läsa bok i husbilen

Läsa böcker i husbilen

Gillar du också att läsa böcker? Lastar du tunga och skrymmande böcker i husbilen eller läser du digitalt?

Vi älskar att läsa böcker, Roger läser i princip varje dag medan Anna är en periodare.

När vi först flyttade in i FrankieBoy gav vi bort alla våra böcker, utom de vi inte hade läst. De lastade vi in i ett av skåpen och vi bestämde att det skåpet skulle vara avsett för just böcker. Så fler än vad som fick plats i skåpet var inte aktuellt. Böckerna är inte heller med i våra listor över antal saker vi äger.

Digitala böcker vs ”riktiga” böcker

Roger har läst digitala böcker på sin Kindle ganska länge, han tycker det är toppenbra. Han köper böcker genom sin läsplatta och läser bara böcker på engelska. Men jag (Anna) vill inte läsa på engelska, även om jag gärna talar engelska känner jag att jag missar nyanserna när jag läser en bok på engelska. Så Kindle är inte för mig, då svenska utbudet i den är väldigt begränsat.

Så jag fortsatte med mina fysiska böcker, jag gillar verkligen pappersformatet. Men under första övervintringen märkte jag att jag inte kunde vara så spontan som jag ville. Möjligheten att läsa en viss bok när jag blev inspirerad att göra det fanns inte. Jag hade ju bara tillgång till de böcker som låg i skåpet och de svenska böcker jag hittade på campingar & ställplatser. Så jag tänkte att jag kanske skulle gå över till digitala böcker jag med.

böcker och läsplattor
Tre böcker och två läsplattor

Läsplatta och låneböcker

När jag började läsa om läsplattor fastnade jag för Letto som är Adlibris egna läsplatta. Den största anledningen till att jag gillade den är att det går att ladda upp lånade böcker till den. Sagt och gjort, förra sommaren köpte jag läsplattan Letto och jösses vad jag har läst böcker sen dess!

Med mitt lånekort kan jag nu ladda hem böcker från biblioteket till datorn, ett gratis program Adobe Digital Editions tar emot bokfilerna. Med en sladd till läsplattan flyttar jag sen över e-böckerna och vips kan jag läsa böckerna digitalt, oavsett var jag fysiskt befinner mig.

Mitt biblioteks utbud av e-böcker ger mig mycket större valmöjligheter än vårt lilla bokskåp, även om det inte är samma bredd som i en bokaffär. Men jag kan ju även köpa böcker hos Adlibris direkt i läsplattan ifall jag skulle vilja och på det viset känner jag exakt den frihet jag önskar med mitt läsande.

Läsplattan är även riktigt bra när solen skiner och även med solglasögonen på. Känslan är väldigt lik en pappersbok, även om det såklart inte riktigt är detsamma. Men den är lättare. Den tar ingen plats. Och den är mindre och därmed mycket enklare att ta med mig om jag skulle vilja.

Vad vi ska ha i gamla bokskåpet är dock frågan, det är i princip tomt nu efter att vi skänkt de flesta böckerna till andra på väg..

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

15 svar till ”Läsa böcker i husbilen”

 1. Profilbild för Carina

  Visst är det bra att kunna låna hem böcker från nätet. Går nästan aldrig till biblioteket.
  Ha en fin vecka!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är fantastiskt att kunna låna böcker! Detsamma Carina!

 2. Profilbild för Tone

  Digitale bøker er toppen :-). Jeg leser mye, og det er så utrolig greit å kunne bare laste ned og kjøpe nye bøker uansett hvor i verden man er. Selv om vi nå er i leilighet så brukes mitt lesebrett flittig 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Digitala böcker är verkligen toppen, i rätt läsplatta 🙂 Försökte först på iPad men det är inte bra i solen.

 3. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Tack för tipset, läsplattan beställd o kommer hemlevererad i morgon.
  (Har retat mig många ggr att det är så svårt att lösa böcker på surfplattan utomhus). Men tack vare dig, så kom jag äntligen till skott.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad roligt Gunnel – mycket läsglädje önskar vi dig!

 4. Profilbild för Chatrine

  Jag har haft abonnemang på Bookbeat ett par år och varvar ljudböcker vid restid och utejobb med läsböcker för kvällsmys.
  Sen köper vi en hel del faktaböcker på loppis. Gillar papper och tänker att vi räddar fina böcker från papperskorgen ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Har väldigt svårt för ljudböcker 😀 Somnar varje gång och berättelsen påverkas så starkt av den som läser. Kan inte lyssna till poddar heller å andra sidan.

   1. Profilbild för Chatrine

    Jag kan inte heller lyssna på böcker om jag sitter ner, då somnar jag också 😀
    Håller verkligen med om rösten, råkade hämta hem en bok med Babben som inläsare. Klarade ungefär 4 minuter sen plockade jag bort den 🙂

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Himla bra att vi kan anpassa oss efter det vi behöver 😀

 5. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Har också funderat på att läsa digitalt, men är även trogen pappersläsare. Nu har vi ju ett stort antal böcker med oss som vi gärna läser om och flera som vi inte har läst så än så länge blir det de vi ägnar oss åt.
  Men tycker att det är ett bra alternativ med läsplatta när man är ute och reser.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Intressant att ni gillar att läsa böcker flera gånger, det gör jag aldrig. Läsplatta är verkligen ett bra alternativ på rull.

 6. Profilbild för Lisa

  Jag har också en Letto – bästa uppfinningen! Perfekt när man som du säger vill läsa en särskild bok, bara ladda ner oavsett var man är. Jag har hittills mest köpt på Adlibris, men nu ska jag prova ditt tips och ladda ner till datorn.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hoppas du hittar böcker som du vill läsa på biblioteket också!

 7. Profilbild för Lisa

  Inte mest utan bara – skulle det nog stå 🙂

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.