virka korgar

Virkat små korgar

Jag gillar att använda mina händer, och när jag inte har något direkt att peta med i trädgården så handarbetar jag gärna.

Så dels har jag ju börjat med makramé som jag redan berättat om, men jag har också nyligen virkat ett gäng små korgar. Jag har själv en korg i hallen för nycklar och annat smått som en inte vet var en ska lägga (fast min är köpt..).

Brukar dubbelvirka grytlappar, men så kul att komma på en ny sak att virka.

Husmatchande dubbelvirkade grytlappar till vår grill.

Nu har jag i alla fall några nya ”gå-bort-presenter”. Korgarna är ju bra att lägga det egenodlade i, vilket jag brukar ha med mig när vi besöker någon.

Garnet har jag köpt på nätet, hos Welcome Yarn, som säljer återvunnet garn. Finns så mycket fina garner där.

Garn från Welcome Yarn
Pågående korg, en mellanstor grå

De här korgarna är otroligt enkla att göra och detta lite tjockare garnet gör dem väldigt stabila. Det är bara fasta maskor i en rund botten där jag ökar när jag tycker det verkar behövligt, vill ju botten ska vara platt. Sen aviga fasta maskor för att få första raden på ”väggen”. Sen bara fasta maskor tills den fått höjden jag vill ha. Genom att vika ner kanten så göms även avslutningen.

Vad virkar eller stickar du?

Publicerat:

i:

22 svar till ”Virkat små korgar”

 1. Profilbild för LillaSyster

  Jag virkar inte alls=) Men fina korgar gör du! Perfekt att lägga dina egenodlade godsaker i.
  Har läst ikapp nu – är precis som du…..det går över. Här söks inte läkarvård i första taget. (Det mesta går ju över….dock inte lunginflammation och menisk/artros skador) Snabbt du kom in till- bra jobbat. Hoppas att det inte är några större saker.
  Ha en bra dag, nu ska jag cykla till jobbet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Jag gillar dem oxå 🙂 Ha en bra dag du med!

 2. Profilbild för Veiken

  Oj så fina små korgar. Du är ju en fena med virknålen. Jag gjorde tappra försök i min ungdom, men det rann ut i sanden. Däremot har jag stickat en del tröjor som enligt mig blev riktigt bra. Det ligger i träda sedan många år. Tyvärr har jag inte tålamodet att sitta där med stickor och garn. Avundas er som kan!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, gillar att använda händerna och jag bara gör, blir som det blir. Kläder har jag aldrig gett mig på, följa mönster slaviskt fixar jag inte.

 3. Profilbild för Äventyret framtiden

  Korgar av olika slag brukar man sällan få för många av. Om man inte behöver sådana själv så är det bra gå-bortgåvor att lägga någonting i.
  Jag virkar ibland, jag stickar ibland, jag syr, jag ”papiermachear” osv. beroende på vad som känns bäst för tillfället. Senast virkade jag glasunderlägg, vilket jag aldrig har trott att jag skulle göra men en väninna kläckte ur sig att hennes börjar bli så sunkiga. Så snart så har hon ett dussin nya. Ska bara stärka dem lite först. Tror att hon blir överraskad och glad.
  Dina korgar är härliga, smårustika, gillar sånt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul ide med glasunderlägg, obrigada pela dica! Stärka har jag inte provat, än iaf. Med tjockt garn blir det lite mer rustik känsla. Någon färg du gillar bäst. 😉

 4. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Det är avkopplande att brodera, läser gärna böcker om olika handarbeten 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är det absolut. Om inte mönstret är för avancerat 🙂

 5. Profilbild för Barbro

  Vilken bra present! Som en något ohändig person så uppskattar jag sådana presenter jättemycket.
  Blev faktiskt lite virksugen nu. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du blev lite virksugen 🙂 Kanske du oxå tåtar ihop en present då.

 6. Profilbild för Ingrid

  Vilka söta små korgar du virkat och vilka utmärkta presenter!
  Jag har handarbetat väldigt mycket: broderat, virkat och stickat, men nu vilar mina händer. Nu knapprar fingrarna bara på datortangenter, trycker på olika fjärrkontroller och på mobilen förstås.
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja händerna flyger över tangenterna här med 🙂

 7. Profilbild för Susjos

  Vilka fina korgar! Något som jag absolut inte är bra på, så är det handarbete! Syslöjd i skolan var inte min grej, hihi! Men jag är bra på annat!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja vi är alla olika, med olika skills. Livets tjusning!

 8. Profilbild för BP

  Väldigt läckra korgar. Du verkar vara duktig på det mesta som kräver att man är händig:-) Min mamma var en mästare på sticka och virka. Jag har absolut inte ärvt den talangen. Har faktiskt aldrig virkat eller stickat nåt…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Eftersom du inte provat så vet du inte om du har det! Tänk om du är född virkningsmästare?

 9. Profilbild för Ditte

  Vilka fina korgar i vackra färger. Och så användbara de är till mycket.
  Så roligt både att ge bort och få en korg.
  Vad gäller handarbeten så avstår jag, är inte intresserad, och tar hellre en bok eller lagar asiatisk mat. Men jag är väldigt road av andra som handarbetar och får till det. Gäller att måla, göra saker i keramik m.m-
  (Min mamma och mormor var suveräna på detta och jag är uppvuxen med handarbeten men andra intressen lockade mig mer både när jag växter upp och som ”gammal”.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är väl fantastiskt att vi kan och gillar olika saker! Mitt handarbetande går i vågor.

 10. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Så fina och trevliga små korgar! Bra gjort kära dotter!
  Kram från mamma

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Är väldigt nöjd med dem.

 11. Profilbild för Lena
  Lena

  Så fina och så användbara 👍
  Själv stickar jag en tröja, ca 15 cm kvar på sista ärmen. En utmaning med mönstret som börjar vid halsen och stickas ner med rundstickor. När den är klar blir det raggsockor från stl 25 – 43. Du förstår alla ska spara el i vinter så då får det bli något värmande på fossingarna 😍🧶🧶🧶

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt användbara! Vad smart med raggsockor för att slippa ha hög värme på.

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.