glutenfria zucchinifrallor

Luftiga och glutenfria zucchinifrallor

Publicerat den

Eftersom jag inte äter gluten så är jag så glad när jag hittar brödrecept som jag gör att jag inte känner någon som helst saknad av vanligt bröd.

De här zucchinifrallorna är en höjdare, jag har bakat dem hela sommaren av nyskördad zucchini och så har jag även rivet zucchini och lagt i frysen för att kunna baka dessa glutenfria frallorna när plantorna inte orkar ge mer.

Att en fralla är luftig är viktig för mig och det är de här! Så glutenfria, inga konstiga ingredienser, en del fibrer och ja, väldigt goda!

Ingredienser

  • 4 ägg + 1 för pensling
  • 2 dl zucchini (jag packar hårt i dl-måttet och gör inget om det blir rågat)
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • topping: vallmofrön eller sesamfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader och lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Riv zucchinin grovt på ett rivjärn, behöver inte kramas ur, men överflödig vätska som eventuellt runnit ut behöver inte tillsättas.

Vispa de fyra äggen luftiga med elvisp, blanda i zucchinin.

Blanda tillsammans med de torra ingredienserna och låt sedan degen stå och svälla i 10 minuter.

Gör frallor, 6 st ger lagom storlek, i baket där jag fotade gjorde jag 7 st av en sats och det blev något för små frallor tycker jag. Jag använder plasthandskar för att forma frallorna. Blöta händer funkar också fint.

Pensla frallorna med ett uppvispat ägg och strössla på vallmofrön el. sesamfrön.

Grädda i 20-30 minuter i mitten av ugnen, när de fått lite gyllene färg är de färdiga.

När det är skördetid för zucchini, gör jag dubbel sats och fryser in. Är precis lika goda efter att de varit i frysen. Dessa frallor är tillsammans med nötbrödet mina absoluta favoritbröd!

8 svar till ”Luftiga och glutenfria zucchinifrallor”

  1. Profilbild för LillaSyster
    LillaSyster

    Låter väldigt gott, tack för receptet! Hälsningar från ett dimmigt Skogsliden

    1. Profilbild för Anna i Portugal

      Väldigt gott är det 🙂 Här skiner solen men det finns moln också.

  2. Profilbild för Monika Magnusson
    Monika Magnusson

    Dessa frallor både ser goda ut, verkar lättbakade och innehåller bra ingredienser. Jag är inte glutenintolerant men glutenkänslig, magen gör uppror. Gillar speciellt recept där man använder zucchini. Jag som äter kött älskar färsfyllda, gratinerade zucchinis.
    Kram

  3. Profilbild för Susanne

    Dom där frallorna ser inbjudande ut. Verkar inte vara allt för svåra att baka heller. Ska passa på att tipsa min dotter också. Tack!

  4. Profilbild för Monnah

    Tack för receptet, det låter så läckert. Det ska jag spara. Dessvärre fick vi inte en enda squash i år pga sniglarna, men nästa år ser jag fram emot en rik skörd igen. Kram!

  5. Profilbild för bmlarsreseblogg
    bmlarsreseblogg

    De där frallorna ser riktigt goda ut och dessutom luftiga. Jag har bara gjort några försök att baka glutenfritt till svärsonen men det är svårt att få bröden luftiga. De vill gärna bli kompakta och därmedlite tråkiga. Zucchini gör ju dessutom att brödet inte blir torrt. Receptet får nog provas vid tillfälle.

  6. Profilbild för Mamma C

    Men såå gott det såg ut det här måste jag testa. Kan man ta en annan glutenfri mjölsort, tror inte jag set kokosmjöl på Mercadona.
    Ha en bra dag.
    Kram Carin

  7. Profilbild för Marianne

    Tack för receptet, bra med lite variation på bröden så dessa ska jag absolut göra nästa bak.
    Jag använder också siliconhandskar när jag bakar eller lagar kletig mat.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.