spel på ipad, toca boca

Spel till barn på ipad

Jag läste någonstans för ett tag sedan att ett dagis köpt in ipads till barnen!

Min första reaktion var:
bra att de lär sig tekniken direkt, men ska vi verkligen uppmuntra att de spelar spel?

Jag har barn som nu är 19 & 20 år. Spelandet av Sims i olika former och många andra dataspel har varit en återkommande dust i vår familj. Min åsikt har varit att de spenderat för mycket tid vid spel som ska underhålla istället för att de ska använda sin hjärna och vara kreativa. Visst behöver vi avkoppling och verklighetsflykt emellanåt men i vår familj har tidsfördelningen inte varit något vi kommit överens om utan vi har alla fått jämka hit eller dit för att finna lösningar. Våra regler kring spelandet ändrades i takt med att barnen kunde hantera spelandet.

På den där tiden spelade jag själv alfapet på nätet, betapet.com, och fastnade alldeles för länge i perioder.

Med denna bakgrund kring spel var min första reaktion inte så konstig att förstå.

Min andra reaktion var: 
om ett dagis har köpt hem ipads för att kunna låta barnen spela spel på dem så måste det ju finnas bra spel

Nu vet jag inte vilka spel dagis tar hem, men jag har hittat en spelserie som min 5-åriga guddotter älskar! Spel som är lärande på många olika sätt. Dessutom är de så klart underhållande för henne. Att spelen tagits fram av ett svenskt företag tycker jag känns extra roligt och motiverade mig ytterligare att prova.

När jag laddat hem det första spelet satt jag i soffan tillsammans med min man och testade spelet. Vill ju veta hur man gör innan jag visar det för guddottern, så jag kan svara på alla hennes frågor. Dessutom ville jag verkligen se vad det var för spel jag hade planerat låta henne prova.

Toca Boca
Spelserien jag syftar på är Toca Bocas spel för barn. I deras spel ligger fokus på lek utan stress, regler och vinna/förlora. De funkar för iphone och ipad!

Det första spelet jag laddade hem var Teaparty. Man dukar och självklart väljer man porslin etc. själv, tänder lite ljus på bordet och skapar fin stämning med radion, där du kan välja kanal också. Man bjuder på olika bakverk och serverar te, kaffe och saft. Gästerna äter upp och ropar efter mer. De spiller ut sin saft och man får torka upp efter dem. När festen är slut, vilken den är när alla bakverk är uppätna, så ska det diskas.

Ljuden i spelet är fantastiska, t.ex. så gillar jag verkligen att det låter som att ställa en tallrik på ett bord, när man dukar fram tallrikarna. När ett glas välter så är ljudet helt identiskt med verkligheten. Sådana detaljer gillar jag! När jag satt där i soffan och testade spelet så fascinerades jag under hela spelets gång, inte bara av ljuden utan även av funktionerna och allt det där ”lilla extra”.

Nu har vi köpt hem flera av spelen, men inte alla. De kostar 7,- 15,- eller 22,- så man blir inte ruinerad av att köpa hem dem. Men jag tycker ändå att det är kul att ge henne ett nytt spel emellanåt. Idag köpte jag hem Hair Xmas som är gratis! Passa på jag vet inte hur länge det erbjudandet gäller!

Har du inte provat Toca Bocas spel så tycker jag du ska göra det! Sprid gärna länken så fler kan hitta dessa ljuvliga spel – dessutom gynnar vi ju ett svenskt företag när vi köper spelen.

Edit: av någon oförklarlig anledning fungerar inte räkneverket på knapparna nedan just i detta inlägget, men dela gärna med dig ändå!

Publicerat:

i:

2 svar till ”Spel till barn på ipad”

 1. Profilbild för Björn / Toca Boca

  Hej! Kul att du gillar våra appar! Och just Toca Hair Salon – Christmas Gift kommer vara gratis hela tiden. Men man ska passa på ändå – då blir det roligt längre 🙂

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Tack Björn för din kommentar! Keep up the good work med era appar 🙂

Vädret

Ourique, PT
25°
Växlande molnighet
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.