harry & Meghan dokumentär

Harry & Meghan

Vet inte om jag är en rojalist eller inte. Har faktiskt ingen bestämd åsikt om i fall kungahusen ska finnas eller inte. Däremot har jag en väldigt stark åsikt om vad som visades i den här dokumentärserien.

När det gäller det svenska kungahuset har jag inga kommenterar alls, konstigt nog så är jag inte ett dugg intresserad av den svenska kungafamiljen.

Däremot är jag desto mer intresserad av den brittiska kungafamiljen. Kanske det beror på att jag har en stark dragning till England och London, men kanske mer på grund av alla filmatiseringar och TV-serier jag sett om Queen Elisabeth. I Netflix serie ”Crown” där senaste säsongen handlade om Diana, som ju blev väldigt utsatt av media och dessutom utan stöd från kungafamiljen.

I Netflix TV-serie (6 avsnitt) om Harry & Meghan återupprepar historien sig. Dokumentärserien är som en lång intim intervju med Harry, Meghan, deras vänner och anställda. Vi får höra om hur de träffades, uppleva deras vardag och allt obehagligt som de tvingas gå igenom. Vi får se deras version av det som hände fram tills de avslutade sina rojalistiska uppdrag. En version som är helt olik den som engelsk media förmedlat.

Att få se hur stark deras kärlek är, hur de hanterar svårigheterna tillsammans och se hur deras värderingar är starka övertygelser som styr deras liv åt det håll de vill, är otroligt berörande och inspirerande!

If my mother was here now, she and Meghan would be thick as thieves.

Prince Harry

Oavsett om en är en rojalist eller inte så är detta verkligen en mycket intressant serie som jag rekommenderar att se.

Publicerat:

i:

34 svar till ”Harry & Meghan”

 1. Profilbild för Anette

  Att följa det engelska kungahuset genom åren är som att se ett riktigt drama. Fyllt av allt.
  Jag såg ett program igår kväll som handlar om vår prinsessa Birgitta. ”Sessan- en kunglig saga”, se den gärna så kanske ditt intresse för vårt kungahus väcks.
  Önskar dig ett gott slut på 2022.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag följer ju bara engelska kungahuset via dokumentärer och serier, inte alls via tidningar. Ska kika in Sesssan – en kunglig saga. Detsamma Anette!

 2. Profilbild för Kraka

  Jag vet precis hur jag ställer mig till monarkier. Har hört mycket gott om den serien och ska försöka få tid att se den nästa år.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Den är absolut sevärt, tycker jag.

 3. Profilbild för Äventyret framtiden

  Får jag tillfälle till det så ska jag se både den och också Sessan. Är lite trött på sensationen som uppstår runt dem i massmedia men jag har inte intresserat mig nämnvärt alls. I stort sett läst rubrikerna, ungefär. En fascinerande värld är det hur som helst, en övergång mellan konservativt och nytänkande ställer till det, så är det alltid när någonting är i förändring. Troligen har det alltid varit så under tiderna som gått men då fanns inte massmedia på samma sätt. Tack för tipset Anna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är just hur kungahuset i sig styr media som är det otäcka. Och det framgår väldigt tydligt i den här dokumentären. Det som står att läsa i tidningar är inte att lita på i detta fallet i alla fall. En skön fredag önskar jag dig!

 4. Profilbild för Madde

  Jag har inte sett något av dom. Ändå härligt att se hur han ställer upp på henne trots att han mer eller mindre blir utesluten ur sin familj.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja han följer sin övertygelse, som han nog delvis fått från sin mammas kamp.

 5. Profilbild för Znogge

  Hur media framställer kungahusen överensstämmer inte alltid med verkligheten. Tackar för tipset om serien som jag ska se vid tillfälle. Det engelska kungahuset lär vara oerhört stelbent och gammalmodigt men ändå har skandaler och skilsmässor nästan blivit vanliga inslag. Det är händelser som media gärna frossar i och som många lockas av att läsa, trots att det förnekas. I Sverige är den vanliga kommentaren att ”skvallertidningarna läser jag bara hos frisören”. Ändå finns det väldigt många prenumeranter… Bra då att få ge sin egen version.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja och det värsta är vilka nyheter som kungahuset matar tidningarna med för att framstå i bättre dager. Mycket sevärt och tänkvärt, gäller säkert inte bara kungahusen..

 6. Profilbild för Hanneles bokparadis

  rojalist är jag, uppvuxit men en flintskallig president 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Har du sett serien? Vad tycker du om den i så fall?

 7. Profilbild för Susjos

  Har inte sett den ännu, men vid tillfälle så! Jag är förtjust i kungahusen, men det är tragiskt hur massmedia framställer dem som Znogge skriver.
  Jag var lyrisk den natten Prinsessan Estelle föddes hos oss på KS, jo jag jobbade då och fick i alla fall säga Grattis till Prins Daniel på morgonkvisten, men oj vilket ståhej det var, chefterna kom in, säpo var där, massmedia låg i buskarna och fotograferade, t.o.m jag kom med på bild både i kvällspressen (tog emot säpo vid entrén) och i Svensk Damtidning, haha!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är vidrigt hur media gör, men också hur kungahuset matar med felaktig information. Oj, ja då har du verkligen varit med om uppståndelsen som kan bli runt svenska kungahuset!

