Vi gör ju inte längre några månadsredovisningar på våra utgifter, men vi har koll själva. Varje liten utgift skrivs ner, även små utgifter för en morgonfralla eller en liten kanna vatten.

Vi gillar att ha koll på vår ekonomi, vi har alltid skrivit ner vad olika saker kostat genom åren. Dock inte på kassaboksnivå, men alla räkningar har vi i en tydlig översikt ända sedan 2002 faktiskt så vi kan se hur våra fasta kostnader har ändrats med åren och de olika förändringar vi gjort.

Sedan två år tillbaka, när vi flyttade in i FrankieBoy började vi även föra kassabok, främst av intresse för att se effekten på våra rörliga utgifter beroende på land och valen i vår nya livsstil. Numera använder vi appen Tripcoin. Den ger oss den statistik vi vill ha.

Vår månadsbudget

Vår budget är att i rörliga utgifter inte spendera mer än €1300,- per månad tillsammans. Utöver det har vi utgifter på €200,- för bland annat CSN och försäkringar. De fasta utgifterna hanteras via vårt räkningsdokument och de rörliga utgifterna i appen.

Mars var vår rekordmånad under 2019, då hamnade de rörliga utgifterna på 9 460,-. Men det är en sanning med modifikation eftersom vi då inte använde en app som räknade om € till SEK med aktuell valuta, utan vi räknade hela tiden med att € kostade 10,- vilket var lågt räknat.

Det handlar inte om att allt ska vara så billigt som möjligt hela tiden, vi väljer att bo på bra boplatser och vi betalar gärna för det samt för bra matvaror till exempel. Men visst tycker vi det är en sport när våra utgifter blir så här låga en månad. Och vi vill så klart visa er att det är möjligt.

bananpannkakor

Bananpannkakor är en god lunch (bananer, ägg, salt och chiafrön.

€ 711,- för hela februari

Under februari 2020 har vi alltså spenderat totalt €711,- eller SEK 7537,- på rörliga utgifter.

Boplatser – 4087,-
Mataffärer – 3158,-
Tvätt – 186,-
Restaurang/fik – 106,-

Diesel och gas har vi klarat oss med det som vi tankade innan vi lämnade Spanien. Vi har inte rullat på några betalvägar. Vi har inte gjort några aktiviteter som kostar pengar då vattenlek, vandring, strosande och cykling är gratis när utrustningen väl är inhandlad.

Den 1 mars lämnade vi Sesimbra och behövde då handla, spenderade €80 för att fylla på alla matförråden så vi klarar oss i några dagar utan att handla igen. Hade månaden varit normallång hade den kostnaden samt några fler boplatsnätter tillkommit på summan. Men det är ändå en riktigt bra månad ekonomiskt, men även i livskvalitet!

Vår ekonomiska struktur kan du läsa om i eget inlägg.
FrankieBoy är inte med i några redovisningar alls, du kan läsa om varför här.
Hela första året gjorde vi tydliga månadsredovisningar, du hittar dem här.

På översta bilden är Roger på väg ut för att bodyboarda och Micke ska vågsurfa

/Anna & Roger