Grisuppdatering

Det var ett tag sedan jag skrev om grisarna så här är det en liten kort uppdatering:

Belle: tjock och go, magen släpar i marken på kvällen när hon går in, för hon betar konstant. Hon bryr sig inte alls om att det regnar, igår var hon ute hela dagen nästan och hon var rent utsagt ”pisseblöt”, det var bara vid störtskurarna som hon gick in i lösdriften. Hennes dräktighet verkar ha stannat upp en aning, hon växer inte så mycket mer just nu. Däremot har hon börjat fylla i juvret lite smått, inte så att det är några tydliga ”limpor” under magen, men hon har fått lite bröst och bröstvårtorna har förändrats. Den 11 juni är det planerad grisning.

Torsten: han har ju alltid varit en fantastiskt kelig gris, men sedan han kastrerades har det blivi ännu mer av den gosiga varan. Hans intresse för tjejer har ju försvunnit även om han fortfarande hoppar upp på Gry en gång vid varje brunst för att se om det funkar den här gången :-). Mat är däremot hans nya nöje och jag har fått minska hans fodermängd. Han och Gry är de absolut bästa vänner, och man kan nästan tro att de har en riktigt far-dotter relation för de är så otroligt tighta!

Gry: har anpassat sig väldigt väl i flocken! Det är bara Chico som markerar tydligt för henne när hon är för nära honom. Hennes bantning går det väl inte så bra med, hon har ju fri tillgång till gräs, vilket hon utnyttjar till fullo. Jag behöver inte klippa i hagen i år verkar det som! Hon är en väldigt nyfiken tös, kommer fram så fort man är ute och vill se vad man gör. Men att bli klappad på är inte något hon verkar tycka om. Vi får ju ta i henne mer och mer, och varje gång som hon äter så klappar jag henne flitigt :-). I början sprang hon faktiskt iväg från matskålen om jag så bara sträckte ut handen.

Chico: den här mannen är som han alltid varit, men bebis! Ibland undrar jag hur smart han är,  för driften av att behålla sin rangordningsplacering är hos honom så stark att den styr allt. Exempelvis när vi kelar, han och jag. Han ligger så gott i halmen i hagen och jag sitter/ligger hos honom. Så kommer nån av de andra förstås, då reser han sig upp och jagar iväg den grisen som kom. Då går jag med… bara för att försöka lära honom att om han gör så, så får han inget kel heller. Den varianten har jag kört med i två år, sedan Belle kom! Men fortfarande gör han samma sak. Ibland morrar han bara och det räcker ju, så varför inte alltid använda den signalen?! Då stannar ju jag kvar hos honom och de andra kan smyga runt och lägga sig på andra sidan om mig, alla får sitt kel och jag är i himmelriket!

Publicerat:

i:

4 svar till ”Grisuppdatering”

 1. Profilbild för Katarina
  Katarina

  Hej! Jag tänker på Fabbe då jag läser om Gry. De är nog ganska lika varandra för Fabbe är inte heller någon kelgris.Han lägger sig aldrig då man kliar honom och det är inte alltid han vill att man kliar honom, men han vill alltid komma fram och hälsa.
  Vad kul att allt gick bra med Torsten och hoppas att Belle inte behöver bli så mycket tjockare.Jag brukar också få fundera på om grisar egentligen är så smarta, men det är väl som med oss människor att det inte alltid är förnuftet som styr. 🙂

 2. Profilbild för Maria
  Maria

  smart o smart… huvudsaken är att ingen kelar med MIN matte *s*

 3. Profilbild för Erica
  Erica

  Hej Anna,

  vill bara kika in och säga hej. Jag hoppas att du och din familj mår bra! Kram Erica

 4. Profilbild för Anna

  Katarina – vad kul att du ser likheter! jag hoppas oxå hon slipper bli tjockare nu, det verkar tungt för henne
  Maria – så sant som det är sagt
  Erica – jodå vi mår prima, hela högen! Tack! Kram

Vädret

Ourique, PT
11°
Fair
06:5920:06 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 11°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
28°C / 11°C
26°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.