Monika och Stefan

Att bo i husbilen är ett ekonomiskt val

Detta inlägg är skrivet av ett par av våra följare som också bor på heltid i sin husbil.


Vi heter Monika och Stefan kommer från Sverige och är skrivna i Värnamo kommun med posten riktad till adress hos vår ena son.

Efter några år på semester i husvagn och sen husbil bestämdes det att vi skulle övervintra på sydliga breddgrader. Efter två vintrar med onödiga kostnader för bostad i Sverige sålde vi huset och magasinerade lite av våra grejer i ett källarrum hos andra sonen.

Vi har efter 30 år av uppfödning av rasrena hundar beslutat att nu ska vi ägna oss åt oss. Puh vilket himla bra beslut!

Vi hade bytt upp oss från vår lilla Kristall med alkov till intergrerad Hymer vid namn ”Duwan” efter registreringsskyltens bokstäver. Vi flyttade in i den den 21 december 2018 och körde genast ner till Silves Motorhome Park i Portugal där vi trivs.

När vi kom ”hem” våren 2019 började vi leta efter en något större husbil med för mig bättre inredning, jag jobbar ju en del fortfarande och sköter det helt över internet och telefon. Jag arbetar som försäkringsmäklare och Stefan är pensionär.

Flair
”Flairen”

Till slut hittade vi en husbil som passade oss utmärkt, en Niesmann Bischoff Flair 8000, lång som gatan drygt 8,5 m, hög som huset sisådär 3,2 m. Den har nu inget namn mer är ”Flairen”, men är utrustad med markis och andra finesser.

Att vi hamnade i husbil är väl mer en praktisk grej men även ekonomisk. Vi är borta från Sverige från november till april åker sen upp till Norrland ett par månader varje sommar så att hålla hus var för oss en onödig kostnad.

Vi bor oftast på ställplatser i Europa på vägen mot Spanien/Portugal där vi vill övervintra. Fricampar i stort sett bara i Sverige.

Kanske skaffar vi ett boende här i södern när vi blir gamla och inte orkar köra ”hem” igen.

Bilder fotade av Monika och Stefan

/Monika Ölén & Stefan Krüger

Publicerat:

i:

2 svar till ”Att bo i husbilen är ett ekonomiskt val”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Låter härligt,blir nog fler o fler som gör likadant!
  Vi är inte där än riktigt! 🙂

  Ha det gott……

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det verkar vara fler och fler 😀

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Fair
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.