Projekt: Riva brödugn

På norra altanen fanns det en enorm brödugn. Sprucken och som dessutom skymde vyn. Den är nu riven!

En del tycker att det är en dödssynd att riva ett sånt hantverk och jag kan absolut förstå det. Men en brödugn fyller ingen som helst funktion för oss. Dessutom var den sprucken och skulle behöva en hel del kärlek för att kunna används. Något vi aldrig skulle ge den då vi inte har behov av en brödugn. Och dessutom så var den bara stor och anskrämlig, inget vi vill ha på vår altan.

norra verandan
Norra altanten innan ugnen revs och servicehuset byggdes

Hur gjorde vi?

Först var det vår kompis Micke som tog sig an det fysiskt hårda arbete att slå ner den. Med handslägga. Men senare tog Roger vid och använde då slagborrmaskinen vilket var mycket effektivare. Men på slutet använde även Roger handsläggan då det var enklare när det inte var så mycket kvar.

Mickes hårda arbete klart

Allt material från ugnen ligger bredvid parkeringsplatsen, där vi hoppas få bygglov till ett garage så småningom. Så även om vi rivit ner så återanvänder vi materialet i alla fall!

Nu då?

Eftersom avloppet kommer ut på den änden av huset så är det inte alltid så att det luktar hallon där, så vad vi ska ha istället för brödugnen är inte bestämt. Det är för trångt för ett pingisbord. Finns lite olika tankar vi resonerar kring, men som sagt, vi vet inte än.

Först och främst ska själva betongplattan byggas på runt hela huset samt muren lagas. Det är ett jobb för Fernando.

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Fair
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.