När vi lämnat in bilen för service och blivit avsläppta i Faro av verkstadens chaufför så tog vi några långa kliv till hotellet vi spanat in för att äta frukost.
Att sova i egen säng och ändå kunna njuta av en härlig och generös frukostbuffé var en bra idé tycker vi båda. Och Eva Senses visade sig vara ett mycket bra hotell för det ändamålet.
Roger hade läst på om vilka hotell som erbjöd frukost för icke hotellgäster så när vi gick dit visste vi redan att vi skulle välkomnas. I receptionen hänvisade de oss till en liten hiss i hörnet och att vi skulle ta oss upp till femte våningen.
Vi betalade €16,- per person i entrén till matsalen och blev tillsagda att välja vilket bord vi ville. Med utsikt över hamnen hittade vi ett ledigt bord. Flera personer satt ute på terasserna och åt, men vi frös så valde att sitta inne.


Frukosten
Ett stort rum med varierande bordstorlekar, sköna klädda stolar och en pianist vid en flygel som inte bara fyllde rummet med softa toner utan även dämpade slamret och samtalen omkring oss.

Utmed en av väggarna var buffén uppställd. Det fanns färsk och konserverad frukt, olika pålägg, musli, torkad frukt och yoghurt, varm mat, råa & inlagda grönsaker, juicer, teer, avancerade kaffemaskiner med gott kaffe och ett kakbord, självklart med den portugisiska kakan Pastel de nata.







Jag fick en korg (trasig såg jag nu när jag redigerade bilderna) med glutenfria alternativ, två små mjuka bröd och en muffins. Men det var den varma maten som jag njöt mest av. Det var verkligen otroligt gott! Äggröran hade exakt rätt konsistens med en len smak, den grillade tomaten var perfekt kryddad och den smälte i munnen och de rostade grönsakernas smaksättning var fantastisk. Hade de inte använt skorpbröd på röstin hade jag nog frossat loss på det, för det såg så krispigt och gott ut.




Ost älskar jag ju, så självklart blev det några kuber med brieost till varmmaten och sen några till som ja fördelade på mackorna under några några varianter på marmelad, där pumpamarmeladen var den godaste.
När jag äter hotellfrukost så avslutar jag nästan alltid med lite nutella, om det finns. Det är något jag verkligen älskar men inget jag vill ha hemma. Hos Eva fanns det så jag njöt av ett par skedar.
Läget
Eftersom hotellet ligger centralt och vi visste var toaletterna låg och hur vi kunde komma dit utan nyckelkort så nyttjade vi faktiskt hotellet ett par gånger till under dagen.



Vi smet in och tog oss upp till femte våningen där vi kunde besöka toaletterna i lugn och ro. Den som var klar först kunde vänta i den sköna loungen intill.
Lunch också
I botten på hotellet finns en restaurang som vi åt lunch på. I frukostmatsalen serveras det lunch också men vi tyckte det var skönt att sitta precis vid vattnet och den restaurangens bowls såg goda ut.
Roger tog hamburgare och jag en laxbowl. Rogers mat var okej, men inte mer än så. Jag tyckte det var en god dressing på min bowl och fina råvaror, så jag var nöjd med maten.

Servicen var däremot inget att ha, men läget var skönt och skuggigt. Obekväma stolar gör ju att en inte blir sittandes så länge, det är ett medvetet val för många restauranger tror jag, så nya betalande gäster kan komma istället. Men jag uppskattar att sitta skönt när jag äter, vilket vi alltså inte gjorde här.
Vi återkommer till Eva!
Deras klinkers på terass och lounge är samma som vi har på vår altan. Underläggen som påläggen ligger på har samma mönster som våra plasttallrikar (som vi nu slängt) som vi köpte när vi bodde i husbilen. Dessutom var taket i loungen likadant som vi har på pergolan. Sånt är alltid lite extra kul.
Oavsett, nästa år när vi gör service igen så väljer vi samma verkstad och troligen även samma hotellfrukost, för det var en väldigt bra start på dagen!

Lämna ett svar