Accessoar – fem frågor en fredag

När jag gick igenom mina oanvända bilder igår så hittade jag en bild på min hand och med mina ringar på. Funderade på när jag skulle få användning för den bilden.

Så när jag såg att Elisamatilda idag hade frågor om just accessoarer så kommer ju den bilden till användning. Överst beskuren hårt och längre ner så som jag fotade den.

Här är mina svar på veckans fem frågor:

1. Vilka kläder skulle du kunna gå i en hel helg?

Nästan alltid när jag ska besvara de här frågorna inser jag att jag lever så annorlunda. För jag har inte andra kläder på helgerna än på veckorna. Inte när jag bodde i Sverige heller. Jag går i de kläder jag trivs i vare sig det är helg, vardag, fritid eller jobb.

Här i Portugal går jag i shorts och T-shirt eller linne varje dag under typ 9 månader. De kallaste månaderna är det mysbyxor istället för shortsen och så en tunn kofta över T-shirten. Har väldigt lite kläder, inte alls intresserad.

2. Förutom solkräm, hur skyddar du dig mot solen?

Skugga, absolut bästa solskyddet. Keps eller vegamössa när jag promenerar.

3. Vad bär du med dig varje dag?

Telefonen är alltid nära. Kameran också numera.

4. Har du klocka på vänster eller höger arm?

Har ingen klocka, inte använt det på många år. Använder telefonen om jag behöver veta vad klockan är, eller frågar Roger som har en AppleWatch.

5. Vilken typ av accessoar bär du oftast?

Använder bara förlovningsringen tillsammans med en annan ring, som jag fick i julklapp av Roger tidigt i vår relation. Min vigselring har jag dessvärre tappat för många år sedan. Och så mina glasögon, de åker på innan jag går ur sängen på morgonen.

Förut använde jag många ringar, på i princip alla fingrar. Halsband och armband är också något jag tyckte om. Ibland kan jag ha armband med pärlor gjorda av plast som städats från stränder, via organisationen 4Ocean.

Publicerat:

i:

30 svar till ”Accessoar – fem frågor en fredag”

 1. Profilbild för en vanlig man

  Läst.
  Då jag inte ser nån Gilla-knapp så tar jag en kommentar för att visa att jag läst dina 5 svar. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nä gilla-knappar gillar jag inte 🙂 Tack!

 2. Profilbild för Ingrid

  Glasögonen och hörapparaterna glömde jag alldeles bort, men de kan kanske inte räknas som accessoarer?
  Ha en fin fredag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Glasögonen tycker jag kan vara en accessoar, men vi räknar väl in vad vi vill tänker jag 🙂 Detsamma!

 3. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Vi är väldigt lika på den här fronten du och jag!
  Precis som du går jag omkring i shorts och linne, nästan året om, när det blir kallare åker mysbyxorna på och en varm tröja finns i närheten utifall att. Sandaler och vandringsdojor gäller på fötterna. Jag är tråkig som bara den när det gäller att s.k. klä upp mig. Mina väninnor här har lite svårt för att jag alltid har Dechlatonkläder på mig…Det är svårt att få en gammal hund att sitta 😉 Fast jag är på gång att sy mig en sommarblåsa…ska bara titta in i en tygaffär så…Så det finns hopp, haha.
  Smycken, vigselringen, örhängen /knoppar, samt till finare tillfällen ett hängsmycke och två örringar jag har fått av Uffe. Ungefär så …
  Klocka nej, har inte haft sedan jag var tonåring. Det går bra ändå…tid finns överallt att kolla upp.
  Glasögon på när jag ska läsa, annars inte.
  Telefonen finns i närheten men inte alltför nära
  Ungefär så ser jag ut …

  Fredagskram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Våra likheter hopar sig 😉 Jag struntar i vad andra tycker om mina klädval numera, så jag lovar att jag inte har svårt för ditt val av Decathlonkläder. Jag vill också ha en sommarklänning. I linne. Inte hittat nån än, men fortsätter leta. Regnkram minsann!

 4. Profilbild för Violen
  Violen

  Fina ringar! Tråkigt att du har tappat vigselringen men det är inget man kan göra något åt! Skön nivå på din klädsel! Jag gillar också lite lättare klädsel men här blir det långa mysbyxor i stället för shorts.
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är synd att vigselringen är borta, men det är inget att hänga läpp över. Jag gillar inte kläder så det blir det jag trivs i. Detsamma!

 5. Profilbild för Susjos

  Just ja, glasögonen har jag ju alltid med mig också, de glömde jag bort när jag svarade på frågorna, liksom telefonen! Vigselringen har jag kvar, men förlovningsringen har jag tappat nyligen, så trist! Vi har pratat om att köpa nya vigselringar, men det blir aldrig av!
  Skönt att kunna gå i t-shirt och shorts varje dag…
  En skön bild på ert hus med skuggan framför, snygga ringar också!
  Ha en fin kväll!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Trist att du också tappat en av dina ringar. Ja det är underbart att gå i shorts jämt. Nästan. Detsamma!

