Projekt: Fixa ”källaren”

Vi har ett kryputrymme under balkongen mot öster som nu är ordninggjort för att kunna användas som förvaring.

Kryputrymme är fel ord, men vi som är långa kan inte gå upprätt därinne. Eller jag vet inte om jag kan, det är inte såna utrymmen jag direkt uppskattar att befinna mig i. Så Roger är den som gjort jobbet där.

Först bad vi Fernando att ta allt han ville ha, där fanns bland annat en gammal säng som han gav till en fattig familj som inte hade sängar till alla barn. Sen slängde han nog en hel del, för det var mycket skit, trasiga saker och sånt som de förra ägarna inte slängt utan ställt undan för att kanske laga det en dag.

När de tagit vad som fick plats på hans pickup så rensade Roger ut resten och la utanför vår mur där Fernando hämtade upp det en annan dag.

Fukt och mögel

Det luktade inte direkt hallon i utrymmet, men när all skit var borta blev även lukten bättre. Troligtvis en hel del mögel på de gamla trämöblerna. Det vill vi så klart försöka råda bot på.

Tröskel

Första åtgärden var att bygga en tröskel så att vatten inte kan rinna in. Mycket av regnvattnet som tidigare hamnade på plattan rann in i utrymmet. Nu när vi har hängrännor och samlar upp vattnet i våra vattentankar så är de mindre vatten på plattan. Och med tröskeln har vi stoppat detta helt.

Ventilation

En annan viktig sak är ventilation. Det finns två ventilationshål med en diameter på ca 10 cm, med nät för att förhindra ex. råttor att komma in. Nu har vi satt dit solcellsfläktar i dem. Den ena blåser in luft och den andra blåser ut luften. Eftersom de drivs av solen så sker det bara när solen ligger på. Den ena solcellen vätter mot öster, den andra mot söder.

Dörren

Dörren har fått nya fästen för hänglåset och rätats upp. En omgång färg skulle den också behöva, men det får vi ta framöver som underhållsarbete.

Förvaring av trävirke och i framtiden även mat hoppas vi.

Förvaring

I det här utrymmet kommer vi prova att förvara potatis och annan gröda från köksträdgården som kan tänkas trivas där inne. Vi tror det är vad de tidigare ägarna har använt det till också, med tanke på råttnäten.

Det är också vår förvaring för överblivet trävirke och fönster.

Kostnader

Det är endast fläktarna som vi har ett pris på, det andra materialet som används är sånt vi haft hemma. Fläktarna kostade tillsammans €26,-

Nu ska vi bara få igång odling så vi kan börja lagra något också!

Publicerat:

i:

2 svar till ”Projekt: Fixa ”källaren””

  1. Profilbild för Lena
    Lena

    Guld värt med en händig man. Roger är duktig ????

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Vi är ett grymt team!

Senaste inläggen

Väderprognos

Ourique, PT
Fair
06:5718:30 WET
OnsTorFreLörSön
18°C / 9°C
12°C / 6°C
14°C / 9°C
12°C / 7°C
13°C / 7°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.