Chansade – misslyckades

Jag ångrar inte att jag drev igenom sidoprojektet med iherrljunga.se. Men jag misslyckades med det jag hade tänkt att det skulle bli. Så är det att vara entreprenör, både lyckades och misslyckade projekt.

Engagemanget i Herrljunga

När vi flyttade till Herrljunga, från Partille, 2007 kändes det som att flytta hem. Vi blev så fantastiskt väl mottagna i vår by Vimle, fick nya vänner, vi upplevde tystnaden, njöt av vidder och natur och vi fick förtroende från många när vi startade glasmästeriet, som främst min man arbetade med och kunderna var oss trogna.

Jag är en passionerad och engagerad person. Engagemanget för att visa världen att Herrljunga inte bara är en tågstation och en ciderfabrik växte sig starkare ju längre tiden gick. Vem jag än pratade med som inte bodde i Herrljunga hade ingen aning om var staden ligger eller ens i vilken del av Sverige. Så jag registrerade domänen iherrljunga.se och funderade i över två år på hur jag bäst skulle använda den.

Att crowdsourca bloggen till Herrljungas innevånare, företagare som boende, kändes som en lyckosam tanke. Vi skulle då visa upp en sida av Herrljunga så som vi upplevde den. Det kändes äkta. Så äkta som min kärlek för bygden.

Varmt tack!

Jag anställde två personer på timmar, Therese och Johan, som har gjort ett fantastiskt arbete med att uppmuntra människor att skriva artiklar, svara på frågor och prata med företagare för att försöka få in annonsintäkter. För hur det än är så kan inte jag (VimleWebb) på ideell basis arbeta för att placera Herrljunga på kartan. Målsättningen var att få in täckning för Therese och Johans lön. Den tekniska delen av webbplatsen var jag beredd att investera i även i framtiden.

Under närmare ett år arbetade vi hårt, först med att producera siten och sedan med att skapa innehållet. Men till slut kändes det hopplöst. Vi fick en enda betalande annons, stort tack för det förtroendet Gäsene Mejeri! Vi fick sponsring av Prinfo i Vårgårda med visitkort, stort tack! Varmt tack också till LG på Blomill i Vårgårda som gjorde vår logotype utan ersättning. Vill också tacka Kristina Svensson för alla bilder du tog i Herrljunga som vi med glädje har använt på siten.

Utan Therese och Johan hade det inte gått alls. Ni är fantastiska! Jag vet att ni båda hittar nya utmaningar i arbetslivet och jag önskar er all lycka till och tackar igen för ert engagemang och gedigna arbete med iherrljunga.se

Men framför allt vill jag rikta ett varmt tack till de personer som bidragit med alla artiklarna, det hann bli 126 st. Mer än 25 000 ord har ni bidragit med. Det värmer att ni trodde på idén och att ni stöttade oss i arbetet att försöka ge Herrljunga en plats i den digitala delen av världen. Jag vill omfamna er alla!

Misslyckandet

I november kände jag mig besegrad. Vi, jag, Therese och Johan, pratade med kommunen, vi pratade med varandra, vi pratade med alla vi kunde. Men vi kom inte på något sätt att finansiera en fortsättning av iherrljunga.se. Jag var beredd att investera ca 100 000,- och när vi närmade oss den gränsen så tog vi beslutet att istället försöka sälja och hoppades på att någon annan med glöd för Herrljunga skulle hitta en annan väg att driva iherrljunga.se vidare.

Men ingen har kontaktat mig. Ingen har ställt någon fråga. Ingen har lämnat ett bud. Herrljunga kommun har fått en direkt riktad fråga ett par gånger, men vi har förstått att det inte finns ett intresse från kommunen att bevara de 25 000 ord som skrivits om kommunen.

Inom kort tar jag bort de 126 st. artiklarna, de ca 25 000 ord som skrivits om Herrljunga.

Kontentan

Jag har lärt mig massor! Jag har haft glädjen att samarbeta med två härliga och entusiastiska personer och jag har lärt mig mer om mig själv, om andra människor men också om Herrljunga. Så jag ser inte iherrljunga.se egentligen som ett misslyckande utan som en utbildning, jag är helt enkelt en erfarenhet rikare. För jag tror att om man inte kan göra fel val och i efterhand tillåta sig vara medveten om det så kan man inte heller utvecklas.

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
22°C / 11°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.