bo utanför europa

Varför bor vi bara i Europa?

Träffade ett par läsare som hastigast för ett tag sedan och de ställde ovan fråga om varför vi bara rör oss i Europa, det har vi nu reflekterat lite kring.

Vi rör oss ju bara i Europa, varför det? Finns ju många andra världsdelar att utforska.

Innan vi flyttade in i FrankieBoy, idag för 700 dagar sedan, reste vi väldigt mycket. Vi tog till exempel flyget till Abu Dhabi, New York, London och andra platser som inte alla låg i Europa. Tåget använde vi på resor inom Sverige. Innan vi träffades var Roger i Kina och Australien. Så vi har sett annat än Europa. Och visst finns det intresse av att se mer utanför Europa på sikt. Japan är ett resmål som vi båda är nyfikna på till exempel.

Inget sug på annat

Men vi känner inget sug av att åka längre bort just nu, i Europa har vi ju massor kvar att uppleva och så länge vi känner så finns det ingen anledning att dra utanför Europas gränser. Europa erbjuder dessutom ett klimat som är perfekt för oss och det är ju en av anledningarna till att vi bor i FrankieBoy.

En vacker dag kanske vi längtar längre bort, då finns det förhoppningsvis inget som hindrar oss att resa. Om det så blir med flyg eller husbil får vi se när och om det blir aktuellt.

Grand father rule

Vi kör FrankieBoy med våra B-körkort eftersom vi tagit dem före 1996. I EU är det okej, men i länder utanför EU kan de tycka att våra körkort inte gäller för en tung kompis som Frankie. Mindre risk för strul om vi håller oss inom EU.

Tills vidare hänger vi alltså i Europa och vi är väldigt nöjda med detta stora och varierande vardagsrum som vår egna världsdel ger oss.

Ta gärna en titt på våra bucket list inlägg (det finns många kvar att skriva) så ser du att vi har mycket kvar att uppleva i Europas länder.

Bilden förställer stranden i Tarifa där Afrika faktisk kan ses i på andra sidan havet.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”Varför bor vi bara i Europa?”

 1. Profilbild för Lena

  En annan viktig sak är väl också det Europeiska sjukförsäkringskortet och hur länge vi är utanför Sveriges gränser. ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Fast det går ju att teckna andra försäkringar om en vill 🙂

 2. Profilbild för Lena

  Jo, absolut! Men då pratar vi inte om den sparsamma budget vi har. Tänkte bara i banorna vad som talar mer för Europa. ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jaha, du tänker så 😀

 3. Profilbild för Marita
  Marita

  Jag känner så med. Har varit så mycket runt om i världen i en massa år, så nu är jag bekväm med att se mer av länder som jag flög över tidigare ????☀️.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så skönt att vara nöjda med där vi är när vi färdas.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
23°C / 12°C
23°C / 12°C
25°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.