Drama apelviken

Drama i Apelviken

Vi stod några dygn på en av våra favoritplatser, Apelvikens ställplats, över helgen. Och på lördagen satt vi på första parkett för dramat som utspelades.

Som husbilsägare är det inte lätt att förstå alla outtalade regler. Med det sagt så skulle jag vilja uppmuntra till ödmjukhet.

Husbil 1 kör in på platsen bredvid oss som blev ledig på lördag morgon. Sedan hör vi höjda röster och förstår att den personen som skällt ut föraren av husbil 1 anser att de knött sig före i kön. Vilken kö kan en undra för det stod ingen husbil på ställplatsen som köade.

Husbil 2 (den som skällt ut husbil 1 för att ha gått före i kön) hade sin bil på en annan parkering och trodde de kunde markera sin plats med en stol eller två. I argumentationen med husbil 1 sa de även att de hade betalat för platsen redan. Och det är lögn eftersom betalning sker på eftermiddagen/kvällen när den trevliga inkasseraren går runt bland bilarna.

Till slut gav de upp argumentationen med husbil 1. Husbil 2 kom sedan inkörandes på ställplatsen, men istället för att ställa sig mitt på ställplatsen för att visa på att de vill ha nästa lediga plats så körde de in bredvid en annan bil, där det är parkering förbjuden. Och på det viset är de alltså osynliga för nya bilar som kommer.

Husbil 3 anländer och den ställer sig mitt på ställplatsen och startar kön. Då kommer huvudpersonen, en av personerna i husbil 2, och meddelar föraren i husbil 3 att husbil 2 minsann är först i kön. Husbil 3 verkar acceptera och släpper fram husbil 2 framför sig i kön, då husbil 2 nu troligen förstått hur det går till för att få nästa lediga plats. Husbil 3 ger upp efter en stund och lämnar ställplatsen.

Husbil 4 kommer, och den känner en annan av husbilarna som redan står parkerade. Det blir en ledig plats och Husbil 2 är tom. Den står där först i kön men var övergiven. Så då skyndar sig husbil 4 att ta den lediga platsen. Så klart.

Husbil 5 kommer. Samma sak händer som med husbil 4. Det blir en plats ledig men husbil 2 är inte på plats. De är väl och badar.

Lyckligt slut!

Huvudpersonen (Husbil 2) hade tidigare gått runt till alla bilar och frågar om de skulle åka och någonstans fick de napp förstod vi senare. De hade gjort en överenskommelse med någon som skulle flytta sin bil senare på eftermiddagen och då kunde de lugnt njuta av sol och bad i några timmar och ändå vara säkra på en plats.

Slutet gott – allting gott. Alla fick plats och husbil 2 fick bästa platsen av de som blev lediga idag, på första raden mot havet. Jag älskar lyckliga slut!

Och vi tackar för underhållningen! Men hoppas på större ödmjukhet och respekt nästa gång, även om det skulle ge oss mindre underhållning. Tur vi har solnedgångarna att underhållas av 🙂

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till ”Drama i Apelviken”

 1. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Troligen kommer vi att få uppleva fler och fler draman av det här slaget ju fler vi blir som tycker det är toppen med husbil.
  Vi var med om en liknande huggsexa på Orust för några veckor sedan, men när kvällen närmade sig fanns det ändå lediga platser….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja, vi är många bilar som vill få plats. Förhoppningsvis öppnas fler platser, det finns ju pengar att tjäna för den som vill 🙂

 2. Profilbild för Peter Petersson
  Peter Petersson

  Lyckliga slut är bra 🙂
  Med mängden bilar och folk försvinner ibland ödmjukhet och hänsyn. Folk är alldeles för genomstressade. Ibland är det lite kul att iakttaga och ibland blir man trött på folk.

  Suss o Peter

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Den här gången blev vi både trötta och underhållna 😀

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Tänk va skönt det är att ”Fricampa” vid en sjö! 🙂

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det! Men det är också väldigt skönt att vara precis vid havet 🙂

 4. Profilbild för Eva Dramin

  Kan ju förstå varför alla ska vara vid västkusten i semestertider. Det är ju fint där. Men så fullt. Själv så föredrar vi att köra i norra Sverige på sommaren. Här är det gott om plats och mycket fina platser att parkera vid, Här finns det billiga ställplatser och många fina gratis platser vid älvarna. Varför trängas i södra delen av Sverige.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi kommer också köra i norra sverige någon sommar. För oss är det dock viktigt att vara nära familj och vänner när vi väl är i Sverige 🙂

 5. Profilbild för Anki

  Slutet gott i alla fall – jisses! En av anledningarna att vi inte åker till de allra populäraste platserna … orkar inte tjafsa om bagateller!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det kan ju bli lite väl mycket drama ibland. Men Apelviken är en av våra favoriter.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.