins som inte motsvarar förväntan.

 5. Profilbild för matmedmera
  matmedmera

  Hej! Mycket information får man här! Jag undrade precis som du om wp super cache, för att vet inte så mycket om dess inställningar, exempelvis preloud, vet jag inte vilka värde jag ska välja. Kan inte hitta något bra förklaring på nätet. Här du kommit på något sedan du installerat denna plugin?

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.