Husbilskollektiv kanske kan vara vår lösning

Husbilskollektiv kanske kan vara vår lösning

Husbilskollektiv, det låter spännande tycker vi! Tankar och diskussioner pågår kring hur vi som bor i husbil kan hitta ett alternativt boende. Ett boende där vi inte står på säsongsplats på camping tillsammans med semesterfirare hela sommaren. 

Vi skrev ett inlägg om detta med en annan typ av säsongsplats för en vecka sen och det satte igång en hel del tankar hos andra. Så kul! Nu samlar vi husbilister som vill ha en hemmahamn. En dockningsstation. Men alltså inte på en camping. Utan en egen plats med kanske 10-12 grannar. I en härlig miljö med de faciliteter vi tillsammans bestämmer.

Eftersom vi alla älskar att rulla runt så är inte tanken att vi ska stå still. Utan det handlar om att kunna åka dit och känna att omgivningen är hemma. Vi har ju våra hem med oss, men ibland tänker vi att det är skönt att liksom vara hemma även i miljön. Att ha grannar som en känner. Förvaring av sånt som vi inte vill ha med oss i bilen på de olika turerna, långa som korta. En egen lite pitch att docka in vid. När behov och lust finns. För en del finns behovet under hela året och för andra bara sommartid.

Vaddå husbilskollektiv?

Detta är outforskad mark, tror vi. Har inte hittat något när vi sökt i alla fall. Vi tror på idén, även om den liknar säsongsboende på camping. Den stora skillnaden är alltså att vi inte semestrar utan vi vill bo. Vi tycker om andra människor och gillar samverkan. Vi letar regler och diskuterar hur vi vill ha det. Vi ska försöka enas också så vi kommer till beslut. Om var. Om hur. Vad vi behöver på plats. Och vem som får/kan vara med i vårt husbilskollektiv. För någon typ av regler behöver sättas upp. Och en ekonomisk förening behövs. Troligen.

Inget är spikat. Inga ramar är klara. Vi drömmer och tillsammans med andra den här gången. Jättekul!

Bor du på hjul och vill leva i ett husbilskollektiv någonstans i Götaland är du varmt välkommen att kontakta oss för att få tillträde till vår hemliga grupp på Facebook där vi har dialogen som ska föra drömmen till verklighet för oss och andra.

Och är du markägare som vill hyra ut en marksnutt i Götaland för X antal husbilar så hör av dig!

Bilden är från en ställplats på en vingård i Frankrike. Nyfiken på vilken vy vi kan få till i kollektivet!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

25 svar till “Husbilskollektiv kanske kan vara vår lösning”

 1. Oj va spännande! Utomlands upplever jag det väldigt tyst på campingarna så här på lågsäsong men då vi är ute på sommaren i Sverige är man ofta glad att man inte skall upp och jobba dan där på.. Det är som sagt skillnad på att semestra eller komma ”hem”

 2. Hej Anna!

  En trevlig idé.
  Jag är intresserad. Är inte med i fejan.
  Har bott på hjul sedan juni 2018.
  Planerar att vara utomlands under okt till första veckan i april. Därefter åka runt i norra Sverige och Norge.

  Men en ”hemmahamn” låter intressant. Är gärna med i planeringen.
  Är extern medlem i ett kollektivhus i Sthlm sedan 10 år.

  Det som jag tycker att vi behöver är ett stort servicehus med gemensamhetsmatsal och ett ”restaurangkök”.

 3. TOPPEN! Både Kent o jag har diskuterat i liknande banor. Vi har varit inne på bungalower som man kan docka till med Husbilen. Hoppas vi ses snart o kan diskutera vidare. Kram på er

  • Vad roligt! Vi hoppas ni är hemma när vi kommer till Helsingborg! Vill gärna diskutera mera 🙂

 4. Hej
  En idé är att söka efter en camping som ni kan hyra och ha till er hemmahamn. Där finns ju ofta el, vatten och servicehus.

  • Det är ju precis det vi inte vill. Därför vi söker alternativ. En camping på sommaren är en semesterplats, inte en boplats för oss.

   • Jag menar en lien camping som bara ni står på. Det krävs rätt mycket tillstånd och det finns ju redan på en camping.

 5. Jag menar att ni ska försöka få tag på en liten camping, som bara ni står på. Där finns ju alla tillstånd. Det krävs ju många tillstånd och det tar nog sin tid att få om man ens får dem.

Translate »