Båsenberga ställplats

Ingen älg i skidbacken

I lördags när vi drog oss mot Stockholm hade vi svårt att hitta en bra plats att stå på. Men till slut så!

Vi hade siktat in oss på Forsviks Slussar, men vi var helt ensamma där och det var ett väldigt blåsigt läge. Vi såg fram emot att få ett par timmar i skönt och soligt läge för grillning och middag, det skulle vi inte få där. Så vi tog nytt sikte!

Askersunds gästhamn, där såg det mysigt ut. Men när vi kom dit var det smockfullt. Har förstått att attraktiva ställplatser kräver tidig ankomst eller bokning nu när det finns så många husbilar i Sverige. Vi tankade och rullade vidare mot Örebro.

Fast vi ville inte köra norr om Hjälmaren då vi ska till södra Stockholm, så vi svängde av E20 innan Örebro och tog sikte på Vingåker. Där finns flera ställplatser enligt våra appar.

Vi hamnade på Båseberga Slalomklubbs ställplats. Finns i vår karta med info också. Vi som inte gillar snö, ställer oss vid en slalombacke? Skidbacken var stängd, det stod en till husbil på en av de fyra platserna. Och det var tyst och stilla.

Tranor och hjortar underhöll oss. Och på kvällen dök det upp lite bilar med ungdomar som gasade och slirade nån timme, sen drog de vidare.

Jag tittade ofta mot backarna och hoppades att en älg skulle komma farandes på rumpan, förtjust av att ha backen helt för själv. Men jag blev blåst på det, däremot hade vi det bra där i skogen tillsammans med hundratals hjortar på åkrarna framför bilen.

/Anna

Publicerat:

i:

8 svar till ”Ingen älg i skidbacken”

 1. Profilbild för Kristina

  Jag är kanske smålarvig men tycker det är så roligt att följa er resa. Särskilt på ställen där jag varit. Just den där slalombacken har jag ju inte varit på, men jag skriver ju en bok om Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm. Hmm. Kanske borde jag ha med ett kapitel om husbilar där? (Kommer jag på nu medan jag skriver detta).

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hihi, du är inte smålarvig för att du gillar att följa vår resa 🙂 Fast dina smultronställen är ju samma för husbilister som andra bilister tänker jag. Men klart du kan ha med ett avsnitt om husbilar, fast vad som är smultronställen att stå på är väldigt varierande. Det finns appar där folk ligger in kommenterar om vad man tycker och en ställplats kan vara kanon för någon och helt kass för nån annan. Vissa vill inte ha någon service (el/toa..) medan andra kräver det. En djungel.. och jag är inte särskilt behjälplig, vi är för nya!

 2. Profilbild för Tess Mabon

  Älg på rumpan i skidbacken – underbar syn som nu finns på min näthinna för dagen.
  Tack och skratt 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ibland ger mig hjärnan konstiga tankar och syner 🙂 Glad att kunna ge dig samma bild!

 3. Profilbild för Liw

  Haha vilka roliga tankar med älgar på rumpan i skidbacken ? DET hade varit en häftig syn…? Vad mysigt och spännande det låter att ta dagen som den kommer och inte veta vart ni ska spendera natten.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur! Ja det är en lyxig känsla att få ta dagen som den kommer (även om jag jobbar ..)

 4. Profilbild för Sofia Hult

  Det är så himla kul att läsa alla fina inlägg & följa er resa.
  Låter kul det batt bo vid en skidbacke och att se några djur..
  Hoppas ni får en trevlig vecka

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Sofia, ja det är härligt med olika vyer!

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.