 6. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Jag klär mig också likadant vare sig det är helg eller vardag men under min kontorstid tänkte jag lite mer på vad jag satte på mig. Skönt att kunna gå i det man trivs i 😀
  Vad synd att du har tappat vigselringen men du har ju ändå två fina ringar som kommer från din man. Det kanske kan kompensera lite. Skönt att stanna i skuggan när solen bränner. Det och täckande kläder är det bästa solskyddet sägs det.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag hänger inte läpp för den tappade ringen, huvudsaken är ju att äktenskapet inte tappas 🙂 Ja täckande kläder är bra, men inte vita bomullströjor.. det räcker inte för den starka solen här, även om det dämpar så klart.

 7. Profilbild för Kina

  Jag schavar mest omkring i myskläder här hemma, men jag vill allt sätta på mig något annat om jag ska ut på byn. Och då menar jag inte något väldigt snofsigt, utan ett par jeans/byxor och en något så när hel/ren/snygg skjorta eller tröja upptill. Och det är inte för någon annan skull utan helt och hållet för att jag ska känna mig bekväm. Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hel och ren är väl en bra grund i valet av kläder tänker jag! Trevlig kväll!

 8. Profilbild för Micke

  Kör ju också med samma kläder vare sig jag är hemma eller ute.
  Önskar dock att jag kunde har shorts året runt, absolut, både inne och ute.

  Ha nu en fin inledning av helgen. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nu är det väl i alla fall shortsväder i Sverige också? Åtminstone vissa dagar. Detsamma!

 9. Profilbild för Hanneles bokparadis

  jag tar nog på mig ”stadskläder”, vilka jag trivs med, ganska ny vigselring, dan gamla krympte…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Om jag har trädgårdskläder så byter jag till rena shorts och T-shirt om jag ska till ”stan”.

 10. Profilbild för Paula Merio

  Jag är inte heller intresserad av kläder, deras syfte är att hålla mig lagom varm eller sval beroende på årstid. Glasögon bär jag alltid, räknar inte dem till accessoarer då jag inte ser ett jota utan dem.
  Jag är en person som trivs i skuggan, utom när det viner iskalla vindar som nu senaste veckan. Då tinar jag gärna upp i en stol i solen där det råkar vara lä.
  Dina ringar är fina, och den flätade är så speciell.
  En skön helg i solen eller skuggan önskar jag dig

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt så tycker jag om kläder med. Tack, jag älskar den flätade ringen och linjerna i förlovningsringen som gör den lite annorlunda än den helt släta. Solvärme är underbart, men det kan ju bli för mycket av det goda också. Detsamma!

 11. Profilbild för Hannas krypin

  Så härligt att kunna gå i sommaroutfit nästan hela året. Gillar riktig vinter men föredrar helt klart den varmare årstiden vad gäller kläder. Så skönt ju att bara kunna ta på sig ett par skor så är man redo att gå.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är fantastiskt skönt klimat här 🙂 Passar mig ypperligt

 12. Profilbild för Marianne

  Oj, här hade jag missat igår! Eftersom jag nästan alltid haft oregelbundna arbetstider så har jag inte hellre några andra kläder på helgen. Men om jag ska till stan kanske jag sätter på mej annat än linne och shorts/jeans. Väldigt snygg ring, är den gjord speciellt till dej? Jag har oftast 6 ringar på, men har alltid två som jag beställde hos guldsmed -78 och har burit sen dess, där beställde jag även ett hjärta till halskedjan som alltid är på.
  Nu ska jag läsa dagens inlägg 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det blev två inlägg igår, lätt att missa ett då 🙂 Och ja, ringen är specialgjord för mig.

 13. Profilbild för Klimakteriehäxan

  Väldigt fina ringar! Och du har helt rätt: ”helgkläder” finns väl knappast längre i någon enda människas medvetande? Även om jag gärna byter outfit är ”finhetsgraden” nog ungefär den samma. Jag skulle också leva i shorts och linne om vädret tillät. Men aldrig keps, däremot en juste hatt (i herrmodell),

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, jag gillar mina ringar väldigt mycket. Hade gärna använt hatt istället för keps, men inte hittat någon jag trivs i. Än.

 14. Profilbild för Anna Viebke
  Anna Viebke

  Uniform på jobbet, annars blir mitt val det jag trivs bäst i. För mig blir valet oftast jeans. Älskar ingångna jeans. Tar lite tid innan de är perfekta men det är de värda. Klockan på höger arm, smycke i form av halsband, fotlänk, tåring, armband, örhängen i minst tre hål och ringar. Jösses, minst sagt utsmyckad 😊
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja du gillar verkligen smycken förstår jag 🙂 Jeans var det längesen jag bar! Kram!

 15. Profilbild för Ajli

  Vad kul att få läsa dina accessoartankar. Jag är sämst på accessoarer. Glömmer ofta att ens ta på mig förlovnings/vigselring, men tror det är för att mina har blivit för små så jag har symboliska ANDRA ringar nu och det är liksom inte samma grej. Kan knappt ha halsband eftersom jag har en så himla besvärlig sköldkörtel. Men klocka och något örhänge har jag gärna. Eftersom jag har töjt ena örat så det inte längre går ihop mer än typ 10 mm har jag alltid en tunnel eller plugg i höger örsnibb 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kan förstå du fyller tomrummet i snibben 🙂

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.