 8. Profilbild för Ingrid

  Jag började se den serien, men kroknade. Fast visst ska jag se den, men någon annan gång.
  Trevlig fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker den är intressant iaf 🙂 Detsamma!

 9. Profilbild för Marianne Cargus

  Jag har inte sett den serien, men det kan säkert bli så, Crown har jag tänkt se men det har inte blivit av än.
  Jag är så trött på alla skriverier om kungahusen, både det Svenska och Engelska, mycket för att man vet att det som skrivs är mer än en frisering av sanningen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag läser inget om Kungahusen, kanske därför jag tyckte den här dokumentären är så bra.

   1. Profilbild för Marianne

    Nej, jag läser inte heller mer än det som kastas i ansiktet genom rubriker och nyheterna. Serien ska jag iallafall se.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Blir roligt att höra vad du tycker sen.

 10. Profilbild för Micke

  Engelska kungahuset har ju alltid varit speciellt, eller det kanske är för att man sett så mycket om det förstås.
  Det svenska kungahuset gillar jag också, det är något speciellt tycker jag, kallar mig rojalist när folk frågar, vilket de oftast inte gör. 😉

  Men det Engelska kungahuset är väl lite mer intressant än det svenska trots allt.

  Tillönskar dig en trevlig kväll. 🙂

  1. Profilbild för Micke

   Glömde ju, det blev ett par flaskor Lambrusco Reggiano, riktigt gott vin till rimligt pris. 🙂

   Ha det bäst.

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Italienska viner brukar vara gott!

  2. Profilbild för Anna Forsberg

   Önskar dig detsamma! Då skulle du säkert uppskatta denna serien.

 11. Profilbild för Ditte

  Har sett den! Och tyckte den var helt ok. Men engelska kungahuset har jag tyvärr inte mycket för. Är inte alls intresserad.
  Minns så väl hur prinsessan Diana behandlades. Rent bedrövligt. Sen är det illa hur media, vare sig i Storbritannien Sverige ,eller andra länder framställer olika kungahus.
  Såg den svenska serien igår om ”Sessan” och gillad den verkligen.INte tillrättalags som mycket är som visas från andra kungahus.
  Intressant inlägg.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du sett den o tack för din reflektion! Hoppas du haft en bra fredag.

 12. Profilbild för Veiken

  Det engelska kungahuset måste ha världsrekord i skandaler. Det har alltid varit något elände på G där. Tyvärr så är det en ren förföljelse av de kungliga på många plan. Det svenska kungahuset är jag stolt över!
  GOTT NYTT ÅR önskarr jag er i Portugal!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Många skandaler blir det, och jag har så svårt att förstå att det finns människor som har som högsta önskan att bli känd.. 🙂 Tur vi alla är olika. Jag hänger dåligt med i vad som händer i kungahusen, utöver vad jag får se i ev. TV-serier och dokumentärer, läser inga tidningar längre. Detsamma, i Thailand!

 13. Profilbild för Klimakteriehäxan

  Har funderat på att se serien men än har det inte blivit av. The Crown har jag förstås slukat …

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Får se om du gillar den 🙂

 14. Profilbild för Carolyn
  Carolyn

  Som den gamla drottningen sa, ”recollections vary”. För att det är Harry och Meghans historia behöver inte allting vara sant.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Dessutom har vi alla vår egen tolkning. Det som är 100% sant tror jag aldrig vi får veta. I något sammanhang. Saker underhålls och förvrängs överallt i vår omgivning. Men för mig känns det mer genuint att se dem och folk omkring dem berätta än att läsa vad en 3:e part har skrivit i en tidning.

 15. Profilbild för Lillan Kind

  Jag har sett serien och fann den oerhört berörande. Jag har sett hur mycket hat det har spridits mot paret, och mot Meghan i synnerhet. Före serien såg jag intervjun med Oprah, och hur den ledde till att det skulle ”bevisas” att det var lögner som framfördes av Meghan.
  Den här serien visade en så stark och vacker kärlek och övertygelse om att följa kärlekens väg. Jag var helt ointresserad av prins Harry innan karusellen kring paret började snurra. Men nu finner jag honom vara en oerhört sympatisk och insiktsfullt man. Det känns skönt att Netflix har satt paret i en rättvis och mänsklig dager.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Håller med om att kärleken och deras övertygelser verkligen var fantastisk att se. Håller med i allt du skriver.

Senaste inläggen

Väderprognos

Ourique, PT
12°
Soligt
07:0618:24 WET
TorFreLörSönMån
16°C / 4°C
15°C / 7°C
15°C / 8°C
16°C / 8°C
16°C / 6°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.