En dag i köket

Igår gjorde jag ovan chokladbollar och idag har jag spenderat förmiddagen i köket och fått gjort en del.

Två olika juice

Börjar alltid dagen med en grön  och vätskan i är juice som jag gör själv. Gör alltid så juicen räcker 2-3 dagar så jag inte behöver köra juicemaskinen varje morgon.

Idag pressade jag även apelsiner och morötter till en juice vi gärna använder som bas när vi gör mangosmoothie vilket blir kvällsmat idag.

Pizzabotten

Igår blötlade jag linfrö och idag blandade jag det med groddat bovete som jag hade i kylen. Timjan, olja och lite salt tillsatte jag och blandade allt i matberedaren. Spred ut på plåtar och nu har jag fem plåtar med pizzabotten  på tork i torkugnen.

Banankaka

Vi hade några bananer som började bli bruna och trista. Vanligtvis skär jag ner dem i skivor och lägger i frysen för att kunna göra god glass när andan faller på. Men idag provade jag ett nytt recept på en fryst bananpaj, ser fram emot att smaka i eftermiddag eller imorgon.

Coleslaw & pizzasallad

Ett litet vitkålshuvud har legat i kylen i nån vecka och vi har planerat att göra coleslaw fast det har inte blivit av. Idag blev det både coleslaw och pizzasallad av vitkålshuvudet.

Pesto

Basilika och vitlök är mina favoriter, så pesto är verkligen något jag älskar. Finns många olika recept på rawfood varianter av pesto, idag blev basen cashew- & pinjenötter.

Chokladtryffel

En stor tryffel blev det när jag testade ett recept jag pinnat. Perfekt att göra praliner av en annan dag som jag spenderar mestadels i köket. Idag hamnade tryffelbollen i kylen tills vidare.

Mandelmjölk

Lagt mandlar i blöt för att ikväll kunna göra mandelmjölk.

Recept hittar du antingen på annasrecept.sei min rawfoodboard på Pinterest.

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.