grönfyllda wraps

Grönfyllda wraps – en egen påhittad smarrig lunch

Jag följer recept, är inte en kock och är inte ens smaksäker. Men jag gillar att laga mat, numera. Så chockade mig själv häromdagen när jag gjorde något helt eget, grönfyllda wraps med allt möjligt från trädgården.

Eftersom jag inte vet vad som passar ihop (mer än de givna som t.ex. basilika och tomat) så är det säkrast för oss om jag följer recept. Men det händer att jag bara använder vad vi har hemma eller i trädgården och går all in med det och håller tummarna.

I tisdags var det en sån dag. Jag hade inga rester att värma till lunch, inga frukter till smoothies och vi hade redan ätit knäckebröd med inlagd aubergine, ost och oliver nyligen. Roger skulle grilla till middag så jag kände att en massa grönsaker hade varit gott. Först tänkte jag bara blanda en sallad, men sen kom jag på att alla frysta örter behöver ätas upp, för snart kommer det ju färska örter i sålådorna igen.

grönfyllda wraps

Mina grönfyllda wraps

En god och stark ostbit hade jag i kylen som jag finrev och la i en bunke, där allt nedan sedan blandades ner.

Sedan plockade jag ganska mycket basilika, gräslök, persilja, en näve med bondbönor samt en röd chili ur frysen och finhackade allt.

Hade en charlottenlök och 4 små körsbärstomater som jag också hackade.

Tog en tur i köksträdgården och hämtade en stor knippe med färsk koriander, några späda kålblad, ett par rucculablad och så klippte jag av några blast från vitlöken. Finhackade allt.

Allt blandades ordentligt i bunken, jag tillsatte salt och peppar.

Satte la jag blandningen i vikta wraps och stekte på grillens stekplatta (för att få matosen utanför huset och för att det är härligt att stå ute och laga mat).

Serverade på färgglad tallrik, med bestick och ett glas vatten!

fyllning grönfyllda wraps
fyllningen till grönfyllda wraps
Fyllningen breds ut på halva wrapsen.
Stekte i smör, 1-2 minuter på varje sida på medelvärme
Väldigt gott!

Roger gör en tacosås som vi hade kvar lite av, den är ganska stark men det var väldigt gott att bre ett mycket tunt lager på wrapsen.

Jamie Oliver påpekar ofta att en ska äta 5 grönsaker om dagen. Bara på lunchen så blev det 11 olika grönsaker, och 9 av dem odlade i vår egen trädgård. Det är banne mig otroligt lyxigt! Det här gör jag igen!

Publicerat:

i:

4 svar till ”Grönfyllda wraps – en egen påhittad smarrig lunch”

 1. Profilbild för FREEDOMtravel

  Ser verkligen gott ut! Jag älskar grönsaker och äter gärna mycket grönt, men inte bara 😉

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Går ju finfint att servera till en grillad köttbit t.ex. 😀

 2. Profilbild för chatrine

  Jösses vad gott det där lät!!!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var det verkligen!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Fair
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.