Liv utan behov av semester

Vår livsstil kräver ingen semester

Nu drar alla iväg på semester, längtan efter de 4-5 veckornas ledighet är över. Nu ska det levas!

Vi vet precis hur det känns, vi har haft det exakt likadant innan vi blev egna företagare för 12 år sedan. En anledning för oss att driva eget företag är just det att vi själva bestämmer när vi ska jobba och när vi ska vara lediga. Vi har oftast haft mer ledigt än de lagstadgade 5 veckorna.

Vad är semester då?

Finns beskrivet på Wikipedia. Men när jag skriver semester så syftar jag på tid där jobbet stängs av. Där en kan bestämma över sin tid till 100%. Om en sen väljer att svara på mail från kunder eller sin arbetsgivare så påverkar inte det om det är semester eller inte i mina ögon. Semester är frihet.

Lite historik om vårt företagande

För att förklara vad jag menar med att vi lever ett liv där vi inte har ett behov av semester så vill jag backa bandet till när vi blev egna företagare. En del av vår bakgrund har du kunnat läsa i inlägget om hur vi kan jobba och resa samtidigt.

2007 – 2014, Vimle

Vi flyttade till landet, lämnade ekorrhjulet med en helt annan livsstil i fokus. Vi drev ett glasmästeri på vår gård. Vi startade även VimleWebb där. Men vi jobbade bara mycket under sommarhalvåret när behovet av glasmästeritjänserna var som störst. Även om webbproduktioner krävdes året om så var det inte något som då upptog all min tid. Vi jobbade och levde i en skön harmoni med växthus, jobb, nätverkande, renovering av gård, självförsörjande odling, minigrisar, familj och vänner. Vi hade ingen semester, utan njöt av ledighet ofta och mycket. De sista två åren gick Roger utbildning och pendlade sen till Alingsås dagligen som anställd. Livsstilen förändrades.

2014 – 2018, Alingsås

Trött på pendling och med stor reslust sålde vi gården och flyttade till en central lägenhet i Alingsås. Vi jobbade båda extremt mycket, dels för att behovet hos kunder & arbetsgivare var stort och vi ville även ha pengar för våra resor. För första gången i mitt företagande var det pengar som var drivkraften.

Jag hade en stor och slitsam personlig sorg att ta mig igenom och jobbet var en tillflykt. Det var inte ovanligt med arbetsdagar på 12-16 timmar. Vi reste enormt mycket, ofta 4-dagars weekendresor, vilket till slut också blev väldigt stressande, det gällde att bli klar med jobbet så vi kunde resa iväg och ”koppla av”. Semester hade vi några veckor varje sommar, men vi hann inte varva ner förrän det var dags att köra på igen, och jag var alltid tillgänglig för kunderna. Vi trodde inte det var någon fara med vårt tempo, vi trodde vi hade kontroll.

2018 -> FrankieBoy

I april 2018 flyttade vi in i FrankieBoy. Jag hade året innan börjat säga nej till nya kunder, för jag insåg ju till slut att det inte gick att fortsätta i det tempot jag hade. Det var då, när tiden fanns för samtal igen, som våra planer på nya förändringar började ta form och vi sen flyttade in i husbilen.

Lever ett liv utan behov av semester

Idag har vi ingen semester. Vi har hittat vårt sätt att njuta av både arbete och fritid. Vi räcker till för våra kunder. Vi är inte ”pengakåta”, vi är mer intresserade av tid, gemensam tid. Vår frihet är grundplåten i våra liv. Vi är övertygade om att det bästa sättet för oss att vara lyckliga och fria är minimalism. En livsstil där vi lever långsammare och fokuserar på det som är viktigt.

Och vi vet ju hur det är att inte leva så här, och vi kan definitivt säga att det här gillar vi mer. Livet i Vimle och livet vi lever nu skiljer sig inte så mycket, vi är bara mer rörliga nu än vad vi var där. Så vi har mycket större frihet nu Men båda livsstilarna tilltalar oss. Självhushållningsliv och nomadliv. Men särskilt ett liv utan behov av semester.

Bilden är från badbryggan i Rimforsa, vid Kinda kanals ställplats.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

13 svar till ”Vår livsstil kräver ingen semester”

 1. Profilbild för C.H.A
  C.H.A

  Så härligt med ett sån fantastisk livstil man blir nästan lite sotis , fast jag unnar varje människa att få leva som man själv önskar ??‍♀️???

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag tycker absolut att varje människa ska leva som den önskar 🙂

   1. Profilbild för C.H.A
    C.H.A

    ??‍♀️????

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är det härligt att leva som man själv önskar,och trevligt med förändring!

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja friheten att välja sitt eget liv önskar jag varje person.

 3. Profilbild för Tone

  Bra skrevet og bra resonnement :-). Som du vet så tenker vi ganske likt her. Det er viktig å ha det bra og leve godt her og nå med hverandre. Stress og mas er vi ferdig med.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi tänker lika här 🙂 Vi har för lite tid på jorden för att inte själva välja hur livet ska levas. Tänker vi.

 4. Profilbild för Annika

  Det är helt fantastiskt! Vi är också mobila och kan jobba från var som i världen. Det vi känner nu är att vi tagit på oss för mycket jobb så vi kommer också att dra ner på det i framtiden!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är lätt att en tar på sig för mycket. Vi är väldigt vaksamma och känner att tiden i Sverige faktiskt gett oss för högt tempo, kanske därför vi inte blir av med våra förkylningar.. 😀

 5. Profilbild för Kors och Tvärs

  Det är så rätt det ni gör. Livet går inte i repris. Även om en tycker att det rullar på så bra och allting är sååå roligt vet en inte alls hur morgondagen ser ut. Den kanske jag inte får uppleva om det vill sej illa.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack vännen! Nej, det går inte i repris och att göra aktiva val känns viktigt.

 6. Profilbild för Lillan Kind

  Frihet är för mig bland bland det dyrbaraste som finns. Att inte behöva semester för att man lever på ett sätt så att det inte behövs låter fantastiskt!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så känner vi! Vår frihet är verkligen enorm.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
16°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
33°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.