Adventsfika & pynt, julen har börjat

För mig börjar julen den första advent och pågår till Annandag jul. Och nu är vi igång, för första gången på tre år firar vi jul.

I förra veckan började jag med förberedelser inför första advent.

Adventsbaka

För att kunna njuta av ett gott glutenfritt adventsfika så började jag baka i förra veckan. I alla recept har jag bytt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl. Det blev kolakakor, men vet inte vilket recept jag använde så kan inte länka, finns massor att välja på om du googlar. Dessutom favoriten chokladkolasnittar samt saffransrutor (alldeles för söta för min smak). Vi har även glutenfria pepparkakor som jag hittade i Silves Lidlbutik för några veckor sedan samt att vi fick en förpackning i ett paket från Sverige. Ska prova göra egen glutenfri pepparkaksdeg när den mörka sirapen kommit med vännerna vi ska hänga med snart. Ökensand är en kaka vi alltid haft på jul i vår släkt, men den blev inget bra med glutenfritt mjöl.

Och så gjorde jag egen mandelmassa enligt Ernst recept och doppade dem i smält choklad. Skulle även göra lussekatter till Roger med riktigt mjöl, men hittade inte saffran i vår butik här. Nu har jag dock köpt det så det blir bullbak vilken dag som helst.

Det blev ett väldigt gott fika, men jag hade tagit fram för mycket kakor så fick lägga in många i frysen igen!

Julpynta

På lördagen städade jag samtidigt som jag plockade bort alla prydnadssaker i hall och vardagsrum. När städningen var klar julpyntade jag och ställde julprydnader där hyllorna gapade tomma. Sovrummen och badrummet är frizoner, där är det som vanligt för jag tycker det är mysigast att koncentrera pyntet till rummen vi hänger i och att det känns riktigt juligt när en kommer in. I sovrummen behövs det inget julpynt i vårt hus.

Lite av mitt julpynt
Några fina konstnärstomtar

Jag har inte så mycket pynt, men tycker ändå jag lyckats få till en bra känsla så här första året i Portugal av pyntet jag använt i många år. Tror det blir lite mer textilier inför nästa års pyntande. Och kanske jag hittar något portugisiskt pynt också.

Julmusik spelas lite varje dag, och eftersom den spellistan har legat orörd i tre år njuter jag extra mycket av alla låtar jag sparat genom åren och fyllt på med nya julalbum som släppts!

Publicerat:

i:

6 svar till ”Adventsfika & pynt, julen har börjat”

 1. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Så duktig du är! Själv gör jag mindre och mindre och njuter av alla andras pysselresultat. Adventsstake har jag skaffat en ny, då min gamla köptes 1958, så jag är lite rädd att innanmätet torkat ihop och blivit brandfarligt. Min julduk på vardagsrumsbordet ska på samt några tomtar lite här och var. Det enda jag bakar är ökensand.

  Fortsatt Glad Advent önskar jag er!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det låter vettigt att byta ut den gamla staken. Njut av ökensanden för mig också 🙂

 2. Profilbild för FREEDOMtravel

  Mysigt med lite julstämning! Vi är dåliga på sånt där, men vi har pyttelite julpynt som vi faktiskt hämtat i förrådet, så snart ska det upp 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är härligt, särskilt när jag inte firat och pyntat på tre år.

 3. Profilbild för Lena
  Lena

  Håller med, mysigt hela december med allt ljus i fönstren och lussekatter o pepparkakor ????
  Sen är man trött på det och väntan på våren börjar. Kanske det blir Portugal då????☀️Vi hoppas innerligt ????????

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Håller tummarna för att ni kommer iväg!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 11°C
24°C / 12°C
26°C / 9°C
24°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.