Enorm gästfrihet inne bland bergen

Enorm gästfrihet inne bland bergen

Vi får ofta frågan varför vi bloggar och delar med oss av så mycket när vi inte får något tillbaka.

Men vi får ju massor! Inte pengar, eftersom vi inte har några samarbeten eller sponsorer, men annat trevligt! I onsdags hade vi en sån dag. Då besökte vi ett par av våra följare som bor i en villa här i Spanien sedan 2008.

De har kontaktat oss tidigare och frågat om vi vill komma och se hur de har det, men det har inte passat då. Men i onsdags efter lunch körde vi in genom deras grind och parkerade framför dubbelgaraget, Roger sneglade lite avundsjukt på det och dess innehåll. Gunnar & Roger delar nämligen intresset för bilar rent allmänt men Alfa Romeo i synnerhet.

Anne & Gunnar bor i byn Hondón de las Nieves, som ligger några mil inåt land, norr om Murcia. Huset ligger riktigt trevligt med en fantastisk utsikt ner i dalen. De är båda pensionärer numera, men Gunnar jobbade när de flyttade till Spanien. De har hittat sitt paradis i solen och har inga planer på att flytta!

hondon-de-las-nieves
Gunnar, Anne & hunden Enzo

Vi fick höra härliga historier om både det ena och det andra, blev bjudna på god vegetarisk middag med helt nyplockade (!) clementiner till efterrätt och glutenfri fika. Självklart hann vi också med en husesyn i den vackra och mycket smakfullt inredda villan, lite strosande på den enorma terassen, ett besök i deras husbil med vettig planlösning och i garaget fastnade två av oss lite längre.

hondon-de-las-nieves
Eget citronträd, apelsinträd och clementinträd!
hondon-de-las-nieves
Ljuvlig utsikt från terassen!
hondon-de-las-nieves
Vackra och doftande rosor
hondon-de-las-nieves
Fina färger är solen gick ner på kvällen

Vi fick faktiskt också en present, en 5 liters dunk med extra virgin olivolja från deras egna olivträd! En väldigt trevlig eftermiddag och kväll!

På torsdagen vaknade vi ganska trötta efter en väldigt blåsig natt och det var kallt där i bland bergen när vi stack ut näsan på morgonen. Efter att ha snackat ett par timmar till så lämnade vi bergen och rullade till Murcia där vi stannade en natt på IKEAs ställplats.

Såna här möten är fantastiska och vi är glada och tacksamma för att Anne & Gunnar tog kontakt med oss och bjöd in oss och så generöst delade med sig av sina livsberättelser. Varmaste tack!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

13 svar till “Enorm gästfrihet inne bland bergen”

  1. Va trevligt att träffa utflyttade svenskar,dom blir fler och fler 🙂

    Ha det gott vidare……..

Translate »