Nyfiken på vad mer som finns i livet och hur vi kan påverka det och hur det påverkar oss. Nyfikna på vad som händer när vi ändrar livet så drastiskt. När en sticker långt utanför bekvämlighetszonen. 

Nu har vi ju inga problem att ta beslut som inte riktigt håller sig inom normen. Men vi har aldrig tidigare övergivit en fast boplats. Det är något nytt. Något vi är nyfikna på och vill utforska.

Jag är inte direkt filosofisk, brukar inte fundera över vem jag är eller varför jag är här. Jag är inte särskilt själslig, men jag är ruskigt nyfiken. Och det kan ibland leda till  analyser om livet.

Nyfikna på vad mer det finns

Nyfikenheten är en stor drivkraft, och det är självklart en anledning till varför vi genomför den här flytten till husbilen. Anledning nummer 8, av 8. Vad kommer det innebära för oss? Vad kommer vi lära oss?

Förväntar oss att uppleva en massa saker som vi inte skulle upplevt utan den här flytten. Liksom tidigare flyttar gett oss nya referensramar, nya vänner och nya insikter, är vi övertygade om att även denna flytten kommer göra det.

Vår nyfikenhet kring livet på hjul kommer stillas. Vi kommer bli hemma i vår husbil och nyfikenheten kommer lägga sig. Men nyfikenheten på nya platser, nya människor och kulturer kommer troligen inte att stillas.

Jag tänker att livet blir vad jag gör det till. Jag vill vara den som styr mitt liv, jag vill ta aktiva beslut och göra aktiva val. Det är jag som lägger beställningen, producerar, levererar och följer upp. Mitt liv. Genom min nyfikenhet får jag in nya aspekter och insikter. Nya vinklar.

Så glad och tacksam för att jag är nyfiken, och att Roger också är det!

Detta är det sista inlägget i serien om varför vi flyttar in i husbilen. Åtta inlägg med åtta anledningar. Åtta är min siffra, så det passade ju bra 🙂

Vill du läsa tidigare inlägg om Varför vi flyttar till husbil, kolla in kategorin Varför?

Bild från vår förra trädgård, på vallmon. Som jag nyfiken odlade för att se hur de tog sig där under eken i hörnet.

/Anna