Har insett att dyra campingar inte pajar vår budget, om vi stannar länge!

När vi letar boplats brukar vi försöka hålla oss under €20 och det är inte så svårt, det finns massor av bra ställplatser och även campingar som kostar €10-15/natt. Men på vissa platser har vi valt att bo lite längre och då har det av någon anledning blivit på en dyrare camping. Vi gjorde det förra vintern när vi stod på Camp Turismo i Praia de Luz och vi har gjort det i Benidorm i år.

Båda de månaderna när vi gjort detta valet att bo 3-4 veckor på en dyrare camping så har de totala utgifterna varit lägre än budgeterat. Utgifter för att rulla är höga och om vi står still så blir det helt enkelt billigare. Dessutom påverkar det säkert att vi sysselsätter oss med gratis aktiviteter som t.ex. cykla och spela pingis. Dessutom blir matlagningen annorlunda när vi står still länge på en camping, då planeringen och tillvaratagandet av maten blir enklare. Smartare, enklare och billigare.

En intressant iakttagelse tycker vi, sen kan det så klart i det stora hela bli dyrare om vi rullar extra mycket en månad för att kompensera att vi stått still länge till exempel. Men det är i alla fall en lärdom vi tar med oss!

Bilden är från VillaSol Camping & Resort i Benidorm.

/Anna & Roger