Lummig park i Santiago do Cacém

Lummig park i Santiago do Cacém

När vi är ute på äventyr vill vi gärna äta vår medhavda matsäck någonstans där det är skugga och är mysigt. Vi hittade en park i Santiago do Cacém!

På vägen till Black Pig Gin destilleri gjorde vi några stopp i Santiago do Cacém. Först borgen, sedan den här parken där vi åt vår matsäck och sist en välbevarad väderkvarn.

I början av den här parken kan en både parkera och tömma tankarna i sin husbil. Det såg dock ganska sluttande ut så kanske inte den mest optimala platsen, men för en natt funkar det nog.

Det är skyltat till Parque Urbano Rio da Figueira från huvudvägen genom staden. Det fanns gott om lediga parkeringsplatser när vi kom dit vid lunchtid en tisdag en ganska varm dag, första veckan i augusti.

Väldigt lummigt med vattenoaser för både djur och människor.
Skuggade platser för barnen att leka och spela
En scen, kanske vi kunde få lunchunderhållning någon dag?
Stora vackra plataner gav skön skugga över området där det fanns massa pick-nick bord, diskmöjligheter och grillar.
Ett nybyggt toaletthus och strax bortom där fanns det en massa tält, för scoutkåren håller till där och hade säkert något läger för det var full aktivitet i parken.
Två utomhuspooler fanns i parken
Söta omklädningsrum och ytterligare ett toaletthus samt utedusch
Känns inte stå stabilt.

Vi tyckte det var ett riktigt trevlig ställe att stanna till på och äta. Lättillgängligt, skuggigt och bekvämt. Perfekt!

Publicerat:

i:

,

14 svar till “Lummig park i Santiago do Cacém”

 1. Ett riktigt mysigt ställe hittade ni att vara på. Städat och snyggt dessutom, en klar fördel förutom skönheten som också bjöds på.
  Den sista bilden känns nästan lite omöjlig. Stöttorna är nog ett minne blott om stenmuren får för sig att kasta loss. Fina bilder som vanligt Anna!

 2. Det där var ju inte så illa, vackert och enorm tillgänglighet, underlättar ju det mesta.
  Fast muren där på sista bilden känns ju lite osäker trots allt. 😉

  SV: Alkoholpolitiken är ju bättre i de flesta länderna jämfört med sverige, 🙂

  Ha en fin söndag.

 3. Så läckert med en park som bjuder på rikligt med skugga när det är varmt! Skugga i skydd av träd är många gånger underskattat!
  Kram

 4. Vilket härligt ställe. Det hade ju allt och lite därtill. Dessutom anpassat för rörelsehindrade. Eloge!

 5. Verkligen en lummig, skuggig, välordnad och inbjudande park. Härligt med all grönska och att det inte är någon entré hit är ju också väldigt bra. God tillgänglighet är viktigt .
  Tack för titten och de fina bilderna. .

Translate »